Cum să-ți alegi mașina de oraș potrivită

Ultimul update Luni, 13 decembrie 2021, 10:59

Condusul în oraș reprezintă o adevărată aventură pentru aproape oricine. Aglomerația, claxoanele, noxele, consumul mare de combustibil, locurile de parcare în număr tot mai mic sunt provocările pe care trebuie să le înfrunți în fiecare zi atunci când te deplasezi pe patru roți. Prin urmare, alegerea unei mașini de oraș potrivite te va scuti de o mare parte dintre aceste neplăceri. Află de ce ar trebui să ții cont dacă te-ai hotărât să îți cumperi un autoturism nou sau să îl schimbi pe cel pe care îl ai deja. 

Alege ce e mai bun

Atunci când parcurgi mulți kilometri prin oraș în fiecare zi, se poate spune că trebuie să gândești „mic”, cel puțin din punct de vedere al dimensiunilor autoturismului. Spre exemplu, o masina noua marca SMART îți asigură o autonomie 100% electrică de până la 130 de kilometri, este ușor de manevrat și de parcat, oferă suficient spațiu pentru două sau patru persoane, are sisteme de siguranță avansate și un design care te va cuceri de la prima vedere. Acest model reprezintă echilibrul perfect pentru condusul în oraș, fie că trebuie să te deplasezi la serviciu, să îți iei copilul de la școală sau să mergi la cumpărături. 

Mașina de oraș perfectă trebuie să îți ofere în primul rând o valoare excelentă raportată la prețul de achiziție, dar și o experiență de condus de cinci stele. Gândește-te că mașina de oraș ideală trebuie să includă specificații de top într-o caroserie mică, iar costurile de întreținere să fie reduse. Pe termen lung, vei aprecia beneficiile oferite de o alegere inteligentă, chiar dacă, în primă fază, costul de achiziție te-ar putea da puțin înapoi. Așa că acesta este primul sfat pe care ar fi indicat să-l urmezi: alege ce e mai bun sau nimic. 

Cele mai importante specificații de care să ții cont

O mașină de oraș trebuie să se comporte exemplar în traficul urban, așa că iată câteva dintre specificațiile de care ar trebui să ții cont: 

  • Manevrabilitate și dimensiuni – acestea sunt două dintre cele mai importante aspecte. O mașină destinată deplasărilor prin oraș trebuie să fie ușor de condus și ușor de parcat. De asemenea, vizibilitatea pe care ți-o oferă atât în față, cât și în spate este esențială, pentru a putea observa din timp pietonii, cicliștii sau alți participanți la trafic. 
  • Consumul – mașinile electrice sunt tot mai populare, mai ales în cazul mobilității urbane. Pe lângă costurile mai mici pe care le implică alimentarea cu energie electrică, vei avea și alte avantaje de ordin fiscal, cum ar fi scutirea de la taxe de parcare și impozite. 
  • Confortul și siguranța – chiar dacă conduci o mașină mică, asta nu înseamnă că vei renunța la confortul tău. Autoturismele moderne de oraș asigură un spațiu interior suficient de mare. De asemenea, sunt dotate cu sisteme de siguranță performante și nu rămân în urmă la capitolul tehnologie nici când vine vorba de sisteme media inteligente, console de control sau camere și senzori de parcare. 
  • Costurile de întreținere – o mașină mică nu echivalează neapărat cu costuri de întreținere mai mici, mai ales dacă este cumpărată de pe piața second-hand. În schimb, un autoturism nou va avea zero kilometri și garanție pentru câțiva ani buni, care poate ajunge și la opt ani în cazul bateriei electrice. 

Acestea sunt cele mai importante specificații de care trebuie să ții cont în momentul în care te hotărăști să-ți cumperi o mașină de oraș nouă sau să o schimbi pe cea pe care o ai deja. Așa-zisa junglă urbană nu mai trebuie să te sperie. Dacă vei alege smart, te vei bucura de plăcerea condusului în orice condiții de trafic, în fiecare zi. 

Sursa foto: Shutterstock.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Autoklass

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!