Cum recunoști încălțămintea de calitate? 10 detalii care fac diferența

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 03 decembrie 2021, 23:52

Studiile arată că omul merge pe jos de-a lungul vieții sale o distanță echivalentă cu de cinci ori circumferința pământului. Poate acest lucru explică de ce trebuie să acordăm o atenție specială picioarelor dar și încălțărilor noastre, o atenție care  trece de multe ori dincolo de estetică. Din acest punct de vedere, încălțămintea devine cel mai important articol vestimentar din ținuta unei persoane, pentru că niciunul nu trebuie să satisfacă atâtea funcții și caracteristici precise.

În dorința ta de a nu întâmpina genul de probleme expuse mai sus, cel mai probabil îți vei dori să porți o încălțăminte de firmă, de calitate garantată. Confortul, stilul, prestigiul și calitatea oferite de aceasta nu sunt niciun moment puse la îndoială. Bucuria pe care o obții de la o pereche nouă, originală, înlătură de obicei acel regret față de suma cheltuită. Nu este însă o surpriză pentru nimeni că poți întâmpina probleme prin faptul că mulți încearcă să producă replici ale acestor încălțări și să le vândă la un preț mai convenabil. Descoperă în cele ce urmează o serie de detalii care te vor ajuta să recunoști încălțămintea de calitate.

1. Examinează ambalajul

În primul rând atunci când dorești să afli dacă o încălțăminte este replică sau original este important să cunoști ambalajul pe care îl folosește producătorul. Un exemplar „de firmă” contrafăcut, de exemplu, nu va fi vândut niciodată în magazine sau online în cutia autentică a respectivei firme.

2. Examinează și compară sigla

Analizează profund sigla. Replicile au, de obicei, brandul și logo-ul firmei originale dar aplicate în fals. Acest lucru este definit ca o încălcare a brevetului sau a mărcii comerciale. Este imposibil să nu sesizezi fie și o mică diferență la versiunea „fake”. 

3. Studiază etichetele atașate la interiorul pantofilor

Și eticheta va avea marca de designer imprimată pe ea. Încălțămintea contrafăcută poate avea anumite etichete de mărimi demodate, situate în interiorul pantofului. Examinând limba pantofului, simbolul firmei ar trebui să se alinieze cu mediana. Dacă nu, probabil că ai o pereche falsă.

4. Analizează textura

O examinare amănunțită, atentă, poate scoate la iveală diferențele de structură a suprafeței textile, rugozitatea pielii (adevărată sau sintetică), detalii în direcția fibrelor sau în aspectul lor, predispoziția la crăpare, ceea ce este vor ridica adesea un semn de întrebare. O textură naturală permite, de asemenea, pantofilor tăi să îmbătrânească frumos, cu grație și să dezvolte o patina atractivă în timp.

5. Examinează talpa

În primul rând aici va trebui să inspectezi locul în care încălțămintea se întâlnește cu talpa; dacă poți vedea vreun lipici, uită de aceste încălțări. Dacă nu se vede, cercetează mai departe. Ar trebui să existe o minimă izolație sau un strat mic de căptușeală între cele două straturi. În caz contrar, vei avea călcâiele dureroase, iar încălțămintea se va uza mai repede.

6. Urmărește cusătura rezistentă

O încălțăminte de înaltă calitate este aproape întotdeauna cusută. În cazul unei cizme sau ghete pentru drumeții există cusături expuse. Acest lucru ar putea fi din două motive. Primul este decorativ, iar al doilea este pentru a ține apa departe de piciorul tău. Pentru a verifica această ultimă cerință, atunci când îți treci unghia de-a lungul cusăturii nu ar trebui să se desprindă nimic. În plus, ar trebui să aibă și un strat de ceară. Probabil în acest moment al sezonului de toamnă─iarnă ghetele de damă sunt cele mai căutate, așadar dacă ai nevoie și tu poartă ghete de damă fabricate în România.

7. Verifică întâi comercianții de pantofi online

Rămâi foarte precaut atunci când cumperi online pantofi de designer. Întrucât nu ai în față produsul propriu-zis, poți deveni extrem de ușor proprietarul unui pantof contrafăcut. Pentru a evita încălțările false, citește recenziile și evaluările postate despre produs și cel care livrează.  Eventualele recenzii negative numeroase ar fi un prim avertisment că vânzătorul nu prezintă încredere. Apoi analizează reputația vânzătorului prin recenzii postate pe alte site-uri decât al lui. Politica de retur a articolului vorbește și ea destul de mult despre autenticitatea mărfii.

8. Nu accepta imaginile standard

Evită comercianții online care înlocuiesc imaginile reale ale încălțărilor cu fotografii standard ale acestora, care se pot găsi oriunde pe site-urile web. Ei vor alege această variantă, pentru că este cea mai accesibilă dar și pentru că aceste fotografii sunt de regulă mai atrăgătoare. Totuși, gândește-te că fotografiile realizate personalizat asigură cumpărătorul că pantofii există de fapt și au calitate înfățișată de ele.

9. Evită reducerile „semnificative”

Chiar dacă îți pare deosebit de tentantă o reducere de preț, perechea pe care o privești poate fi foarte bine un fals. Atât pantofii falși, cât și cei prost realizați pot fi cumpărați la un preț cu „reducere” foarte atrăgătoare, așa că ferește-te de încălțările care au discounturi extreme. Este valabil inclusiv pentru reducerile de 50%.

10. Mirosul propriu

Poate părea ciudat dar dacă prin aspectul exterior poți fi mai lesne indus în eroare, prin miros acest lucru se poate întâmpla mult mai greu.  Mai ales dacă ai deținut un număr însemnat de articole de designer, te-ai familiarizat cu mirosul specific al încălțămintei autentice. Materialele de calitate, în general, pielea dar și substanțele folosite pentru tăbăcire și adezivii produselor de firmă au un miros specific și agreabil. Pe de altă parte, replicile/încălțările de calitate slabă, care folosesc înlocuitori și materiale ieftine, au un miros mult mai puternic, înțepător, chiar toxic. Așadar dacă întâlnești unul din aceste aspecte legate de miros abandonează fără rezervă acest tip de încălțăminte. 

Sursa foto: piqsels.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!