Epoca pierderii în greutate – ce rol au cunoscutele batoane de slăbit în această?

Din păcate, adevărul crunt constă în faptul că majoritatea producătorilor de batoane de slăbit nu acordă niciun fel de importantă compoziției produselor lor. Aceste batoane sunt, în mare, o simplă amestecătură de ingrediente artificiale, produse la nivel industrial și care nu prezintă valori nutritive.

Adevărat, acest lucru nu se aplică tuturor produselor din gama batoane de slăbit, dar este unul dintre principalele motive pentru care este dificil să găseșți un brand bun și pentru care cele mai multe persoane care încearcă să slăbească stau departe de asemenea produse.

Totuși, în epoca pierderii în greutate, batoanele de slăbit pot avea un rol chiar benefic, după cum vei vedea în cele ce urmează!

Când apelează lumea la batoane de slăbit?

De cele mai multe ori, persoanele care încearcă să piardă din greutate apelează la un baton de slăbit atunci când simt nevoia. Mai exact, nu există un plan sau un program bine definit care implică (sau nu) consumul unui astfel de baton. Acest aspect este negativ, printre altele.

Batoanele de slăbit sunt, de regulă, concepute că și înlocuitori de masă. Pe scurt, în loc să mănânci o masă bogată în calorii sau chiar cu un număr normal de calorii, apelezi la batoane de slăbit care conțîn minimul, pe lângă doză recomandată de proteine, nutrienți, vitamine și minerale.

  • Batoanele de slăbit sunt de obicei consumate ca și gustări între mese, promovând astfel luarea în greutate;
  • În același timp, înlocuirea unei mese cu batoane de slăbit compuse numai din ingrediente artificiale nu este un lucru tocmai pozitiv și nu promovează pierderea în greutate pe termen lung.
Epoca pierderii în greutate – ce rol au cunoscutele batoane de slăbit în această?

Când și cum ar trebui să apelezi la batoane de slăbit?

Batoanele de slăbit ar trebui introduse într-o dietă corectă, care nu promovează înfometarea. Înlocuirea unei mese întregi cu un astfel de baton este recomandată doar atunci când dieta urmată îți asigura necesarul zilnic de nutrienți, vitamine și minerale pentru a-ți păstra sănătatea.

  • Nu îți poți da cu părerea asupra acestor batoane de slăbit când acestea nu sunt asociate unei diete;
  • În cazul unei alimentații și unui program de mese guvernate de exces și pofte, batoanele de slăbit nu te vor ajuta prea mult. Înlocuirea unei mese din cele trei cu un baton nu va face nimic altceva decât să te înfometeze și să te facă să apelezi la o altă gustare, mai sățioasă, înainte de următoarea masă a zilei;
  • Un baton de slăbit nutritiv și corespunzător din punct de vedere al conținutului de calorii, proteine, vitamine, nutrienți și minerale poate fi adăugat unui plan de mese și totodată înlocui o masă atunci când vrei să slăbești sau să îți menții greutatea. Astfel, gustarea dintre mese devine o masă propriu-zisă în timpul căreia te poți bucură de batoane de slăbit.

Dacă vrei să afli cum anume funcționează un asemenea plan de mese și care pot fi beneficiile unui baton de slăbit în alimentația ta zilnică, nu ezită să arunci o privire atentă asupra dietei NUPO. Platforma acesteia îți prezintă toate informațiile de care ai nevoie, inclusiv o multitudine de studii realizate în mod invididual care atestă eficientă dietei atât când vine vorba de slăbit, cât și în cazul menținerii greutății.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!