Cum să vă combinați responsabilitățile astfel încât să aveți un beneficiu real?

De Unica.ro, pe

Mai întâi, să vedem despre ce produs de credit este vorba. Consolidarea obligațiilor de credit este o modalitate de a combina mai multe împrumuturi într-unul, în condiții mai favorabile pentru dvs., în calitate de debitori. Consolidarea se poate face în mai multe moduri: prin refinanțare sau prin combinarea mai multor împrumuturi într-unul singur.

La refinanțare, înlocuiți împrumutul actual cu un împrumut nou, mai mare, care vă este oferit în condiții mai bune (ratele mai mici ale dobânzii, perioadă de rambursare mai favorabilă pentru dvs. etc.). Cu alte cuvinte, dacă ai un împrumut de 5.000 de lei, de exemplu, pe care l-ai folosit în condiții mai puțin bune, îl poți împrumuta cu unul nou într-o sumă mai mare, cu care îți poți rambursa împrumutul curent și să-ți mai rămână fonduri gratuite. , cu care ai cum crezi de cuviință. Refinanțarea este o alegere bună atunci când condițiile noului împrumut sunt mai favorabile pentru dvs.

Combinarea mai multor împrumuturi într-unul singur nu înseamnă a solicita un nou împrumut, ci consolidarea (încasarea într-un singur loc) a ratelor tuturor creditelor tale într-unul singur, astfel vei plăti o singură dată pe lună iar obligațiile tale vor fi doar către o singură societate de credit. Această opțiune este potrivită dacă doriți să vă scutiți de comisioane suplimentare, dacă dobânzile la care este asigurat acest produs de credit sunt mai mici și dacă doriți să scăpați de grijile de a nu uita sau de a întârzia rambursarea vreunei rate din creditul lunar.

Consolidarea creditelor include și opțiunea de a contracta un nou împrumut de la o altă instituție de credit decât a ta și de a-l folosi pentru a-ți rambursa vechile datorii. Și această opțiune este profitabilă doar dacă noul credit care ți se acordă are condiții mai bune precum dobânzi mai mici, perioadă de rambursare mai favorabilă și altele.

Sfaturi de consolidare a creditelor

Faceți calculele corecte

Pentru a lua cea mai bună decizie, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să aflați dacă această fuziune vă va fi cu adevărat utilă și, mai ales, benefică pentru dvs.

Pentru a afla, procedați în felul următor…

Acordați puțin timp și faceți niște calcule. Notați pe o foaie de hârtie toate împrumuturile pe care le rambursați în prezent (nu uitați de contracte de leasing, carduri de credit, descoperiri de cont etc.). Adăugați taxele și dobânzile penalizatoare pe care va trebui să le plătiți dacă decideți să fuzionați. Într-o coloană, scrieți toate contribuțiile pe care trebuie să le plătiți în fiecare lună, adăugați toate costurile suplimentare și adunați-le.

Într-o altă coloană, colectează toate veniturile tale (din salariu, chirie, taxe sau altele). Scădeți cheltuielile lunare ale gospodăriei din această sumă.

Când sunteți gata, scădeți din suma netă care vă rămâne după ce ați plătit facture de energie, operator de telefonie mobilă, instalații sanitare sau altele, suma totală pe care trebuie să o rezervați pentru ratele lunare la credite. Astfel vei ști dacă are sens să cauți o consolidare de credite sau te vei putea descurca fără probleme fără acest serviciu de creditare.

Sursă: atebank.ro

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!