Idei de amenajare pentru holuri și intrare

Holul de la intrare are un rol foarte important în amenajarea unei locuințe. Aici este locul unde păstrăm pantofii, hainele și alte accesorii, așa că este important să fie prevăzut cu suficiente spații de depozitare și o oglindă. De cele mai multe ori, ne concentrăm atenția asupra livingului, a bucătăriei și a dormitoarelor și avem tendința să ignorăm unul dintre cele mai importante spații ale apartamentului sau casei: holul de la intrare.

De cele mai multe ori, timpul sau bugetul limitat pentru decorarea acestui spațiu ne determină să îl lăsăm pe ultimul loc în lista priorităților ce țin de design interior. Holul este primul spațiu pe care îl vezi atunci când intri în casă și încăperea unde ne întâmpinăm musafirii. De aceea, amenajarea holului și transformarea lui într-o încăpere practică și atrăgătoare sunt importante. Indiferent dacă vorbim despre amenajarea unui hol mic sau despre idei de decorare pentru un hol spațios, există o mulțime de soluții.

Cum amenajezi holul în funcție de stilul casei

La fel ca și în cazul celorlalte camere din casă, amenajarea holului poate fi realizată în diferite stiluri care să se potrivească perfect cu restul casei. Cu puțină imaginație și eventual cu ajutorul unei echipe de specialiști, vei reuși să transformi acest spațiu într-un spațiu care să îți reflecte personalitatea și preferințele de amenajare.

În cazul în care este vorba despre un spațiu deschis, ai la dispoziție multe solutii pentru placarea pardoselilor, astfel încât să obții un aspect unitar, omogen. Este recomandat să asortezi piesele de mobilier cu podeaua și elementele de decor. De asemenea, folosește culori deschise pentru a crea iluzia unui spațiu mai mare și mai aerisit.

Dacă stilul tău preferat este cel modern, este indicat să folosești piese de mobilier și elemente de decor contemporane, simple și funcționale. Stilul minimalist îți oferă posibilitatea de a alege între amenajarea unui hol în stil scandinav sau industrial, în funcție de preferințele tale și de designul celorlalte încăperi. Nuanțele de gri și crem sunt nelipsite din designul modern, însă le poți echilibra cu tonuri mai vesele, pentru a crea senzația de familiaritate și căldură.

Dacă preferi stilul vintage, poți opta pentru hol între nuanțe calde de crem, roz pudrat, pasteluri sau lemn natur. Asigură-te că designul este unul potrivit cu acest stil, mult mai bogat în elemente decorative decât stilul modern. Folosește corpuri de iluminat și obiecte de decor în același stil de amenajare, care să lege vizual tot ansamblul și să creeze senzația de echilibru.

Holurile clasice, cu un decor mai simplu, se potrivesc în orice locuință, indiferent că este vorba despre un apartament de bloc sau la casă. Formele și culorile sunt naturale, simple și versatile, așa că acest stil este ușor de integrat în orice locuință. 

Ce piese de mobilier sunt esențiale pentru intrarea în casă

O cameră de mici dimensiuni, îngustă și întunecată, holul este probabil una dintre cele mai ignorate zone ale casei. Zona de la intrare este un spațiu de tranziție între afară și în casă, un loc considerat mai degrabă de depozitare și spațiul unde te aranjezi înainte să ieși din casă. De aceea, este important ca amenajarea holului să fie nu doar atrăgătoare, ci și funcțională. 

Cu mobila și obiectele de decor potrivite și cu puțină inspirație, poți transforma complet spațiul de la intrare. Astfel, poți obține un loc confortabil, funcțional și plăcut din punct de vedere estetic. Indiferent care este stilul tău preferat de amenajare, sunt câteva piese de mobilier care ar trebuie să fie nelipsite din holul tău.

Dulapurile pentru hol sunt importante pentru a păstra hainele de care ai nevoie frecvent. Este recomandat să alegi dulapuri cu rafturi, dar și unele cu bară pentru umerașe, pentru a avea suficient spațiu de depozitare pentru haine, încălțăminte și accesorii.

În cazul în care spațiul din hol este mic, poți opta pentru un cuier suspendat. Acesta poate fi așezat fie pe ușă, mai ales dacă ai un hol închis, fie pe perete.

Amenajarea unei zone unde poți să te încalți sau să te odihnești în hol te va ajuta să aduci o doză în plus de confort în încăpere. În situația ideală în care ai un hol la intrare generos, poți alege un fotoliu sau, dacă spațiul e limitat, o banchetă pe care poți așeza chiar câteva perne decorative.

Zona de la intrarea în casă și holurile, indiferent de dimensiunea acestora, sunt spații importante în orice locuință. De aceea, amenajarea este importantă pentru a obține încăperi cât mai practice, funcționale și cu un aspect plăcut.

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Tarkett

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!