Cum să-ți ajuți copilul să învețe o limbă străină cu un cod reducere carturesti?

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 17 noiembrie 2021, 11:21

Învățarea unei limbi străine este o sursă de deschidere către lume, asta este o certitudine. Se știe, de asemenea, că cei mici pot învăța mult mai ușor o limba străină. Dacă sunteți părinți, probabil că nu sunteți străini de fredonarea unor cântece în limba engleză învățate de cei mici de pe internet. Așa că vă spunem răspicat: încurajați copiii să învețe limbi străine! Vă dăm și un impuls, cu un cod reducere cărturești!

Explicați-i copilului de ce este important să învețe o limba străină

Este complet inutil să forțezi un copil să folosească o altă limbă dacă nu înțelege de ce. Implicarea lui este esențială. Puteți să le explicați motivele în mod rațional sau pur și simplu să-i învățați diverse cântecele sau poezii în limbi străine. Bazele se pun cât mai devreme, chiar de la vârsta preșcolară când încep grădiniță.

Construirea de punți între limbi

Încercați, mai întâi, să-i învățați cuvinte similare cu cele din limba română, folosind cât mai multe imagini. La o vârstă fragedă, totul se bazează pe imagini, întrucât noțiunea de citire este destinată copiilor de peste 6 ani. Imaginile supradimensionate, cu personajele favorite, îl vor atrage cu siguranță pe cel mic și-l vor face curios în privința noilor achiziții.

Folosiți diverse resurse

Cântecele, videoclipurile și imaginile care se găsesc pe internet, dar și cărțile achiziționate cu un cod voucher cărturești, pot arăta lucruri simple și potrivite vârstei lor. Diversitatea acestor resurse poate face posibilă variarea resurselor de învățare.

Repetați, repetați și iar repetați

Avem impresia că au reținut un cuvânt sau o frază. Totuși, a doua zi, ei nu mai știu nimic. Faptul de a repeta un cuvânt, de a se juca cu el, de a-l folosi în alt context le va permite să-l însuşească într-un mod mai durabil. Așa că să nu va fie frică să imitați ca papagalii!

Nu mai evaluați

Este atât de rău dacă cel mic greșește? Ar trebui să-i certăm în mod sistematic când greșesc? Experiența ne arată că un astfel de comportament îi determină adesea să se descurajeze. Trebuie să adoptați o atitudine mai deschisă: invitați-i să se gândească la ceea ce tocmai au spus, să facă o glumă sau un joc de cuvinte.

Eliberați presiunea

Din punctul nostru de vedere, ni se pare esențial că cei mici să învețe o limbă. Nu ne dăm întotdeauna seama că punem multă presiune pe umerii lor. Și că ceea ce ar putea fi trăit ca un joc, o distracție, o descoperire plăcută este apoi asimilat de către copil ca o constrângere, pentru că este necesar să fie „pe placul mamei sau al tatălui”. Copiii pot fi extrem de pretențioși cu ei înșiși. Punerea lor într-o situație dificilă nu îi va ajuta să găsească în ei înșiși resursele necesare pentru a învăța o limbă.

Păstrați-vă buna dispoziție

Dacă aveți o atitudine pozitivă și entuziastă față de învățarea unei noi limbi, veți fi uimit de modul în care copilul adoptă aceeași atitudine.

Mult mai importantă decât cunoașterea unei limbi, este încrederea în sine și plăcerea de a învăța pe care trebuie să le-o insuflăm. Nu este asta până la urmă ceea ce ne dorim cu toții pentru copiii noștri? Oferiți-le o carte potrivită, colorată și veselă pentru învățarea noii limbi, totul cu un cod reducere cărturești!

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!