Cum să faci upgrade grădinii personale și să îi exploatezi la maxim potențialul

De Unica.ro, pe

Acum câțiva ani, când venea vorba despre grădinile personale, în special cele situate în mediul urban, oamenii nu prea știau cum anume să le exploateze la potențial maxim, fie că vorbim despre potențial decorativ sau potențial producător. Potențialul decorativ al unei grădini constă în amenajarea acesteia într-o manieră cât mai bine gândită, cu specii de flori alese astfel încât să fie în armonie împreună și să creeze un peisaj numai demn de admirat, în timp ce potențialul producător se referă la capacitatea unei grădini de a oferi alimente pe care să le putem consuma, sezonier sau pe tot parcursul anului. Din fericire, în prezent, constatăm o vizibilă schimbare în bine în ceea ce privește grija oamenilor pentru o grădină productivă.

Ce presupune această grijă? Practic, lumea a conștientizat cât de importante sunt alimentele, în special materia primă pe care o folosim zilnic pentru mâncăruri, în momente de crize economice sau în pandemii. Ultimii doi ani nu au fost deloc ușor pentru societățile moderne, care sunt obișnuite să găsească mereu ceea ce doresc, pe rafturile marilor lanțuri de magazine (și este de înțeles de ce). Dar de ce să mai depindem de fructele și legumele magazinelor, când putem să le cultivăm pe cont propriu? Iată cum anume putem să realizăm acest lucru fără să cheltuim o avere pentru a reuși, cu ajutorul produselor care sunt disponibile pe magazinul online al celor de la Regalfermierul.ro – un magazin dedicat produselor pentru grădinărit și pentru cei care activează deja în domeniul legumiculturii:

  1. Optați cu încredere pentru o seră de legume, pe care să o construiți cu materiale de cea mai bună calitate, achiziționate de la Regal Fermierul. În cazul în care nu știți pe care să le alegeți, nu ezitați să cereți sfatul specialiștilor lor, cu un simplu apel telefonic către aceștia (toate detaliile de contact sunt disponibile pe site).
  2. Nu uitați să instalați și un sistem de irigare și / sau de încălzire în interiorul acesteia, pentru a putea cultiva legume pe tot parcursul anului. Aceste două sisteme, împreună sau separat, vă ajută să economisiți timp, energie și resurse, de la o recoltă la alta. Pentru aceste sisteme găsiți materiale tot la Regal Fermierul.
  3. Achiziționați semințele legumelor sau fructelor pe care doriți să le cultivați imediat ce ați finalizat construcția serei (sau chiar dinainte) și optați pentru culturile prin rotație. Acest lucru înseamnă că, după ce ați terminat de recoltat, să presupunem, roșiile, următoarea specie pe care o veți cultiva va fi castravetele, vânăta sau cartoful și tot așa.

Chiar dacă dispuneți de o grădină mica, trebuie să știți că, indiferent de dimensiunea acesteia, puteți să construiți o mica seră, pe care să o extindeți pe vertical. Plantele nu sunt atât de pretențioase pe cât par, au nevoie doar de minimul de resurse necesare traiului și atât. Legumele se pot cultiva chiar și la bloc pe balcon, în ghivece sau containere suficient de spațioase pentru a permite acest lucru, iar ierburile aromatice necesita ghivece și mai mici. Practic, nu trebuie să existe zeci sau sute de metri de teren arabil, trebuie doar să se creeze un mediu proprice pentru legumele sau fructele care urmează a fi cultivate, iar în ziua de azi, cu toată tehnologia și cu toate produsele disponibile pe piață, nimic nu mai este imposibil acolo unde există voință.

Cu ajutorul produselor Regal Fermierul, puteți să faceți upgrade la grădina personală și să îi exploatați la maxim resursele, astfel încât să vă bucurați mereu de legume și fructe proaspete. Acest pas major vă poate asigura resurse de hrană pe termen lung și foarte lung, deoarece recoltele pot fi stocate sau procesate în alte alimente ce pot fi consumate mai târziu. Se poate spune că reluați obiceiurile bunicilor si străbunicilor, care mereu aveau în cămară zacuscă, gemuri, dulcețuri, murături sau chiar legume și fructe uscate / deshidratate, pe care le stocau pe tot parcursul anului și pe care le consumau oricând doreau. Revenind la obiceiurile de altădată, putem spune că revenim la siguranța că avem mereu ce pune pe masa, zi de zi.

Deși pare greu de crezut, un procentaj tot mai mare de români au (re)luat aceste obiceiuri, pentru că pandemia de Covid-19 a crescut rata de conștientizare prin lume, inclusiv prin rândul persoanelor care locuiesc în mediul urban. Indiferent de situație, s-a ajuns la concluzia că este benefic și chiar economic să ne creștem propriile legume și fructe, pentru că oferă și beneficii pentru sănătate: nimic nu se compară cu fructele și legumele crescute cât mai bio, fără chimicale sau agenti de creștere, care pot ajunge în organism foarte ușor, atunci când le consumăm (din acest motiv, produsele catalogate ca bio / eco în magazine au un preț mult mai mare decât restul produselor expuse pe rafturi).

Pentru planurile de viitor, puteți conta pe Regal Fermierul, pentru că este ajutorul de nădejde pe care deja s-au bazat mii de români, atât oameni simpli, cât și antreprenori care lucrează în domeniul legumiculturii și își doresc un partener de afaceri pe măsura așteptărilor. Sunt multe produse care abia așteaptă să fie descoperite, la prețuri atractive de producător – practic, nu există nici un motiv să nu începeți să cultivați propriile legume chiar azi, mai ales că aveți tot ajutorul de care aveți nevoie într-un singur loc, iar acel loc este magazinul online Regalfermierul.ro – magazin care merită cu adevărat o șansă, pentru că doar de atât este nevoie ca să vă convingeți cu adevărat de calitatea produselor și serviciilor oferite.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!