Ghid de cumpărare: cum să-ți alegi robotul de bucătărie?

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 03 decembrie 2021, 18:05

De câțiva ani, roboții de bucătărie multifuncționali ne-au invadat casele și au devenit esențiali pentru toate preparatele noastre culinare. Simpli în întrebuințări și eficienți în pregătirea mâncărurilor noastre preferate, roboții de bucătărie sunt disponibili în diferite forme și modele cu caracteristici proprii și particulare, pentru a răspunde tuturor dorințelor noastre gurmande.

Care sunt diferitele tipuri de robot de bucătărie?

Pentru fiecare preparat folosește robotul! În funcție de nevoile tale, este ușor să găsești un robot de bucatarie potrivit pentru tine. Ele îndeplinesc diferite nevoi și acționează ca un adevărat asistent de bucătărie:

– Roboții de patiserie îți permit să frămânți pizza, plăcintă sau aluat de pâine, să faci preparate dulci, să bați creme, să emulsionezi sosuri etc. 

– Blenderele oferă posibilitatea de a prepara smoothie-uri sănătoase delicioase, supe de casă, shake-uri de proteine ​​etc.

– Storcătoarele produc sucuri de legume, sucuri proaspete de fructe sau alte sucuri sănătoase.

– Mixerele vor amesteca toate alimentele împreună pentru a face piureuri de casă, hummus, preparate de tip pastă etc.

– Un multicooker gătește toată mâncarea. Se pot fierbe diverse fără ca acestea să se ardă, se poate încălzi o supă, se poate îngroșa un sos bechamel etc. Un multicooker îți va economisi timp prețios.

Ce accesorii pentru un robot de bucătărie?

Cele mai simple modele de robot de bucătărie oferă accesorii bine gândite care îți permit să gătești cu ușurință toate felurile de mâncare, de la primul fel până la desert. Printre aceste accesorii pentru robot de bucătărie:

– O răzătoare, pentru a rade legumele, brânza, ciocolata etc.

– Un accesoriu de feliere, pentru a toca fructele și legumele.

– Un accesoriu de batere, pentru a bate ouăle până la albuș tare sau chiar maioneza.

– Un blender, pentru carne, piure, supă etc.

Cei mai sofisticați roboți de bucătărie pot adăuga:

– Un blender mare și unul mic, pentru milkshake-uri, smoothie-uri și cocktail-uri.

– Un storcător, pentru portocale, lămâie , grapefruit etc.

– Un frământător, pentru a frământa aluat greu, pâine sau pizza.

Cum să-ți alegi un robot de bucătărie?

Definirea bugetului este probabil cel mai important element în alegerea unui robot de bucătărie multifuncțional. Deși sunt aparate complexe, este important să știi că poți găsi cu ușurință un robot de bucătărie , dacă renunți la accesorii sau dacă alegi o putere mică.

Nevoile tale sunt al doilea factor determinant în alegerea modelului de robot de bucătărie multifuncțional: diferitele modele sunt echipate cu accesorii standard care pot varia de la un robot la altul. Atunci când faci achiziția, acesta este un factor foarte important de luat în calcul. Nu ezita să faci o listă cu diferitele accesorii care echipează un model pentru a le putea compara cu altul. De asemenea, nu uita sa verifici ce accesorii opționale oferă modelul pe care vrei să îș cumperi, în cazul în care nevoile și dorințele tale se schimbă.

Următoarele caracteristici trebuie luate în considerare atunci când alegi un robot de bucătărie multifuncțional:

– Capacitatea containerului unui robot de bucătărie este esențială. În general variază de la 1 litru la peste 4 litri. Depinde de tine să-l alegi pe cel care corespunde cel mai bine nevoilor tale. Pentru familiile numeroase, sau pentru cei care doresc să se apuce de prepararea aluatului de pâine, patiserie sau pizza, sunt recomandate cu tărie modelele de familie (minim 3 litri). Dacă ești singur sau în cuplu, un aparat compact cu un vas de 1 litru este de obicei suficient.

– Puterea, strâns legată de motor, va determina nivelul de performanță. Acesta variază de la 300 la 1.400 de wați și, de exemplu, o putere mai mare de 500 de wați este necesară pentru a începe să faci pâine sau paste grele.

– Pentru un confort sporit al utilizatorului, motorul asincron este suprem. Garantează eficiență și durată de viață optime datorită vitezei sale unice și a pornirii progresive care previne stropirea. Un motor asincron își adaptează viteza la densitatea preparatului și la accesoriul folosit. Un alt avantaj semnificativ: face dispozitivul mai silențios.

– Ergonomia poate face diferența în ușurința în utilizare. Deoarece este un instrument excelent pentru utilizarea zilnică, un robot de bucătărie trebuie să fie simplu și ușor de manevrat și curățat. Dacă preferi un model cu depozitare pentru diversele accesorii și, mai ales, nu ezita să alegi un model suficient de greu pentru a asigura o bună stabilitate în timpul utilizării!

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!