Cum să pregătești masa de Sărbători dacă ești din Pitești? Iată cum să alcătuiești un meniu cu adevărat special!

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 02 decembrie 2021, 23:16

Se știe faptul că masa de Sărbători trebuie să fie îmbelșugată, însă cum procedezi astfel încât meniul să fie nu doar delicios, ci și aparte? Sunt câteva elemente care nu trebuie să lipsească din acest cadru și, de aceea, este important să te bazezi pe o serie de factori și secrete care te pot ajuta să pui la cale un meniu cu adevărat special. Fie că optezi pentru preparate pregătite de tine, fie că te orientezi și către cele comandate sau deja gătite, este esențial să găsești un echilibru optim și, mai ales, să-ți mulțumești invitații și musafirii.

În acest articol, vei afla 3 sfaturi pe care le poți urma pentru a pregăti o masă gustoasă de Sărbători!

  1. Aperitivele

Aperitivele nu reprezintă elemente care să-ți dea bătăi de cap – este destul de simplu să-ți îndrepți atenția către câteva detalii care pot face diferența. În primul rând, ia în considerare faptul că acestea trebuie să fie ușoare, să nu fie foarte consistente, astfel încât invitații tăi să mai poată mânca și celelalte feluri de mâncare, ce vor veni după. Poți alege preparate precum salată de vinete, icre de pește, platouri cu brânză, roșii, ardei și castraveți, sau, pur și simplu, tartine cu diverse arome.

  1. Felul principal

Felul principal este un lucru important, însă nu trebuie să depui prea mult efort. Gândește-te bine ce tip de meniu este cel mai potrivit pentru invitații tăi și alege mâncarea în funcție de preferințele acestora. Unii optează pentru ciorbe sau preparate la grătar ori la cuptor, iar alții preferă să gătească paste, fripturi sau mâncăruri tradiționale românești. Fie că este vorba despre o masă de Crăciun, fie că este vorba despre o masă de Anul Nou, tot ce trebuie să faci este să analizezi cu atenție variantele pe care le ai la dispoziție și să decizi care este cea mai bună alegere pentru tine și pentru musafirii tăi. 

  1. Deserturile

Deserturile sunt, deseori, cele mai apreciate lucruri la o masă în familie. De aceea, trebuie să acorzi o atenție deosebită acestui aspect, mai ales dacă vrei să-i impresionezi pe cei care vor veni la masa ta. Dacă ți se pare greu să gătești deserturi pe cont propriu, nu trebuie să te îngrijorezi! Poți comanda produse delicioase de la cofetăria Mayore Pitești – torturi, prăjituri, platouri sau alte dulciuri perfecte pentru Sărbători. Cei dragi se vor bucura, în mod sigur, de toate aceste deserturi gustoase – așadar, ai grijă să selectezi articole diverse, care să fie pe placul tuturor! Cel mai bine este să selectezi atât variante cu creme, ciocolată sau cacao, cât și variante mai light, care să conțină fructe, frișcă sau vanilie. Astfel, nu vei da greș și vei pune pe masă opțiuni ideale pentru toată lumea!

Cum să pregătești masa de Sărbători dacă ești din Pitești? Iată cum să alcătuiești un meniu cu adevărat special!

În concluzie, nu este greu să pregătești o masă minunată de Sărbători, dacă ai la îndemână toate elementele necesare. Însă, ține minte că cel mai important este să te bucuri de momentele petrecute cu cei dragi, nu să muncești exagerat pentru a pune la punct meniul. Așadar, adoptă o abordare echilibrată și găsește cele mai bune variante pentru tine!

Sursă foto: Pixabay.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!