Cum să organizezi la tine acasă o petrecere cozy de Crăciun

Dacă am învățat ceva din acești doi ani lungi și grei, nu doar la nivel de comunitate, ci și individual, este că trebuie să prețuim dragostea dintre noi. Sărbătorile de iarnă sunt ocazia perfectă pentru a strânge și mai mult rândurile și pentru a ne bucura de magia Crăciunului alături de cei dragi.

Ce ai zice dacă ți-am propune să organizezi o mică petrecere de Crăciun la care familia și prietenii să participe? Nimic ostentativ sau spectaculos, doar voie bună și liniște: cele două emoții principale pe care Crăciunul, an de an, ne cheamă să le simțim din belșug.

Așadar, iată câteva lucruri de care să ții cont dacă vrei să organizezi o masă veselă și distractivă de Crăciun:

  1. Maratonul cadourilor începe în: trei, doi, unu… start

Crăciunul nu se măsoară în cadouri, ci în sentimente, iar când oferi cuiva drag un dar frumos împachetat, sentimentul este unic. De aceea, fă-ți o listă din timp cu oamenii cărora le vei dărui ceva din sacul Moșului și pornește la cumpărături. În magazine găsești oferte parfumuri de damă, dar și pentru domni, librăriile sunt pline de cărți care abia așteaptă să fie citite, iar dacă știi că unii dintre invitați apreciază vinilurile sau bijuteriile fine, atunci ia în considerare să le faci cadou. Trebuie doar să cauți din timp ofertele cele mai bune, fie online, fie în magazinele fizice.

  1. Alege tematica petrecerii

Alegerea unei teme pentru petrecerea de Crăciun este importantă pentru că acest lucru te va ajuta să concepi meniul pentru petrecere, decorul și invitațiile. Americanii, spre exemplu, încă trimit invitații la evenimentele familiale pe care le organizează, iar tradiția trimiterii felicitărilor de sărbători este încă respectată peste ocean. 

Opțiunile pentru tematica evenimentului sunt variate, așa că iată câteva idei:

  • Crăciunul tradițional ale cărui vedete sunt fără îndoială culorile verde și roșu, ciorapii supradimensionați și vesela cu Moș Crăciun. Gândește-te la decorul din „Singur acasă 1” și cu siguranță ai înțeles ideea.
  • „Cei trei magi” este o temă de petrecere elegantă și religioasă, constând într-o paletă restrânsă de nuanțe de alb, negru și auriu. Tematica este inspirată din povestea biblică a celor trei magi care au călătorit la Betleem pentru nașterea pruncului Iisus. De aceea, poți decora petrecerea cu mici comori, modele regale și bijuterii, pentru a rămâne fidelă acestei povești.
  • „Tărâmul iernii” sau „Winter Wonderland”, tematică în care îți poți transforma casa într-o poveste albă de Crăciun cu argintiu, alb și un pic de albastru. Este o temă elegantă, unde figurinele cu reni, bufnițe sau oameni de zăpadă pot să împodobească frumos încăperile și exteriorul locuinței tale.
  • Dacă ți-a plăcut baletul „Spărgătorul de nuci”, transformă acest spectacol celebru într-o petrecere de sărbători cu drepturi depline. Aceasta este caracterizată de un decor bazat pe îngeri, dansatori de balet, decorațiuni inspirate de iarnă și soldați de jucărie.
  1. Alege meniul pentru petrecere

Dacă vrei să te ocupi de meniu fără să te bazezi pe o firmă de catering, atunci ar fi bine să ceri ajutorul familiei. Este o oportunitate grozavă ca să petreceți timp de calitate împreună. Nu trebuie să oferi o masă completă dacă ți se pare prea complicat, dar fă rost de niște rețete extraordinare de aperitive cu care să-ți cucerești musafirii. Pe YouTube sau Pinterest găsești o grămadă de idei delicioase, atât rețete sărate, cât și dulci.

Ocupă-te de curățenia generală cu o săptămână înainte de Crăciun, pentru a nu te aglomera pe ultima sută de metri. Nu uita de jocurile de societate foarte îndrăgite, pe care le puteți juca: Activity, Rummy sau Dixit sunt doar câteva dintre jocurile populare care vă vor provoca la distracție și voie bună.

Sursă foto: Pexels.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Elefant.ro

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!