Descoperă acum 4 lucruri uimitoare pe care nu le știai despre Madeira

De Unica.ro, pe Ultimul update Duminică, 01 mai 2022, 17:59

Călătoritul reprezintă o modalitate excelentă prin care oamenii pot să se detașeze, pentru o anumită perioadă de timp, de activitățile cotidiene, fiind un fel prin care aceștia pot să realizeze numeroase acțiuni memorabile împreună cu persoanele drage, pe care să nu le uite niciodată.

Una dintre cele mai populare destinații în rândul pasionaților de călătorii este insula Madeira, aceasta fiind faimoasă pentru peisajele de vis, numeroaselor stațiuni, dar și a multitudinii de activități pe care un turist le are dispoziție și se poate bucura.

Iată 4 aspecte surprinzătoare despre insula portugheză Madeira

1.  Este mai aproape de Africa decât de Europa

Arhipelagul portughez Madeira este situat în Atlanticul de Nord, insulele componente fiind mai aproape de coasta africană, decât de cea europeană. Climatul blând al insulei Madeira este perfect pentru ca să poți desfășura diferite activități, precum: să te relaxezi pe plajă, să faci drumeții pe munți, să înoți în piscinele naturale sau artificiale și să mergi cu vaporul.

2.  Ai ocazia să vezi delfini și balene în oceanul Atlantic de Nord

Dacă alegi o plimbare cu vaporul, o să ai oportunitatea să înoți în ocean, iar dacă ai noroc, o poți face împreună cu delfinii, aceștia nereprezentând un pericol pentru viața ta, fiind jucăuși și prietenoși. Este o șansă pe care nu trebuie să o ratezi, deoarece pe lângă delfinul cu lateralele albe, poți să vezi și alte vietăți oceanice, precum diferite specii de balene, cum ar fi balena cu cocoașă și balena dreaptă din Atlanticul de Nord, care din păcate, este pe cale de dispariție.

3. Poți admira priveliștea asupra insulei de la o înălțime de 580 m deasupra apei

De-a lungul coastei de sud a insulei se află stânca Cabo Girão, cu o înălțime de 580 m, fiind astfel a doua cea mai înaltă stâncă de lângă apă din lume. Aceasta este una dintre principalele atracții turistice ale acestei zone, fiind faimoasă datorită priveliștii uimitoare asupra oceanului și vegetației insulei. Dacă ești fan adrenalină și dorești un concediu în Madeira pentru a admira priveliștea de la înălțime, de pe o platformă de sticlă, accesează site-ul Karpaten.ro, pentru a descoperi ce ofertă ți se potrivește cel mai bine. În cazul în care ai fobie de înălțimi, ai șansa să îți depășești această frică dacă alegi să faci o plimbare până în vârful stâncii, având în vedere faptul că aceasta este poziționată la o înălțime considerabilă deasupra apei. Nu trebuie să îți faci griji, deoarece este un loc sigur, în care mii de turiști merg zilnic.

4. Ai șansa să înoți în piscinele naturale formate între stâncile de pe plaje

Una dintre cele mai populare activități din Madeira în rândul turiștilor este înotul în piscinele naturale de pe plaje, care au ca pereți stânci înalte și ascuțite. Această experiență este una unică, iar dacă dacă dorești să vizitezi un astfel de loc, ai la dispoziție mai multe piscine naturale pe insulă, cum ar fi: Porto Moniz Velhas Natural pools, Porto Moniz Piscinas Naturais, Seixal Natural Pools și Doca do Cavacas. Avantajele acestor locații este faptul că accesul este gratuit la unele dintre ele și că ai posibilitatea să înoți, dar și să te scufunzi până la adâncimi mai mari. Atenție însă, trebuie să ai în vedere faptul că unele dintre stânci sunt ascuțite, existând pericolul de accidentare dacă nu ai suficientă grijă, iar doar la câteva dintre aceste piscine naturale există salvamar.

Așadar, insula Madeira reprezintă o locație ideală din Europa unde poți să mergi în vacanță împreună cu persoanele dragi și unde te poți bucura de numeroase activități interesante, fără riscul de a te plictisi. 

Sursă foto: pexels.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!