Cum să folosești vacanța pentru a te reinventa și a te conecta cu tine

Odată cu venirea verii și cu plecarea în concediu sau în weekenduri departe de casă, rutina devine de multe ori o amintire. Astfel, din motive ce țin de eficiența și evitarea supraaglomerării, vei fi tentată să lași acasă masca de par, parfumul preferat sau produsele de machiaj.

Ceea ce este firesc, până la urmă, o bună perioadă să îți lași tenul să respire, fără a-l încărca cu bază de machiaj, fond de ten și pudră. În plus, atunci când alegi să evadezi din tumultul orașului, poți pune pe hold și machiajul ochilor, mai ales că poți să folosești ochelari de soare, astfel încât să ți-i protejezi. 

Important e să te bucuri de locurile noi pe care le vezi, de ieșiri, fără a te mai stresa de faptul că un cocktail are multe calorii, iar un hamburger alăturat unei înghețate reprezintă o bombă calorică.

Cu toate astea, nu îți neglija tenul, nici podoaba capilară și nici mișcarea, pentru că orice exagerare trebuie făcută cu măsură. Iată ce ai putea face în vacanță, astfel încât să revii apoi cu forțe proaspete acasă și la job.

Cum să folosești vacanța pentru a te reinventa și a te conecta cu tine

Grija pentru tine

Nu uita să te demachiezi în fiecare dimineață și seară și să folosești apă micelară, chiar dacă nu aplici fond de ten și fard pe față. În plus, poți să folosești cosmetice de la Collistar, bogate în aminoacizi, cu un conținut mare de acid hialuronic și filtru UVT. În plus, aceste produse cosmetice pot fi comandate online, la un preț accesibil, fiind superior calitative. 

Astfel, cu ajutorul lor, vei asigura hidratarea optimă a pielii, mai ales că orice băutură pe bază de alcool sau cofeină este recunoscută pentru efectul puternic de deshidratare. În plus, mai ales dacă vei ieși seară de seară în club sau la terasă, situația impune folosirea unui contur de ochi, care să prevină sau să țină sub control cearcănele.

Odihnă cât mai multă

Nu spune nimeni că ieșitul la terasă sau în club este interzis după o anumită vârstă, chiar dacă începe cu 3, 4 sau 5. Cu toate acestea, nu te priva de somn, iar dacă te culci la ore târzii, încearcă să te trezești mai târziu. Poți să soliciți la recepție servirea mic-dejunului în cameră sau păstrarea acestuia la pachet. 

Începe-ți ziua cu o cafea tare, care are și efect detoxifiant și laxativ, însă și cu multă apă sau un fresh de fructe. În plus, fară a mai fi stresată de task-urile zilnice de la job, îți poți permite o siestă și după-amiază, un tabiet specific grecilor și italienilor. Dacă locul ales este chiar Italia sau Grecia, ai un motiv în plus de a te alinia și de a te adapta stilului local de viață, care îmbină utilul cu plăcutul. 

Mișcarea 

Nu trebuie să mergi la sala de fitness în vacanță, însă îți poți monitoriza pașii parcurși pe plajă sau pe munte cu ajutorul unui smartwatch sau al unei aplicații pe telefon. Dacă hotelul în care ești cazată are servicii de spa, masaj și piscină incluse, nu spune pas acestui răsfăț. Înoată, mergi mult pe jos, încearcă să descoperi împrejurimile, fie că e vorba de o plajă izolată sau de un sat aflat la poalele muntelui. 

Cultivarea gândurilor pozitive 

Cum să folosești vacanța pentru a te reinventa și a te conecta cu tine

Și dacă tot ești departe de orice sursă de stres, poți lucra mai mult cu tine. Contracarează orice gând negativ sau îngrijorare cu unul pozitiv, fii recunoscătoare că ai avut resursele necesare pentru a pleca în vacanță. Detașează-te de tot ce ai lăsat acasă, de serviciu. În plus, nu te încărca cu problemele altora și încearcă să stai departe de rețelele sociale. 

Desigur, imortalizează în fotografii peisaje, ipostaze în care te simți în largul tău, fericită, însă vei avea timp după vacanță să le încarci pe Facebook și Instagram, să le împărtășești cu prietenii. 

Cum să folosești vacanța pentru a te reinventa și a te conecta cu tine

Așadar, înainte de a pleca către o destinație, setează-ți obiective clare, nu îți lua decât strictul necesar în bagaj, răsfață-te așa cum meriți și nu uita să ai grijă de tine.

Sursă foto: Pexels.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Springfarma

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!