De ce să alegem în dormitor un pat tapițat Izabel

De Unica.ro, pe

Pe piață există diverse tipuri de paturi duble pentru dormitor. Vorbim despre paturi din lemn, paturi de fier, paturi cu baldachin… În prezent, totuși, cele mai populare sunt paturile tapițate. Motivele sunt evidente: moliciunea și confortul tapițeriei, designul modern și elegant. Există diferite tipuri de paturi duble tapițate, de la forme clasice la forme moderne, pentru a răspunde celor mai diverse gusturi.

Caracteristica distinctivă a paturilor duble tapițate este structura moale, dotată cu căptușeală. Tăblia poate fi fixă ​​sau detașabilă. Patul tapițat este deosebit de apreciat de cei care iubesc să citească în pat, datorită confortului tăbliei patului. Adesea, un pat tapițat are un cadru de pat foarte larg, care ajunge până la podea. Acesta este motivul pentru care este deosebit de potrivit pentru a conține un spațiu de depozitare sub somieră, o soluție practică și care economisește spațiu, mai ales pentru cei cu locuințe mici.

Tapițeria poate fi din piele sau stofă. În acest caz, ar trebui să fie este detașabila, o condiție importantă pentru a o putea curăța. În cazul pielii (sau a pielii ecologice) însă, curățarea nu este deloc o problemă: patul poate fi curățat cu un burete umed.

Designul patului dublu tapițat

Paturile tapițate sunt piese de mobilier clasice și moderne. Dacă cele mai minimale modele, cu o formă simplă și liniară, sunt cele mai populare, există și alte tipuri care se potrivesc mai bine gusturilor celor care iubesc un mobilier mai clasic și mai stilat. Paturile cu cusăturile în formă de diamant, de exemplu, cu un stil atemporal și o eleganță înnăscută, precum un pat tapitat Izabel, sunt extrem de la modă. Cea mai populară culoare pentru paturile tapițate este albul, ceea ce dă ideea de rafinament. O altă culoare mai populară este albastrul, care de fapt este favorită în dormitor, deoarece insuflă calm și seninătate. O tendință care a luat amploare în ultima vreme este cea a patului tapițat din catifea, care oferă o eleganță atemporală. Catifeaua este un material cu o îndelungată tradiție. Importată inițial din Orient, producția a început la Veneția în secolul al XIII-lea, iar mai târziu la Genova. Pe lângă Italia, doar Franța se mândrește cu o tradiție în producția de catifea, extrem de apreciată la curțile nobililor francezi de odinioară.

În zilele noastre avem în tapițerii nuanțe predominante de roșu și verde închis din perioada Renașterii, dar și nuanțe moi, cu culori pastelate, precum roz, verde măsliniu, liliac.

Un pat dublu din catifea face din dormitorul tău un mediu elegant și foarte confortabil.

Paturile cu lumini LED

Unele paturi duble tapițate au lumini LED pe tăblie, o alegere de mare practicitate și stil. Acestea sunt perfecte pentru a citi în pat fără să-ți deranjezi partenerul, sau pentru a avea o lumină de veghe aprinsă atunci când te uiți la televizor. Paturile cu lumini încorporate creează și atmosfera potrivită pentru momentele în care îți dorești doar să te relaxezi, ascultând în surdină o muzică plăcută.

Piele ecologică sau material textil?

Există patru tipuri de materiale posibile folosite pentru un pat tapițat. Prima este țesătura, care poate fi complet necăptușită și poate fi spălată în mașina de spălat. Țesătura este cu siguranță un material ieftin și ușor de întreținut, dar captează mai mult praf decât pielea sau materialele sintetice.

Apoi sunt tapiteriile din piele. Pielea naturală este acum greu de găsit. Se folosește adesea  piele ecologică, care este o piele adevărată, dar tăbăcită prin utilizarea de materiale chimice care nu sunt dăunătoare mediului. Pielea și pielea ecologică sunt materiale scumpe, dar de mare calitate. Îți oferă rezistență în timp și frumusețe, pe lângă moliciune la atingere.

Pielea sintetică, în schimb, are aspectul de piele reală (deși este mai puțin moale la atingere) dar este un material complet sintetic. Este mai ieftină decât pielea, dar are o rezistență mică în timp. După câțiva ani începe să se desprindă.

Pat tapițat cu lada de depozitare

Paturile duble tapițate cu lada de depozitare sunt foarte frecvente. De altfel, cadrul patului tapițat, datorită lățimii sale care ajunge adesea până la podea, este deosebit de potrivit pentru închiderea și ascunderea unui compartiment de depozitare în interior, sub somiera patului.

Paturile tapițate cu lada de depozitare sunt practice și funcționale, mai ales în apartamentele mici, unde fiecare spațiu este prețios. Pot fi folosite pentru haine extrasezon, sau pentru lenjerie de pat, precum pături, cearșafuri sau perne.

Există două mecanisme de deschidere pentru lada de depozitare. Prima constă în ridicarea somierei și a saltelei, care rămân apoi deschise pentru a forma un unghi oblic, de 45 de grade față de podea.

Al doilea se numește „Easy Up”. Somiera și salteaua sunt ridicate în două mișcări. Mai întâi formând un unghi, apoi, cu o a două mișcare, baza revine în poziție orizontală, lăsând salteaua într-o poziție ridicată. În acest fel este și mai ușor să faci patul, pentru că nu este nevoie să te apleci.

Avantajele patului tapițat dublu 

În concluzie, îți vom oferi un rezumat al avantajelor alegerii unui pat dublu tapițat, descrise în această postare.

În primul rând, confortul unui pat moale nu se compară cu nimic, mai ales atunci când citești în pat.

Practicitatea unei lăzi de depozitare, în care să așezi lenjeria de pat în afara sezonului, este una excelentă. O ladă este un element foarte prețios pentru cei cu puțin spațiu acasă.

Simplitatea curățării tapițeriei, fie din material textil, fie din piele ecologică sau din imitație de piele este una de ajutor la treburile casnice. În primul caz, țesătura poate fi necăptușită și spălată cu ușurință. În al doilea caz, este suficientă o ștergere cu un burete.

Nu în ultimul rând, designul: fie că este modern sau mai elegant, vorbim întotdeauna de un pat deosebit care oferă o notă de stil dormitorului tău.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!