Cum să scapi de cariile dentare fără anestezie și fără durere

De Unica.ro, pe Ultimul update Duminică, 12 decembrie 2021, 21:39

La Life Dental Spa, în tratamentul cariilor nu se mai folosește freza, ci laserul dentar, tehnologia fără durere!

Această tehnologie, laserul dentar, îi ajută pe medicii dentiști ai clinicilor Life Dental Spa să obțină avantaje infinite atât pentru conservarea dintelui, cât și pentru confortul pacientului. Energia emisă de laser vaporizează caria dentară, reducând-o în praf și nu afectează țesutul sănătos al dintelui: se obține o decontaminare completă, reducând și posibilitatea reapariției cariei. De asemenea, plomba aderă mai bine, deoarece datorită laserului, capacitatea de aderență a materialelor folosite pentru obturație este crescută. O mare diferență față de chinuitoarea freză dentară este și eliminarea vibrațiilor supărătoare, făcând tratamentul mai plăcut pentru pacient. În majoritatea tratamentelor cu laser din cadrul clinicilor Life Dental Spa se elimină anestezia, iar acest lucru este foarte util, mai ales când copiii sunt supuși tratamentului.

De ce să vindeci cariile cu laserul dentar?

Tratarea cariilor cu laserul dentar garantează pacientului numai beneficii, comparativ cu metodele tradiționale. În primul rând, durata intervenției este redusă considerabil, iar în majoritatea cazurilor, tratamentul cariilor cu laserul se reduce la o singură ședință, astfel fiind posibile eliminarea durerii și optimizarea calității intervenției. În plus, cu intervenția cu laser, pacientul nu prezintă nicio traumă nici în timpul tratamentului, nici în faza postoperatorie.

Care sunt beneficiile pentru pacientul care tratează cariile cu laserul dentar?

  • ELIMINAREA VIBRAȚIILOR. Raza laser nu produce nicio vibrație, element care face tratamentul mult mai plăcut;
  • ELIMINAREA MICROFRACTURILOR. Absența acestor vibrații nu numai că face tratamentul mai plăcut, dar elimină problemele legate de microfracturile produse la nivelul țesuturilor dentare prin acțiunea dinamică a frezei.
  • TERAPII MAI CONSERVATOARE. Posibilitatea eliminării câmpului de acțiune al luminii laser în zone foarte mici face posibilă intervenția doar asupra țesutului cariat, fără a afecta țesuturile dentare sănătoase. Cariile inițiale pot fi tratate fără a aștepta dezvoltarea lor și fără a compromite partea din dinte care este încă intactă.
  • STERILIZAREA ZONEI TRATATE. Există o decontaminare completă a zonei tratate, reducând astfel posibilitatea reapariției cariilor.
  • ADERENȚĂ MAI BUNĂ A MATERIALELOR DE SIGILARE. Raza laser garantează o calitate superioară a performanțelor prin creșterea aderenței materialelor de sigilare dentară.
  • ELIMINAREA ANESTEZIEI. Majoritatea tratamentelor pot fi efectuate fără anestezie, deoarece tratamentul cu laser este nedureros. Pentru aceasta, recurgerea la procedura laser s-a dovedit a fi foarte utilă în clinicile stomatologice Life Dental Spa, în tratamentele dentare efectuate copiilor.

Terapia cu laser și- a făcut intrarea în clinicile stomatologice Life Dental Spa, aducând multe îmbunătățiri în tratarea și îngrijirea diferitelor probleme ale cavității bucale

Succesul laserului dentar în clinicile Life Dental Spa se datorează în mare măsură invazivității reduse a acestui instrument, care a făcut posibilă reducerea considerabilă a unor inconveniente și efecte secundare legate de tehnicile învechite, de exemplu reducerea posibilității apariției infecțiilor bacteriologice și umflarea gingiilor. 

Puterea razei laserului dentar înlocuiește cu succes freza dentară, aducând eficacitate într-un mod absolut nedureros pacienților clinicilor Life Dental Spa

Experiența dentară fără freză și fără anestezie a pacienților clinicilor Life Dental Spa este minim invazivă, mai precisă și cu rezultate mai bune.

Care este cauza apariției cariilor dentare?

Cariile dentare sunt una dintre cele mai întâlnite afecțiuni în rândul pacienților, fie că este vorba de copii sau de pacienți mai în vârstă. Caria dentară are drept cauză principală lipsa igienei corespunzătoare. 

Atunci când vizitele periodice la medicul stomatolog (o dată la șase luni) pentru igienizare nu sunt respectate, iar periajul zilnic (de minimum două ori pe zi, dimineața și seara) nu este respectat, resturile alimentare sunt ,,hrană” pentru bacteriile prezente în cavitatea orală

Bacteriile încep să se dezvolte și să acționeze nociv asupra smalțului, ducând, în timp și în lipsa unei intervenții, la apariția cariilor dentare. 

Cum îți dai seama că ai o carie dentară?

De foarte multe ori, pacienții nici nu realizează că au o carie dentară până nu ajung cu teamă la medicul stomatolog, suferind de o durere puternică și de o sensibilitate aparte. Semnele că suferi de o carie dentară sunt: 

  • Durere la consumul de alimente prea calde, prea reci sau prea dulci;
  • Sensibilitate dentară accentuată;
  • Dintele afectat prezintă zone brun-maronii sau chiar o cavitate;
  • Gingia poate sângera în dreptul dinților afectați 

Tratează la timp! 

Medicii stomatologi ai clinicilor Life Dental Spa încurajează pacienții să respecte vizitele periodice la medicul specialist, pentru a putea preveni evoluția cariilor. Tratarea cariilor cu laserul este un procedeu minim invaziv, complet NEDUREROS și foarte ușor de acceptat de către pacienți, iar rezultatele sunt uimitoare. 

Mai mult, specialiștii Life Dental Spa au ales să trateze modern cariile dentare nu doar cu ajutorul terapiei laser, ci și cu materiale biocompatibile, lipsite de riscuri pentru sănătate pe termen lung.

Este vorba despre PLOMBELE NON-TOXICE, realizate din materiale dentare complet nedăunătoare pentru organism, care nu conțin compuși toxici de tip HEMA ce pot fi toxice pentru dintele pe care sunt plasate.

Alege Life Dental Spa și ai grijă de sănătatea dinților tăi cu ajutorul stomatologiei moderne!

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!