De ce avem nevoie și acasă de scaune ergonomice de calitate?

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 06 ianuarie 2022, 17:03

Odată cu pandemia, stilul nostru de viață s-a schimbat din multe aspecte, inclusiv din punctul de vedere al modului în care muncim. Multe persoane care aveau un job exclusiv la birou, au fost nevoite să își mute muncă acasă. Asta a însemnat multe avantaje, însă și unele investiții. Desigur, ne gândim că singura investiție ar fi fost un PC, dacă acesta nu era dat de la job. Însă, investițiile trebuie făcute și în spațiul de lucru de acasă. O investiție obligatorie este aceea de a lua în considerare acele scaune ergonomice ce ne pot facilita modul de a munci și sănătatea posturală. Alegerea unor scaune ergonomice de birou potrivite sau nepotrivite ne poate afecta viață enorm. Gândește-te doar că vei petrece cea mai bună parte a săptămânii lipită de scaunul de birou pe care îl alegi. S-ar putea să nu pară important, dar alegerea unui scaun de birou greșit poate duce la consecințe dăunătoare pentru tine, productivitatea și sănătatea ta. Alege greșit și vei suferi tot felul de probleme de sănătate, cum ar fi durere de spate de la un scaun inconfortabil de birou, mai multe zile de concediu medical, eficiență scăzută și așa mai departe. Nu numai că este important să găsești scaunul de birou potrivit pentru a sta în el în fiecare zi, dar este important și să lucrezi într-o zonă care îți permite să fii cel mai productiv. Astfel de scaune poți găsi la magazinul online Importator Scaune

Având în vedere timpul pe care îl petrecem cu toții stand pe scaunele noastre de birou, este important să alegem un scaun de birou care să fie bine conceput, sigur și confortabil. Primele scaune de birou moderne, precum scaunul de birou Eames, au pus bazele ergonomiei pe care toate mobilierele de birou le vor urma ulterior. Vestea bună este că există sute de scaune de birou cu ergonomie care urmează acest design. Vestea proastă este că trebuie să alegi între sute de scaune de birou.

În acest articol, vom da ca exemplu scaunul de birou Eames, un scaun clasic de birou care a rămas popular din 1958, scaun pe care îl găsești și la Importator Scaune, și motivele pentru care este important un scaun de birou bun chiar și la tine acasă.

De ce avem nevoie și acasă de scaune ergonomice de calitate?

Sursa foto: https://importatorscaune.ro/scaune-birou/scaune-birou-off-420

Pe lângă evitarea unui număr mare de probleme legate de sănătate, care ar trebui să fie suficient de relevante, există mai multe avantaje dacă ai un scaun de birou bun și acasă. Cercetările au arătat că un scaun bun duce la îmbunătățirea unui mediu de lucru mai sănătos și mai pozitiv. În ceea ce privește performanța și productivitatea, a avea cel mai bun scaun de birou poate reduce numărul de pauze pe care trebuie să le faci din cauza incomodității. Totuși, trebuie să faci pauze în mod regulat. Iată și motivele pentru care să alegi un scaun de birou chiar și acasă:

Crearea unui mediu de birou mai productiv: mobilarea biroului cu un scaun ergonomic de birou va face munca mai eficientă. De exemplu, dacă stai pe un scaun precum cel de la Eames, te vei putea concentra mai ușor, fără a-ți distrage atenția din cauza disconfortului.

Încurajarea unei posturi bune: Când stai pe un scaun de birou care a fost prost conceput, vei fi înclinată și așezată în poziții incomode în cel mai scurt timp, încercând să găsești o modalitate de a sta mai confortabil. Postura proastă nu numai că contribuie la starea de sănătate precară, ci afectează și calitatea muncii. Cele mai bune scaune de birou vor încuraja o postură mai bună și o productivitate mai mare pentru că crește confortul.

Multe persoane cred că a lucra de acasă înseamnă a sta pe canapea în pijamale. Greșit! Chiar dacă te afli acasă, folosirea unor scaune ergonomice de birou, un birou și adoptarea unei atitudini măcar asemănătoare cu cea de la job, te va ajuta să fii productivă, confortabilă și să nu simți lipsa mediului de la firma sau compania în care lucrezi.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!