Home > Advertorial > Cum să aplici corect parfumul pentru o persistență maximă
Cum să aplici corect parfumul pentru o persistență maximă
.
Actualizat 04.10.2024, 15:58
Aplicarea corectă a parfumului nu se rezumă doar la câteva pulverizări înainte de a ieși din casă. Există o știință în spatele modului în care parfumul poate să dureze mai mult și să te învăluie într-o aromă subtilă și persistentă.
Aplicarea corectă a parfumului poate transforma o simplă pulverizare într-o experiență de lungă durată. Acest ghid te va învăța câțiva pași simpli pentru a te bucura de aroma preferată cât mai mult timp posibil.
Să ai pielea curată când aplici parfumul
Curățarea pielii este primul pas pentru ca parfumul să se fixeze corespunzător și să dureze mai mult. Uleiurile naturale ale pielii, murdăria sau reziduurile de produse cosmetice pot afecta chimia pielii și, implicit, mirosul parfumului.
Folosește un gel de duș sau săpun fără parfum pentru a evita interacțiunile olfactive nedorite.
Exfoliază-ți pielea de 1-2 ori pe săptămână, pentru a îndepărta celulele moarte, permițând astfel parfumului să fie absorbit uniform.
Curățarea corectă pregătește pielea pentru următoarele etape și permite o bază mai bună pentru persistența parfumului.
Să ai pielea hidratată când aplici parfumul
Parfumul durează mai mult pe pielea hidratată. Uleiurile din loțiunile de corp ajută la fixarea parfumului, astfel încât acesta să persiste mai multe ore.
Folosește o loțiune de corp fără parfum pentru a nu altera mirosul parfumului tău preferat.
Alternativ, dacă brandul oferă o loțiune de corp din aceeași gamă olfactivă ca parfumul tău, optează pentru aceasta. Va amplifica mirosul și va asigura o durată mai lungă.
Alege zonele corecte pentru aplicare
Locul în care aplici parfumul joacă un rol esențial în durata sa. Zonele de puls – acele puncte de pe corp unde venele sunt mai apropiate de suprafața pielii – sunt ideale pentru aplicarea parfumului. Căldura generată în aceste puncte va intensifica și difuza treptat aroma pe parcursul zilei.
Puncte cheie:
Încheieturile mâinilor
Acestea sunt cele mai comune zone pentru aplicarea parfumului. Totuși, evită frecarea încheieturilor una de cealaltă după aplicare, deoarece acest obicei descompune moleculele parfumului și scurtează persistența.
Gâtul și ceafa
Aplică parfumul pe părțile laterale ale gâtului pentru a aasigura o răspândire treptată a aromei pe parcursul zilei.
În spatele urechilor
Este o zonă discretă și perfectă pentru a menține mirosul aproape de simțurile tale.
În spatele genunchilor
Dacă porți o rochie sau o fustă, această zonă caldă va elibera parfumul subtil atunci când te miști.
Folosește o cantitate adecvată
Aplicarea unei cantități mari de parfum nu va face ca mirosul să persiste mai mult. Dimpotrivă, acest lucru poate duce la o prezență olfactivă copleșitoare. Cheia este să aplici parfumul în cantități moderate și pe punctele corecte.
Recomandări:
Parfumuri concentrate (Eau de Parfum) – o singură aplicare pe 2-3 zone de puls este suficientă pentru o persistență de lungă durată.
Parfumuri mai ușoare (Eau de Toilette) – poți aplica câteva pulverizări suplimentare, dar nu exagera – maxim 4-5 pulverizări.
Alege parfumuri cu ingrediente de calitate
Calitatea ingredientelor dintr-un parfum determină într-o mare măsură și persistența acestuia. Parfumurile realizate cu ingrediente naturale de înaltă calitate, precum cele selectate de D&P au o durabilitate mai mare și o proiecție mai puternică. Ingredientele de calitate inferioară sau diluate pot părea la început intense, dar aroma se va estompa rapid.
La D&P credem cu tărie că esența parfumurilor contează cel mai mult și investim în ingredientele de cea mai înaltă calitate pentru a-ți oferi o experiență olfactivă de neuitat, dar mai ales un parfum care să te reprezinte. Parfumurile D&P – parfumuri dama, parfumuri barbati sau parfumuri unisex – sunt produse după norme UE și standarde IFRA (International Fragrance Association) – acestea fiind realizate din esențe naturale produse în Franța și în alte țări din Uniunea Europeană.
Cum influențează ingredientele persistența:
Notele de bază (precum lemnul de santal, patchouli, vanilia sau mosc-ul) din parfumurile de calitate superioară au molecule mai grele care se evaporă lent și oferă o persistență mai lungă.
Ingrediente sintetice de calitate (contrar percepției populare) pot fi create special pentru a imita sau chiar a îmbunătăți performanța celor naturale, astfel încât parfumul să rămână perceptibil timp îndelungat.
Uleiurile esențiale pure (în loc de arome sintetice ieftine) se fixează mai bine pe piele și emană treptat mirosul pe parcursul zilei.
Urmează acești pași simpli și te vei bucura de parfumul tău preferat mai mult timp, într-un mod plăcut și echilibrat. Lasă parfumul să-ți spună povestea, deoarece esența contează!