Cum să alegi cea mai bună măsuță de toaletă?

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 14 aprilie 2022, 16:43

Multă vreme, masa de machiaj a fost un însoțitor indispensabil pentru femeile cărora le place să se îmbrace frumos. A aparținut fiecărui dormitor și era extrem de practică. Acum este o practică obișnuită să te machiezi în fața oglinzii din baie. Alternativ, se folosesc mese, măsuțe de cafea și birouri.

Dar acest loc nu este întotdeauna ideal. De obicei nu există spațiu pe raft pentru ustensilele de machiaj, iluminarea este greșită și opțiunile de depozitare în baie sunt limitate. Mai ales că multe produse nu tolerează foarte bine căldura umedă din baie. Din fericire, mesele de machiaj și mesele de toaletă au revenit în trend, fiind acum mai ușor să îți aplici machiajul.

Care sunt avantajele unei măsuțe de toaletă?

Noile tehnici, coafuri și în special look-uri pot fi implementate mult mai bine în fața unei mese mari de machiaj cu o oglindă și iluminare potrivită. Pur și simplu amplasezi masa de toaletă acolo unde dorești să te pregătești dimineața.

Cea mai bună masă de toaletă are de obicei o zonă mare de depozitare, câteva sertare și opțiuni de depozitare și o oglindă. Oglinda ar trebui să fie suficient de mare. Este ideală pentru coafuri dacă oglinda de machiaj este împărțită în trei părți. Cu o astfel de oglindă poți regla părțile laterale și, de asemenea, să te privești din spate. 

Pentru că ai şi tu această problemă: niciodată nu avem suficient spațiu în baie. Drept urmare, adesea nu poți găsi rujul potrivit sau parfumul tău preferat atunci când te grăbești. Stresul care apare atunci este pur și simplu inutil. Chiar și un membru al familiei care se pregătește în fața ușii băii nu mai este o astfel de problemă cu o masă de machiaj amplasată în dormitor, de exemplu.

Un alt avantaj al mesei de toaletă care nu trebuie subestimat este poziția relaxată. Multe femei reușesc mult mai bine conturul cu creionul de ochi dacă stau confortabil. Chiar și cu coafuri complexe, o postură relaxată este mult mai confortabilă.

 Există taburete sau scaune asortate în același design pentru majoritatea meselor de toaletă, astfel încât aspectul unitar să fie păstrat. O astfel de piesă de mobilier nu este doar practică, ci și atrage privirile.

Unde este locul ideal pentru o masă de toaletă?

O măsuță de toaletă nu trebuie să ocupe mult spațiu. Gândește-te unde să găsești un colț frumos unde lumina este bună. O facilitate de machiaj lângă fereastră este ideală. Lumina zilei îți arată direct unde ai făcut greșeli, astfel încât să nu ai surprize neplăcute mai târziu.

Din păcate, nu fiecare apartament are opțiunea de a plasa o masă cosmetică lângă fereastră. Dar chiar și atunci există un remediu. Unele modele au oglinzi luminoase care îți oferă luminozitatea de care ai nevoie. O lampă de zi deasupra zonei de machiaj rezolvă, de asemenea, această problemă.

Ce modele, culori și forme există?

Mesele de toaletă au multe aspecte și caracteristici ale produsului. Mobilierul se potrivește cu orice stil de amenajare. Masa clasică de machiaj arată ca un birou mic, dar este mai delicată și făcută puțin mai sus. Pentru apartamentele cu spațiu redus, există și variante de colț care folosesc inteligent spațiul.

Oglinzile pot fi de obicei pivotate, astfel încât să te poți vedea mai bine. Mobilierul este adesea construit în stilul Chippendale. Picioarele sunt ușor curbate și forma generală pare ușoară și plină de viață.

Acest lucru oferă mesei cosmetice o notă nostalgică. Dacă preferi o variantă modernă, vei găsi și ceea ce cauți datorită selecției extinse. Modelele cu un design simplu arată foarte bine cu mobilierul avangardist. 

Ce material e mai potrivit pentru o măsuță de toaletă?

Materialul folosit este de obicei lemn ușor de întreținut. Amintește-ți că suprafața trebuie să fie ușor de curățat. Deoarece pudra și fardul de ochi tind să lase în urmă un văl fin de praf care ar deteriora lemnul sensibil. Comodele de machiaj din MDF sunt ieftine și frumoase.

Aceste panouri din lemn presat sunt deosebit de rezistente. Bineînțeles că poți alege și o masă de toaletă din lemn real. Reține, totuși, că lemnul trebuie îngrijit mai des. În plus, acest mobilier este semnificativ mai greu, așa că schimbarea locației este puțin dificilă.

Oglinda de pe comoda ta de machiaj

Dacă noua masă de toaletă urmează să fie în dormitor, poate avea sens ca oglinda să se plieze în sus sau în jos. Nu toată lumea apreciază când lumina se reflectă în oglindă seara. Pentru o masă de toaletă, reține că o oglindă rabatabilă ocupă spațiu în partea de sus.

O alternativă sunt oglinzile împărțite care pot fi pliate una față de cealaltă. Suprafețele se află una peste alta și se protejează una pe cealaltă. Praful, amprentele digitale și reflexiile nedorite ale luminii nu sunt o problemă.

Câteva modele oferă oglinzi în care o zonă parțială este mărită. Așa-numitele oglinzi Hollywood sunt echipate cu lămpi de jur împrejur și oferă o iluminare deosebit de bună.

Accesorii pentru cea mai bună masă de machiaj 

În funcție de versiune, îți poți proiecta individual colțul de machiaj. Ofertele complete includ de obicei o masă de toaletă cu o oglindă și un taburet. Scaunul este adesea tapițat și moale. Țesăturile cu motive romantice precum trandafirii sunt adesea alese pentru mesele jucăușe de machiaj.

Sursa foto: unsplash.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!