Food is Love: Află totul despre beneficiile gătitului în doi

Se spune că dragostea trece prin stomac și această expresie chiar are sens. Dacă gătești împreună cu persoana iubită, relația și conexiunile dintre voi vor deveni mai puternice. Beneficiile sunt multiple, iar acum le poți descoperi chiar în acest articol.    

Duce la legături mai profunde

Conceptul Food is Love nu este doar despre rețete, ci despre momentele petrecute alături de persoana iubită sau de cei dragi în bucătărie. Arta gătitului poate fi practicată de oricine, iar prepararea unei mese în doi îți va aduce o bucurie de nedescris. Multe dintre momentele speciale din viața ta implică mâncarea. Gândește-te doar la torturile de la aniversări, nunți sau botezuri, cinele speciale sau petrecerile alături de prieteni. Mâncarea creează amintiri și o mulțime de asocieri în mintea ta. Același lucru se va întâmpla și dacă vei începe să gătești împreună cu persoana iubită, alături de copilul tău sau de un prieten drag. Veți dezvolta legături mai profunde, iar rețetele speciale, aromele și întâmplările amuzante din bucătărie nu vor face altceva decât să creeze noi clipe de neuitat.  

Te învață să te bucuri de lucrurile mărunte

În afara amintirilor frumoase, vei mai avea ceva de câștigat dacă vei începe să gătești împreună cu cineva. În primul rând, veți lăsa telefoanele deoparte și vă veți concentra doar asupra misiunilor pe care le aveți de îndeplinit la bancul de lucru. De asemenea, este ocazia perfectă de a purta mici discuții, de a face glume și de a uita de grijile zilnice. Gătitul în doi te va învăța să te concentrezi și să te bucuri din nou de lucrurile mărunte din viața ta. Vei uita de problemele de la birou, de rate și facturi și vei avea parte, în schimb, de o experiență caldă, armonioasă, de un moment de relaxare în adevăratul sens. 

Descoperă beneficiile gătitului alături de copilul tău

Food is Love poate fi și despre a găti împreună cu copilul tău. Studiile arată că activitățile din bucătărie au efecte benefice asupra comportamentului celor mici. Aceștia vor căpăta mai multă încredere în propriile forțe, își vor dezvolta creativitatea și vor învăța să lucreze în echipă. În plus, activitățile din timpul gătitului pot servi și ca lecții despre diferite culturi și vor îmbunătăți relațiile dintre părinți și copii. În mai puține cuvinte, vă veți distra de minune! 

Vei învăța mai multe despre lucrul în echipă

Știi deja că îți poți îmbunătăți aptitudinile la nesfârșit, iar gătitul în doi îți va dezvolta creativitatea, puterea de concentrare și, nu în ultimul rând, abilitatea de a lucra în echipă. Acesta este extrem de important în relațiile de durată. Gătitul în doi este recomandat chiar și de experții în psihologie în terapia de cuplu. Apropierea pe care o presupune prepararea micului dejun, a prânzului sau a cinei alături de partener duce la o mai bună comunicare și la o îmbunătățire a relației. Coordonarea și atenția pentru persoana care gătește alături de tine în bucătărie, precum și emoțiile pozitive se pot transfera extrem de ușor și în restul timpului. 

Călătorește cu ajutorul rețetelor și descoperă lucruri noi alături de cei dragi

Gătitul, în general, te ajută să descoperi în permanență lucruri noi, fie că vorbim despre gusturi și arome, fie că testezi o rețetă nouă sau chiar inventezi una. În doi, provocările vor fi și mai mari. Veți putea face împreună călătorii gastronomice, chiar dacă nu sunteți în concediu. Astfel, puteți ajunge oricând într-un colț diferit al lumii. 

De asemenea, vei comunica mai mult cu persoana care se află lângă tine. Chiar dacă vă veți concentra strict asupra preparatului, indicațiile privind tocatul sau timpii de coacere vă vor ajuta să îmbunătățiți stilul în care comunicați. Veți descoperi că puteți fi pe aceeași lungime de undă și trece împreună peste orice. 

Așadar, beneficiile gătitului în doi sunt nenumărate. Nu îți rămâne decât să cauți rețete noi, să te asiguri că ai toate preparatele și să inviți pe cineva drag să îți dea o mână de ajutor în bucătărie.

Sursă foto: Bonduelle

(P) Material publicitar realizat împreună cu Bonduelle

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!