Fişa medicală pentru schimbarea permisului, un document obligatoriu!

De Unica.ro, pe

În prezent, cei care au nevoie de fişa medicală pentru schimbare permis pot răsufla uşuraţi, pentru că o vor obţine mult mai uşor apelând la un centru medical specializat. Astfel, şoferii care trebuie să schimbe permisul pot face o programare şi, în cel mult o oră, vor avea gata acest document!

De ce merită să apelezi la un centru medical specializat?

Schimbarea permisului auto necesită o fişă medicală pe care şoferii o pot obţine acum în maximum 60 de minute apelând la un centru medical specializat. Aceasta este o veste extrem de bună pentru şoferi şi vine cu câteva avantaje considerabile:

  • Fisa se va obţine la cel mai bun raport calitate-preţ;
  • Şoferii câştigă timp şi pot face în cel mult o oră toate cele şase examene necesare;
  • Personalul este amabil şi profesional;
  • Toţi medicii necesari pentru examenele ORL, oftalmologic, chirurgie, medicină internă, neurologie şi psihologie sunt în acelaşi loc şi prezenţi în centru la aceeaşi oră;
  • Serviciile sunt rapide şi de calitate, iar fisa medicala schimbare permis se va obţine în timp record.
Fişa medicală pentru schimbarea permisului, un document obligatoriu!

Examinarea medicală pentru permisul auto

Conform legislaţiei în vigoare, cei care trebuie să schimbe permisul vor trece printr-o examinare medicală atentă. Scopul este de a depista posibilele afecţiuni care pot reduce abilitatea de a şofa şi de a stabili dacă persoana este sau nu aptă pentru a conduce un autovehicul. 

Şoferii sunt obligaţi să facă aceste teste medicale la fiecare schimbare a permisului, indiferent de motiv. Analizele necesare sunt valabile la nivel naţional, iar fişa medicală pentru schimbare permis obţinută în final poate fi depusă în termen de 6 luni de la efectuarea investigaţiilor. 

Cine nu poate beneficia de certificatul medical?

Conform ordinului 1162 / 2010, persoanele care prezintă simptome de dependenţă de alcool, suferă de retard mental, epilepsie, tulburări psihice grave şi alte afecţiuni care le afectează auzul, vederea sau abilităţile motrice nu pot beneficia de fişa medicală pentru schimbare permis. Pentru mai multe informaţii referitoare la normele minime necesare pentru ca o persoană să fie considerată aptă să conducă o maşină, este recomandată studierea legislaţiei în vigoare.

Examene necesare pentru fişa medicală auto

Completarea certificatului medical pentru schimbarea permisului auto se realizează în cadrul clinicii în urma celor 6 examene necesare la medicină internă, la ORL, la oftalmologie, la chirurgie şi ortopedie, la psihiatrie şi la neurologie. Întrucât medicii de specialitate sunt prezenţi în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră în centrul medical, şoferul poate finaliza în cel mult 60 de minute toate demersurile necesare. 

Astfel, medicul coordonator al clinicii poate întocmi în aceeaşi zi certificatul medical pentru permisul auto care va avea ştampila centrului autorizat de Direcţia de Sănătate Publică şi de Poliţia Rutieră.

Acte necesare pentru obţinerea certificatului medical

Întrucât formularele necesare pentru fişa medicală pentru schimbare permis se pot găsi la recepţia clinicii de specialitate, şoferii trebuie să aducă doar:

  • Buletinul sau cartea de identitate;
  • Adeverinţă de la medicul de familie în care să se menţioneze dacă şoferul este sau nu în evidenţă cu boli cronice;
  • Dacă şoferul suferă de diabet de tip I va trebui să aducă şi o scrisoare medicală de la diabetolog în care să fie menţionate diagnosticul şi recomandarea medicului în ceea ce priveşte abilitatea pacientului de a conduce;
  • Şoferii care poartă ochelari trebuie să îi aibă în posesie. 

Dacă ai nevoie de fisa medicala schimbare permis, sună la clinica de specialitate Standard Med şi află toate detaliile necesare în vederea unei programări! Astfel, câştigi timp şi vei beneficia de servicii profesionale şi de calitate!

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!