Eficiența unui vestiar metalic stă în micile detalii!

Ultimul update Luni, 01 noiembrie 2021, 18:47

Un vestiar metalic este o piesă de mobilier ideală pentru încăperile unde există persoane care trebuie să-și schimbe vestimentația sau să-și depoziteze anumite lucruri. Acesta poate fi întâlnit în numeroase domenii de activitate, precum și în instituții de învățământ. 

Majoritatea modelelor se regăsesc în săli de sport sau de fitness, ateliere auto și laboratoare specializate. În unele cazuri, același produs mai are rolul de a proteja bunuri de valoare. Dacă-ți dorești să achiziționezi și tu unul, ține cont de următoarele aspecte și vei putea lua decizia potrivită!

Categoria

Vestiarele fabricate din metal se împart în mai multe categorii, fiecare având întrebuințări diferite. Spre exemplu, poți întâlni modele compacte sau compartimentate. Acestea din urmă sunt recomandate pentru antreprenorii care lucrează cu diverși angajați și sunt utilizate pentru sortarea hainelor. 

În situația în care este vorba de o instituție publică, o alternativă mai bună ar fi un vestiar metalic cu ușile în Z, băncuță sau unul școlar. Există și modele mini, care au dimensiuni reduse. Acestea sunt fabricate conform cerințelor standardului ISO 9001:2000 și acreditate de organismele internaționale, fiind livrate în stare complet asamblată.

Numărul de uși

Numărul de uși pe fiecare vestiar metalic variază în funcție de scopul construcției. Astfel, există modele care au până la 30 de compartimente. Un astfel de produs vine la pachet cu închidere dedicată și este realizat pentru a oferi mai multă protecție. În cazul în care vrei un model mai simplu, alege unul cu 2-4 compartimente și picioare. 

Acestea sunt adăugate cu scopul de a proteja podeaua și au 15 cm, fiind utile pentru curățarea spațiului din partea inferioară. Poți solicita încă o protecție anticoroziune din plastic în aceeași zonă, precum și un kit reglabil pe înălțime. Vestiarele prevăzute cu 10 uși sunt fabricate din tablă de oțel cu grosimea de 0,7mm și au o construcție robustă, care permite utilizarea comercială și cea industrială.

Eficiența unui vestiar metalic stă în micile detalii!

Vopseaua exterioară

Vopseaua acrilică de pe un vestiar metalic poate avea o rezistență ridicată la coroziune, conform normelor A.S.T.M.B. 117.64 cu revizuiri. Așadar, ai garanția faptului că bacteriile din exterior nu afectează suprafața pe termen lung. Un alt tratament util pe vopsea este cel ignifug, care oferă protecție la contactul direct cu focul și poate salva conținutul în diverse situații. 

Culoarea clasică este gri, însă poți alege oricând o altă nuanță solidă. Spre exemplu, ai posibilitatea de a achiziționa vestiare pe roșu, albastru sau galben. În funcție de preferințe, ușile pot fi schimbate cu unele din HPL sau MDF. 

Acestea au un aspect deosebit și ajută produsul să iasă în evidență. Unele modele dispun de diverse certificări, care atestă un comportament adecvat în mediile de lucru dificile. Spre exemplu, UNI 12721:1999 face referire la rezistența față de căldura umedă, în timp ce UNI 2409:1996 are legătură cu aderența vopselei.

Sistemul de închidere

Cel mai comun sistem de blocare utilizat pe un vestiar metalic este închiderea clasică cu 2 chei. Pe lângă aceasta, poate exista încă un mâner prevăzut cu gaură pentru lacăt. Cei care își doresc mai mult de atât trebuie să adauge un sistem de protecție adițional. Alege închiderea în 3 puncte sau pe cea cu monedă și vei reuși să ții departe persoanele neautorizate. O altă posibilitate este să folosești un sistem cu cifru sau un mâner antiefracție. Intră pe Officeclass.ro și poți achiziționa modelul dorit la un preț accesibil.

Articol realizat de www.iagency.ro

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!