Cum să îți construiești propriul ritual de îngrijire a tenului: 5 recomandări utile

De Unica.ro, pe

Un ten îngrijit și sănătos arată și se simte bine. Însă pentru a te bucura de ambele calități, e important să ții cont de o serie de sfaturi ce țin de stilul de viață. De la alimentația echilibrată, la hidratarea optimă, trebuie să ai grijă că acțiunile tale urmăresc aceleași rezultate. 

Mai mult decât atât, este important să ai o rutină de îngrijire a tenului personalizată, construită în funcție de nevoile tenului tău, dar și de efectele pe care vrei să le obții. Un ten curat, care se bucură de fermitate și elasticitate, protejat împotriva radiațiilor ultraviolete, dar și împotriva radicalilor liberi cauzați de alți factori externi precum poluarea – acesta este obiectivul pe care vrei să îl obții cu ajutorul ritualurilor de îngrijire. Iată câteva recomandări utile, pentru a obține ceea ce îți dorești pentru tenul tău:

  1. Acordă importanța cuvenită curățării tenului

Curățarea tenului este importantă atât dimineața, cât și seara, indiferent dacă porți sau nu machiaj. Începe-ți ritualul de dimineață spălând tenul cu un cleanser delicat și hidratant, înainte de a aplica crema de fata. Seara, este indicat să optezi pentru un proces de dublă curățare. Folosește, în primă fază, demachiant sau apă micelară, pentru a îndepărta machiajul și reziduurile cremei cu protecție solară și continuă cu un cleanser, pentru a elimina toate celelalte impurități care au rezistat primei etape. În acest fel, tenul tău va beneficia de o curățare optimă și va fi pregătit pentru următoarea etapă.

  1. Nu uita de hidratare

Indiferent dacă tenul tău este uscat, gras sau mixt, are nevoie de hidratare. Alege produse cosmetice special concepute pentru tipologia pielii tale și folosește-le conform indicațiilor. Pentru tenul gras, este indicat să optezi pentru creme hidratante pe bază de apă și extracte hidratante de aloe vera sau castravete, care hidratează pielea în profunzime, fără a-i conferi un aspect lucios. Folosește crema de față imediat după curățare, dimineața și seara. Poți utiliza un singur produs sau alege din gamele marilor branduri de produse cosmetice o cremă de zi și una de noapte. O dată sau de două ori pe săptămână, poți folosi, adițional, o masca pentru fata, pentru a te bucura de un efect de hidratare vizibil mai eficient. 

  1. Folosește zilnic produsele cu protecție solară

Radiațiile solare UVA și UVB sunt responsabile de apariția a 90% din semnele de îmbătrânire a tenului. Și sunt prezente indiferent de anotimp și de condițiile meteorologice, așa că nu lăsa o zi ploioasă să te facă să crezi că tenul tău este protejat. Folosește în fiecare zi crema cu factor de protecție solară, imediat după ce ai aplicat-o pe cea hidratantă și aceasta s-a absorbit în piele. Dacă alegi o formulă SPF chimică, asigură-te că din momentul aplicării și până când ieși din casă au trecut cca 20 de minute. Alege un produs SPF cu spectru larg și cu factor de protecție mare, cel puțin 30 și reaplică-l de câte ori este necesar.

  1. Exfoliază-ți tenul periodic

Indiferent dacă alegi exfolierea mecanică în detrimentul celei chimice, acest proces este important. Un scrub delicat sau o formulă cu acizi AHA sau BHA utilizată cu regularitate au capacitatea de a îndepărta celulele moarte ale pielii. Tenul tău va deveni mai curat, mai luminos și mai elastic. Porii nu se vor mai înfunda, iar coșurile și punctele negre se vor diminua considerabil datorită exfolierii.

  1. Răsfață-te cu un masaj binemeritat

Masajul tenului este extrem de plăcut și are o serie de efecte benefice pentru pielea feței. Indiferent dacă îți folosești degetele, un dispozitiv de masaj cu vibrații și unde sonice sau role din cuarț, rezultatele vor fi pe măsura eforturilor depuse. Masajul contribuie la o exfoliere mai eficientă, reduce inflamațiile locale – mai ales dacă este realizat cu role din cuarț – și stimulează circulația sângelui la nivelul epidermei.

Un ritual complet de îngrijire are toate beneficiile la care visezi pentru tenul tău. Informează-te cu privire la ingredientele active ale produselor cosmetice pe care le folosești și construiește-ți o rutină adaptată nevoilor tenului tău.

Sursă foto: Pexels

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!