Idei pentru împachetarea unui cadou

De Unica.ro, pe

Împachetarea unui cadou este un proces peste care nu ar trebui să sari, dacă vrei să oferi mai mult decât un simplu obiect. Un cadou împachetat vine la pachet cu experiența plăcută de a desface și de a descoperi ce se află în spatele ambalajului. De asemenea, aduce o doză importantă de curiozitate și de emoție.

Cum împachetezi un cadou, însă? Ai nevoie de o împachetare profesionistă, cu hârtie colorată fără cute și cu fundițe făcute perfect sau poți alege să împachetezi darul cu propriile mâini și evident, cu greșeli?

Conform specialiștilor, împachetarea cadoului este bine să se facă manual, de către persoana care îl oferă. Chiar dacă ambalajul nu va fi perfect, reușește să dea o notă personală darului și să crească valoarea sentimentală a acestuia. 

  1. Cum poți împacheta un cadou?

Evident, cel mai simplu mod prin care poți împacheta un cadou este să îl învelești în hârtie colorată, strânsă atent cu o fundă. Dacă vrei să ieși din rutina ambalajelor simple, poți opta pentru diverse alte soluții:

1. Hârtie simplă, personalizată. Nu trebuie neapărat să cumperi hârtie colorată, ci poți să împachetezi cadoul într-o simplă coală de hârtie. Asigură-te că această coală este personalizată! Desenează ceva pe ea sau scrie un mesaj, iar rezultatul va fi peste așteptări.

2. Materiale inedite. Hârtia este o soluție, însă nu este singura soluție. Există o mulțime de alte materiale pe care le poți alege pentru împachetarea cadoului: materialul textil al unor tricouri vechi, bumbacul, mătasea sau pânza groasă de sac se pot transforma rapid în ambalaje inedite și interesante.

3. Cutii pentru cadou. Dacă vrei să mergi la sigur și să ai un ambalaj perfect, fără prea mult efort, poți apela la cutii cadou. Este bine să alegi cutii simple pe care să le personalizezi sau pe care să le acoperi cu hârtie și diverse alte materiale.

Evident, există și pungile de cadou sau diverse soluții neconvenționale (sticle, recipiente de plastic, frunze etc.). Practic, poți transforma orice material și orice obiect într-o soluție pentru ambalarea cadoului. Trebuie să ai doar imaginație și puțină îndemănare. 

  1. Sfaturi pentru împachetarea corectă a cadoului

Nu trebuie să te stresezi foarte tare atunci când împachetezi un cadou. Cu siguranță, gestul este cel mai important și persoana care îl primește va fi foarte încântată. Dacă vrei ca experiență sa fie una perfectă, este bine să urmezi aceste sfaturi:

• Asigură-te că îi oferi o notă personală ambalajului. Fie că alegi să adaugi accesorii (pietricele, nasturi etc.), fie că alegi să desenezi sau să scrii ceva, este important să fie acel element personal care să întărească legătura dintre tine și persoana căreia îi oferi darul;

• Asigură-te că ambalajul nu se desprinde înainte de a fi oferit. Nu trebuie să faci ambalajul perfect, însă este bine să te asiguri că este foarte bine prins și că nu se dezintegrează!• Dacă oferi obiecte cu forme neregulate, pune-le prima dată într-o cutie! Cutiile sunt foarte ușor de ambalat și cresc nivelul surprizei.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!