De ce să selectezi cele mai bune modele de lentile de contact?

De Unica.ro, pe

Cum să alegi lentilele de contact și soluțiile de lentile? Ce trebuie să iei în considerare atunci când cumperi un produs și la ce să acorzi atenție? Citește în rândurile următoare!

Ai încercat până acum o serie completă de lentile de contact și niciuna dintre ele nu te-a mulțumit? Sau, pur și simplu, te-ai plictisit de modele vechi de articole optice și îți dorești să încerci ceva nou? Ei, bine, tot ce trebuie să faci este să alegi, cu grijă, unul dintre modele populare de lentile de contact pe baza unui clasament al lentilelor si al solutiilor de contact pe luna anterioara.

Cum să alegi lentilele de contact?

Cum să alegi lentilele de contact și soluțiile de lentile? Ce trebuie să iei în considerare atunci când cumperi un produs și la ce să acorzi atenție? Acestea și alte întrebări sunt cu siguranță puse de oameni care abia își incep aventura cu lentilele de contact. Clasamentul celor mai bine vândute lentile și solutii de lentile în 2021 la magazinul Optilen.ro, inclusiv o listă cu cele mai populare și cele mai frecvent achizitionate modele, poate fi de ajutor în descoperirea răspunsurilor. Această listă poate fi folosită nu numai de noii utilizatori, ci și de persoanele care caută soluții dovedite, recomandate sau nemultumiți de lentilele de contact actuale. Clasamentul celor mai bine vândute lentile de contact ia în considerare diferite tipuri de produse. Ele diferă nu numai în ceea ce privește producătorul, ci și numărul de piese din pachet.

Achizitia lentilelor de contact

Achiziția unei perechi de lentile de contact este un proces obișnuit pentru un purtător de lentile de contact, indiferent că vorbim despre lentile de unică folosință, lunare sau săptămânale. Un prim factor de care se ține cont se referă la frecvența cu care se înlocuiesc articolele medicale optice.

Un al doilea factor face referire la criteriul de îngrijire a dispozitivelor optice. Acțiunile de bază pentru îngrijirea lentilelor de contact sunt: curățarea, clătirea și dezinfectarea lentilelor. Păstrează

lentilele de contact numai în suportul lor, dar mai ales în soluția lor specială de întretinere! Orice altă substanță distruge lentilele de contact sau, în cel mai rău caz, poti dezvolta o infectie oculara periculoasa.

Prescripția medicală

Prescripția medicală specializată privind corecțiile optice este esentială atunci când te afli la prima pereche de lentile de contact sau atunci când vrei să treci de la tradiționalii ochelari de vedere la accesoriile medicale optice, cum ar fi #Bioview Daily sau #Bioview Monthly.

Prescripția medicală oftalmologică se elibereză în urma unui consult oftalmologic de rutină care să includă parametrii lentilelor de contact: dioptriile, sfera, cilindrul, axa, diametrul, raza de curbura și aditia.

Raza de curbură a unei lentile de contact descrie curbarea lentilei in milimetri, pentru a oferi un confort maxim în timp ce porți lentile, adica cât de bine se asează lentila pe ochi. In mod normal, acesti parametri sunt între 8–10 mm.

Sfera (dioptria) este puterea lentilei de contact. Unitatea de masura pentru puterea sferica este o dioptrie sau D. În general, puterea sferică a unei lentile este indicată cu un semn plus (+) pentru hipermetropie și un semn minus (-) pentru miopie.

Diametrul este, de fapt, dimensiunea lentilei. Lentilele de contact moi au un diametru mai mare, de la 13.00 pana la 15.00 mm, față de lentilele de contact dure, de la 9 la 10 mm.

Valoarea cilindrului este necesară pentru fabricarea lentilelor de contact pentru astigmatism. Este o valoare negativă, care face orice corectie pentru curbura corneei sa fie perfect ajustată.

Axa este necesară pentru astigmatism, ca supliment la lentilele de contact cu cilindru. Acesta descrie pozitia exacta a curburii pe cornee și este masurată într-un interval de 0 ° – 180 °. Reține că un grad zero este de asemenea scris si ca 180. Numarul 90 inseamna pozitia verticala a ochiului, iar numarul 180 corespunde meridianului orizontal.

Adiția (ADD) este diferența dintre valoarea dioptrică a vederii la departate și valoarea dioptrică a vederii la apropiere. Valorile de până la 1,25 sunt considerate scăzute, până la 2,00 ca medii și până la 3,00 ca valoare ridicată.

Topul lentilelor de contact

Popularitatea și performanțele tehnice ale lentilelor de contact sunt foarte importante atunci când vine vorba despre alegerea produsului compatibil cu nevoile și exigențele tale. Popularitatea se referă la cât de cunoscute sunt acestea în rândul utilizatorilor. De cealaltă parte, performanțele tehnice ale lentilelor de contact se referă la avantajele tehnice pe care noile sortimente de lentile le aduc prin prisma noilor tehnologii.

Așadar, analizând temeinic fiecare sortiment de articole optice existente pe piata, poți fi sigur că ai făcut alegerea potrivită pentru o perioadă lungă de timp!

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!