Gata cu firele de păr electrizate și șuvițele rebele! Părul neted și strălucitor e trendul finalului de an

De Unica.ro, pe

Părul lucios și sănătos este visul oricărei femei, însă umezeala din aer pe perioada toamnei și a iernii poate transforma acest vis într-un coșmar. Diferențele de temperatură, ploaia și vântul sunt inamicii declarați ai părului frumos aranjat. Și, de cele mai multe ori, pentru a rezolva problema “zilelor rele” ale părului, recurgem la ondulator sau la placa de păr la temperaturi mult mai mari decât e indicat pentru sănătatea părului nostru. Și astfel intrăm într-un cerc vicios: părul se usucă, vârfurile se despică și e tot mai greu să obținem coafurile dorite și aspectul de păr neted și strălucitor, altfel decât pe scaunul de la coafor.

Sau, cel puțin, așa stăteau lucrurile până la efectul Coandă. Cum, care Coandă? Henri Coandă, celebrul savant, academician și inventator român care, în timpul unui zbor de testare făcut în 1910, a observat că….Ei bine, dacă vă întrebați ce legătura are asta cu părul nostru lucios și fără fire rebele, aflați că legătura a făcut-o Dyson, celebrul brand internațional, mereu preocupat să includă în produsele sale – de la cele de curățenie la cele de îngrijire personală – tehnologie de top.

O soluție pentru un păr perfect neted, fără căldură extremă

Astfel, inginerii Dyson au studiat ce fac stiliștii în saloanele de coafură…..și au căutat o soluție pentru a obține aceleași rezultate și acasă. Stiliștii au fost observați în timp ce foloseau o perie rotundă și un uscător de păr pentru a netezi firele de păr rebele. S-a constatat că cei care caută același finisaj elegant standard de salon au apelat la soluții bazate pe căldură ridicată după coafare, cum ar fi dispozitivele de îndreptare a părului cu plăcuțe fixe. Această metodă finală expune părul la căldură suplimentară inutilă, crescând riscul de deteriorare care de altfel poate fi prevenit. Părul deteriorat este mai slab și mai predispus la rupere, fiind un „teren” propice pentru apariția firelor rebele.  

Gata cu firele de păr electrizate și șuvițele rebele! Părul neted și strălucitor e trendul finalului de an

Rezultatul? Un nou accesoriu uimitor al uscătorului de păr Supersonic ce rezolva definitiv problema firelor rebele, lansat ieri pe piața din România. Chiar dacă pare aproape ireal pentru noi toate, acum există un dispozitiv care ne va oferi mult doritul aspect neted și strălucitor al părului, în confortul casei noastre și, poate cel mai important, fără a folosi căldură extremă, așa cum o fac alte dispozitive similare. Tehnologia de control inteligent al căldurii măsoară temperatura aerului de peste 40 de ori pe secundă și o reglează pentru a preveni deteriorarea extremă cauzată de căldură, protejând aspectul strălucitor al părului.

„Inginerii noștri sunt motivați să regândească aspectele convenționale, iar obsesia noastră pentru fluxul de aer ne-a determinat să ducem mai departe potențialul tehnologiei Coandă, după ce am observat cum stiliștii folosesc o tehnică bazată pe „perie și uscător” pentru a netezi firele rebele. Ne-am propus să găsim o soluție inovatoare pentru eficientizarea acestui proces și aranjarea zilnică cu ușurință a părului. Noul accesoriu ”Flyaway” de la Dyson valorifică fenomenul Coandă pentru a netezi firele rebele și a le face cât mai puțin vizibile, fără a expune părul la deteriorare din cauza căldurii extreme”, explică Emma Sheldon, Dyson Hair Care Category Director.

Inspirați de descoperirea lui Henri Coandă, inginerii au reușit să integreze efectul Coandă în acest accesoriu nou-nouț, denumit ”Flyaway”, revoluționând astfel procesul îndelungat de netezire a firelor rebele care nu ne lasă aproape niciodată să avem un păr perfect!

Gata cu firele de păr electrizate și șuvițele rebele! Părul neted și strălucitor e trendul finalului de an

Accesoriul ”Flyaway” împotriva firelor rebele este ideal pentru coafuri elegante, pe păr drept. Acesta ascunde firele rebele sub șuvițele mai lungi și, în același timp, protejează părul, folosind doar aer. Așadar, datorită inovației Dyson, de azi înainte putem spune cu încredere „Adio, fire rebele!”. 

Gata cu firele de păr electrizate și șuvițele rebele! Părul neted și strălucitor e trendul finalului de an

Cel mai rapid uscător, conceput pentru diferite tipuri de păr

Dyson Supersonic este cel mai rapid uscător de păr, alimentat de motorul digital Dyson V9, care are o rotație de până la 110.000 rpm – de până la 6 ori mai rapid decât alte motoare pentru uscătoare de păr. Chiar dacă poate părea atipic, datorită dimensiunii mici a motorului, inginerii Dyson au reușit să-l repoziționeze pe mânerul uscătorului, pentru a ne fi mai ușor atunci când îl utilizăm. 

Uscătorul de păr Supersonic integrează și tehnologia ”Air Multiplier” ce amplifică aerul de trei ori pentru a produce un jet de aer controlat, de înaltă presiune și viteză mare, pentru uscare rapidă și coafare cu precizie.

Gata cu firele de păr electrizate și șuvițele rebele! Părul neted și strălucitor e trendul finalului de an

După ce a testat riguros numeroase tipuri de păr în laboratoarele sale, compania a conceput o gamă variată de accesorii pentru uscătorul de păr, completată de azi de atașamentul ”Flyaway” care pune capăt pentru totdeauna problemei firelor rebele. 

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!