Cum să cureți corect covorașele auto. Sfaturi pe care toți șoferii ar trebui să le știe

De Unica.ro, pe

Așa cum avem grijă ca locuința în care stăm să fie mereu curată și îngrijită, la fel trebuie să procedăm și cu mașina noastră. Un autovehicul întreținut va avea întotdeauna o viață mult mai lungă, decât unul neglijat. În acest sens, un pas foarte important este spălarea mașinii regulat. Totuși, majoritatea șoferilor tind să dea o atenție mai mare exteriorului mașinii și să neglijeze partea interioară, însă amândouă sunt la fel de importante, chiar dacă nu au aceeași expunere. 

Mai mult, când vorbim despre curățarea interiorului mașinii, trebuie să punem accentul pe covorașele auto, care sunt cele mai predispuse murdăriei. Există câțiva pași simpli pe care dacă îi îndeplinești, vei obține rezultatele dorite.

Iată care sunt pașii pentru curățarea perfectă a covorașelor auto:

  1. Scoate-le din mașină și scutură-le

Primul pas ca să obții niște covorașe perfecte este să le scoți din mașină, și nu să le cureți direct în autovehicul. Așadar, după ce faci asta, scutură-le foarte bine cu mâna sau cu o paletă, pentru a îndepărta murdăria mai groasă. În plus, dacă ai aplica apă direct peste noroi sau pământ uscat, nu ai face decât să-ți îngreunezi treaba.

  1. Clătește-le cu un furtun

Înainte de a aplica soluția de curățare este bine să stropești covorașele auto cu un furtun cu presiune, pentru a se curăța cât mai bine resturile rămase, în urma scuturării. În acest fel, nu vei avea nevoie deloc de aspirator în acest proces. Nu trebuie să rămână perfect curate, pentru că de asta se va ocupa pasul următor.

  1. Aplică soluția de curățare peste covorașe

Aplică acum soluția specială de curățare sau săpunul peste covorașe și lasă-le câteva minute la înmuiat, mai ales dacă sunt foarte murdare. După ce crezi că soluția și-ar fi făcut efectul, ia o perie și freacă covorașele, până când se duce toată mizeria de pe ele.

  1. Usucă covorașele

Nu pune covorașele direct cu apă, în mașină. Dacă te afli acasă, lasă-le pentru câteva minute la uscat, la soare, iar dacă te afli la o spălătorie, le poți șterge măcar puțin cu ajutorul unui prosop, șervețel.

Aceștia sunt pașii corecți de îngrijire a covorașelor auto. Este foarte important să dai o atenție mare și interiorului mașinii, în egală măsură cu exteriorul, pentru că și acesta se poate deteriora la fel de tare, în timp. Dacă ai nevoie de un set nou de covorașe auto, Autogedal.ro este locul în care să le cauți.

Sursa foto: pexels.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!