Dormitorul – sfaturi pentru reamenajare

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 24 martie 2022, 09:27

Se spune că fiecare om pierde aproape 26 de ani în somn și alți 7 ani încercând să adoarmă. Și pentru că ne petrecem foarte mult timp în dormitor, fiind și locul unde ne deconectăm de stresul cotidian și ne încărcăm bateriile pentru următoarea zi, această cameră trebuie să ne inducă o stare de liniște. În acest fel, amenajarea contează foarte mult.

Cu siguranță te poți odihni mai bine într-o cameră curată și aerisită. Iar atunci când mobilierul și obiectele decorative sunt alese pe gustul tău, somnul devine mult mai dulce. Atunci când alegi să-ți redecorezi dormitorul trebuie să iei în considerare culorile calde, liniștitoare, dar și texturile catifelate. În plus, ziua ta poate începe mult mai bine atunci când te ridici din pat, calcând pe un covor pufos. Iată câteva sfaturi de care să ții cont atunci când vrei să oferi o imagine nouă dormitorului tău:

Patul – elementul cheie în conturarea dormitorului ideal

După o zi lungă și obositoare, nimic nu se compară cu un somn odihnitor într-un pat confortabil. Iar când vine vorba de alegerea modelului care să se încadreze perfect nevoilor tale, ai la dispoziție o mulțime de variante. În primul rând, poți alege dintre paturile single sau cele matrimoniale. Apoi, există varianta paturilor tapițate, cu sau fără tăblie, cu somieră sau cu sertare pentru depozitare.

Dormitorul – sfaturi pentru reamenajare

O să ne oprim asupra paturilor cu somieră și sertare. Cele cu somieră sunt la mare căutare datorită faptului că ajută salteaua să respire, riscul ca acesta să mucegăiască fiind din start diminuat. Mai mult, salteaua se fixează mai bine, ceea ce înseamnă că te poți bucura de somn într-o poziție confortabilă și corectă. În ceea ce privește paturile cu sertare, știm deja că spațiul este foarte important pentru mulți dintre noi. De-a lungul timpului ajungem să strângem atât de multe haine sau obiecte personale, încât  nu știm unde să le mai punem. Pe de altă parte, cu toții visăm la un dormitor cât mai aerisit, fără prea mult mobilier. Din acest motiv sertarele încorporate în pat sunt foarte utile.

Dulapul pentru haine – între design și necesitate

Atunci când alegi dulapul din dormitor, trebuie să te gândești în primul rând că trebuie să fie suficient de încăpător pentru întreaga garderobă. Poți să iei în calcul dacă mai ai sau nu și alte variante de depozitare în restul locuinței.

Dormitorul – sfaturi pentru reamenajare

Apoi trebuie să calculezi spațiul de care dispui pentru amplasarea lui, dar și cât loc îți rămâne atunci când deschizi ușa. Te poți mișca în fața lui? În plus, nu uita de compartimentare. Pentru că este o piesă de mobilier voluminoasă, acesta devine un element de impact în cameră. Din acest motiv trebuie să ții cont și de celelalte obiecte de mobilier din încăpere atunci când faci o alegere în acest sens. Aici există varianta clasică a seturilor de mobilă sau, pentru cei mai îndrăzneți, există și posibilitatea ca șifonierul să fie diferit față de pat și noptiere.

Covorul – acest must-have din camera ta

Cu siguranță te-ai gândit cel puțin o singură dată să renunți la covorul din dormitor, însă specialiștii în design interior sunt de părere că acesta nu ar trebui să dispară din cameră. În primul rând, varietatea de modele și culori îți oferă posibilitatea de a oferi o imagine fresh și primitoare spațiului. Apoi, covorul are rolul de a contribui la încălzirea camerei pentru că este un foarte bun termoizolant. În acest fel, copiii se pot juca în voie pe jos.

Dormitorul – sfaturi pentru reamenajare

Atunci când alegi covorul pentru dormitor, trebuie să ții cont și de dimensiunea lui. Unul prea mic își pierde din funcționalitate, iar unul prea mare poate contrasta camera, dând impresia că aceasta este mai mică. De exemplu, poți alege un covor suficient de mare cât să cuprindă patul și noptierele. De altfel, poți achiziționa două covoare mici pe care să le amplasezi în părțile laterale ale patului.

Așadar, atunci când vine vorba de amenajarea dormitorului, trebuie să ții cont că acesta este locul în care trebuie să te deconectezi de stresul cotidian, iar un somn bun și liniștitor este condiționat și de aspectul camerei.

Sursa foto: pexels.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!