Cum să fii eficientă la locul de muncă pe termen lung, indiferent de situație

Fiecare zi este unică și vine uneori cu provocări în viața profesională, așadar concentrarea, păstrarea unui randament bun și o stare pozitivă sunt esențiale pentru a termina sarcinile în timp util. 

Un birou ordonat, o listă cu prioritățile zilei și eliminarea comunicării ineficiente sunt câteva dintre aspectele rapid de implementat, dar care vor contribui la atingerea productivității. De asemenea, încearcă să nu îți ocupi dimineața calendarul cu ședințe lungi, ci mai degrabă să începi ziua cu cea mai grea și importantă sarcină a zilei.

În plus, antrenează-ți mintea să fie mai optimistă atunci când ai de rezolvat cerințe obositoare și, pe măsură ce reușești să finalizezi câte o sarcină, sărbătorește progresul, fie cu o scurtă pauză, fie cu o cafea aromată. Totodată, implementează sfaturile noastre și eficiența ta la locul de muncă va crește pe zi ce trece.

Adoptă un stil de viață sănătos, cu accent pe activitățile care îți plac

Primele lucruri la care te gândești în momentul în care auzi sintagma „stil de viață sănătos”  sunt dietă echilibrată, bogată în legume și fructe, sport, somn de calitate și hidratare corectă. 

Doar că, pe lângă cele enumerate mai sus, un stil de viață sănătos presupune și o atenție sporită pentru sănătatea fizică și psihică. Așadar, încearcă să găsești acele activități care îți fac plăcere și care au un impact pozitiv asupra stării tale emoționale. Hobby-urile și activitățile care ne deconectează de la sarcinile de serviciu, fie că vorbim despre gătit, plimbări prin natură sau activități mai complexe precum îngrijirea grădinii sau a plantelor de apartament, ne ajută să ne regăsim starea de bine la finalul săptămânii și vor contribui la deconectare, rezultatul fiind o mai bună concentrare și eficiență la locul de muncă. 

În plus, pentru că doar dacă te bucuri de o stare de sănătate optimă, poți fi eficientă la locul de muncă, nu amâna controalele medicale periodice și ia în calcul să-ți faci o asigurare medicala, astfel încât să ai certitudinea că ești pregătită pentru orice îți rezervă viitorul. Preluarea controlului cu privire la starea ta de sănătate și liniștea pe care o ai atunci când știi că ești pregătită pentru neprevăzut, te vor ajuta să te concentrezi pe sarcinile de lucru. 

Investește continuu în pregătirea profesională

Multe companii au implementat o politică în acest sens tocmai pentru că au observat că angajații au nevoie de susținere și de un imbold periodic pentru a fi productivi. În cazul în care compania ta nu oferă traininguri și cursuri de perfecționare, atunci caută tu cursuri care să te ajute să evoluezi din punct de vedere profesional. 

Fiecare nouă aptitudine pe care o vei dobândi te va ajuta să devii mai eficientă și mai sigură pe ceea ce faci, încrederea în forțele proprii și în deciziile tale fiind fundamentale pentru o productivitate bună. În plus, dacă simți că te confrunți de mai mult timp cu ineficiența și lipsa de productivitate, optează chiar pentru un curs care să aibă ca punct principal productivitatea și gestionarea timpului.

Fă schimbări inspirate atunci când e cazul

Dacă ai aplicat o serie de strategii, precum delegarea anumitor sarcini și menținerea unui calendar strict, și tot nu reușești să-ți atingi obiectivul propus în materie de eficiență, atunci poate ar fi cazul să ceri angajarea unei persoane care să-ți fie ajutor sau chiar să-ți schimbi locul de muncă. Există posibilitatea să nu mai fie vorba despre o lipsă a productivității, ci despre un volum foarte mare de sarcini și responsabilități. Înainte de a lua o decizie în acest sens, optează pentru câteva zile de concediu și observă energia cu care te întorci. Doar așa vei ști cu exactitate ce decizie trebuie să iei.

Obținerea unei eficiențe optime la serviciu reprezintă un proces îndelung, iar rezultatele nu vor apărea de pe o zi pe alta. În plus, rigurozitatea și munca prelungită duse la extrem vor funcționa doar pe termen scurt, pentru că vei ajunge la epuizare, stres și lipsă de motivare. Așadar, ascultă muzica preferată, ia-ți pauzele necesare de relaxare și fă o regulă din a nu lucra prea des peste programul de lucru. 

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Metropolitan Life

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!