Cum să ai un zâmbet impecabil? 5 soluții eficiente

De Unica.ro, pe

Un zâmbet alb și strălucitor îți oferă încredere și te ajută să te simți mult mai confortabil în orice fel de situație. De aceea, este important să ai cât mai multă grijă de dantura ta, astfel încât să poți obține zâmbetul mult dorit. Ce faci însă atunci când nu ești complet mulțumit de felul în care arată dinții tăi? Chiar dacă au o culoare mai inestetică sau nu sunt tocmai drepți, există soluții la care poți apela.

Iată cum să ai un zâmbet impecabil și cum să faci față micilor imperfecțiuni ale danturii.

1. Respectă igiena orală

Cheia unui zâmbet frumos și sănătos stă în respectarea unei igiene riguroase a cavității bucale. Periază-ți dinții de două ori pe zi și folosește ața dentară și apa de gură. Astfel, vei preveni acumularea de placă bacteriană și îngălbenirea dinților. Nu omite nici vizitele periodice la medicul stomatolog, pentru a depista din timp eventualele probleme și a le rezolva înainte de a se agrava.

2. Machiază-te în culorile potrivite

Dacă ai dinții ușor îngălbeniți, poți apela la câteva trucuri de machiaj pentru a masca această imperfecțiune. Evită pe cât posibil nuanțele închise și foarte puternice, deoarece acestea vor scoate în evidență culoarea mai puțin perfectă a dinților. În schimb, rujurile în tonuri calde sau neutre, cu nuanțe ușoare de portocaliu, roz pal sau cu tente sidefii, vor masca foarte bine dinții de o culoare inestetică.

3. Apelează la tehnici de albire dentară

Dacă dinții tăi deja au căpătat o nuanță care nu te mulțumește, doar utilizarea unei paste de dinți speciale, a apei de gură și a aței dentare nu vor fi suficiente. În schimb, poți încerca albirea dentară. 

Cere sfatul medicului dentist despre metodele de albire la care poți apela. Poți încerca acasă un gel special care se aplică pe dinți sau poți apela la albirea profesională în cabinetul stomatologic, care se realizează cu ajutorul unui laser.

4. Aplică fațete dentare

Dacă albirea dentară nu dă rezultatele dorite sau problemele dinților tăi nu țin doar de culoare, fațetele dentare sunt o soluție grozavă. Dacă ai suferit fisuri ușoare ale danturii, dinții tăi sunt foarte mici sau au erori ușoare de poziționare, poți întreba medicul despre fațetele dentare.

Aceste foițe ceramice se aplică direct pe suprafața dinților și schimbă complet aspectul zâmbetului tău. Ele imită perfect aspectul danturii naturale, așa că nimeni nu își va da seama că porți fațete. În plus, nu este obligatoriu să îți acoperi toți dinții cu fațete. Acestea pot fi realizate astfel încât să se potrivească cu ceilalți dinți naturali și, astfel, poți corecta doar câteva mici imperfecțiuni.

5. Poartă aparat dentar

Uneori, problemele zâmbetului țin mai mult de poziția dinților și nu neapărat de felul în care arată. O astfel de dantură este mai greu de igienizat și creează și probleme estetice deoarece, în funcție de cât de gravă este deformarea sa, poate afecta întreaga fizionomie.

Din fericire, îți poți îndrepta dinții fără probleme apelând la un aparat dentar. Poți alege dintre modele fixe și modele mobile, mai vizibile sau mai puțin vizibile. Află tot ce trebuie să știi despre aparatul dentar și întreabă medicul stomatolog despre ce model este cel mai potrivit pentru tine.

Cu toții ne dorim un zâmbet cât mai frumos și strălucitor. Chiar dacă ai ușoare probleme dentare, nu trebuie să te rușinezi. Cere sfatul medicului tău despre ce poți face în privința danturii tale, iar acesta îți va oferi cele mai bune sfaturi pentru a-ți recăpăta zâmbetul impecabil.

Sursa foto: shutterstok.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!