Cum să transformi bucătăria într-un spațiu mult mai practic: 4 soluții simple

Bucătăria nu este doar locul unde îți aduni familia sau prieteni la masă, ci și locul unde trebuie să prepari tot soiul de rețete, să faci curățenie sau chiar să te retragi pentru câteva minute de relaxare, la o cană cu ceai sau cafea. Iar nimic nu e mai rău decât o bucătărie aglomerată, unde nu ai loc să faci nimic.

Din fericire, există numeroase soluții care te pot ajuta să îți organizezi mai bine bucătăria, astfel încât să ai un spațiu aerisit, unde să poți găti în liniște. De la crearea spațiilor de depozitare și până la găsirea altor soluții pentru a eficientiza spațiul folosit, iată câteva sfaturi care îți vor fi utile:

  1. Ține la îndemână tot ce ai nevoie

Probabil că una dintre cele mai mari probleme, atunci când gătești, este să cauți lingura cu care să amesteci sosul sau borcanul cu ierburi aromate. Îți poți face bucătăria mult mai practică, dacă depozitezi cât mai la îndemână produsele și ustensilele pe care le folosești în mod frecvent.

Poți instala spații de depozitare verticale cu magneți, cârlige și tije unde să agăți ustensilele de care ai nevoie, dar și câteva polițe pe peretele de lângă aragaz, unde să așezi recipientele cu condimente. De asemenea, așa cum făcea și bunica, poți agăța oalele și cratițele, fără să mai fie nevoie să le aglomerezi în dulap.

  1. Folosește din plin spațiul de care dispui

Pe lângă dulapurile din bucătărie, pe care le folosești pentru a depozita tacâmuri, ustensile, farfurii și tot felul de ingrediente, încearcă să găsești zone pe care le poți transforma sau folosi mult mai eficient. De exemplu, dacă între frigider și perete a rămas un spațiu gol, poți crea un mic suport de depozitare.

În același timp, pentru a nu aglomera blatul cu prea multe ustensile sau chiar cu un uscător de vase, poți monta o chiuveta franke, dotată cu picurător, unde poți lăsa vasele să se usuce.

  1. Nu ține totul la vedere

Chiar dacă, așa cum am menționat mai sus, este extrem de util să ai la îndemână produsele pe care le folosești des, ai grijă să nu aglomerezi pereții sau blatul de bucătărie cu tot felul de electrocasnice mici, pe care le folosești destul de rar.

În acest fel, vei avea mai mult spațiu liber la dispoziție pentru a pregăti mesele zilnice. În plus, te vei simți mai ușurată când vei vedea că blatul de bucătărie e liber și te vei bucura, într-adevăr, de un spațiu mult mai aerisit.

  1. Mergi un pas mai departe

În afară de ideile clasice pentru crearea spațiilor de depozitare, este extrem de util să te gândești și la alte modalități inventive prin care poți transforma bucătăria într-un spațiu cu adevărat practic. De exemplu, dacă ai o bucătărie mică, unde nu poți crea suficiente spații de depozitare, ai opțiunea de a monta un dulăpior pe hol, unde să așezi diferite produse.

De asemenea, nu ezita să folosești din plin colțurile din bucătărie. Atunci când vrei ca fiecare centimetru să fie utilizat cât mai eficient, poți monta polițe în colțurile camerei, pe care să le folosești ca spații de depozitare. Iar dacă masa ocupă prea mult spațiu, optează pentru una montată pe perete, care se rabatează.

În concluzie, câteva dintre cele mai bune soluții pentru a avea o bucătărie funcțională sunt destul de ușor de pus în practică. Folosește cât mai inteligent spațiul de care dispui și nu aglomera blatul cu prea multe electrocasnice mici. Ține mereu la îndemână produsele pe care le folosești des și optimizează încăperea prin crearea spațiilor de depozitare.

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Romstal

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!