Cum poți transforma o locuință închiriată într-un cămin

Una dintre cele mai mari bucurii pe care ți le pot face cei care îți trec pragul casei este să îți spună că locuința ta este confortabilă și primitoare. 

O casă este mai mult decât o construcție care te adăpostește, este un fel de carte de vizită pentru musafiri, în care sunt „scrise“ interesele tale și istoria familiei, cu bune și cu rele.

Să transformi în acasă o locuință nu e o sarcină ușoară și, uneori, acest proces se derulează pe parcursul mai multor ani. Dacă stai cu chirie, cel mai probabil nu poți face mari modificări în locuință, cel puțin nu fără acordul proprietarului. În schimb, poți adăuga mici elemente decorative, care să transforme spațiul într-unul confortabil. Poze dragi puse în rame, ghivece cu plante, un raft cu cărțile preferate, o pătură în culori vesele, perne decorative – toate acestea te pot ajuta să te simți ca acasă.

Sunt zile în care viața pare haotică și tot ce îți dorești este un spațiu doar pentru tine, în care să evadezi și să îți pui ordine în gânduri. Cu decorul potrivit, acest spațiu poate fi chiar locuința ta.

Lumina 

Lumina reprezintă una dintre cele mai importante detalii de design. Este de preferat să ai o casă în care să te poți bucura de lumina naturală pe tot parcursul zilei. Însă, dacă locuiești în marile aglomerări urbane, știi deja că, de multe ori, lumina e obstrucționată de vreun zgârie-nori sau de casele prea înalte ale vecinilor. Astfel, singura soluție este lumina artificială. Când locuiești într-o casă închiriată, acest detaliu te poate face să te simți ca acasă. Pe de o parte, pentru că adaugi o notă personală spațiului, folosind, poate, o lampă care aparține familiei tale de zeci de ani sau o veioză pe care ai confecționat-o singură. Pe de altă parte, îți poți crea locurile preferate în casă, folosind o lampă de birou pentru citit, LED-uri pentru dulapul de haine, un lampadar lângă fotoliul în care te relaxezi după o zi grea de muncă.

Adaugă un strop de culoare

Un alt detaliu important în amenajarea locuinței îl reprezintă culorile. Cu ajutorul elementelor decorative colorate, poți transforma un spațiu anost într-un loc în care să îți facă plăcere să îți petreci timpul liber. Pentru o astfel de schimbare de design, poți alege perne decorative. Îți poți imagina că locuința ta este o pânză albă, iar pernele sunt culorile de care te folosești pentru a crea un tablou perfect. Astfel, poți schimba aspectul canapelei, al scaunelor și al patului și să luminezi întregul decor. Fără doar și poate, pernele decorative pot crește valoarea estetică a unei camere.

De asemenea, draperiile, perdelele tablourile, cărțile, posterele, lumânările și ramele foto pot fi o pată de culoare care să îmbunătățească aspectul unei locuințe.

Sunetul și textilele

Dacă te-ai mutat cel puțin o dată dintr-o casă, cunoști acel sunet gol care apare odată ce scoți mobila și elementele decorative din locuință. Fără niciun obiect care să absoarbă sunetul, ecoul pașilor poate face un spațiu să pară mai gol decât ți-ai putea dori. De aceea, folosirea textilelor este recomandată în amenajarea camerelor, pentru că ajută la izolarea fonică a încăperilor și creează acea senzație de confort. Așadar, unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le ai în vedere când te muți într-o nouă casă este să folosești textile. Poate carpeta moștenită de la bunica se potrivește perfect cu decorul din camera de zi sau covorul pe care l-ai împletit în timpul izolării este pata de culoare de care este nevoie în baie. Indiferent de alegerile pe care le faci, cu ajutorul textilelor vei reuși să schimbi sunetul casei și să creezi o atmosferă prietenoasă.

Pentru a transforma în acasă o locuință închiriată, nu ai nevoie neapărat de obiecte de mobilier scumpe sau de transformări de decor spectaculoase. De cele mai multe ori, accesoriile care pot face diferența în decorul casei sunt la îndemâna ta.

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Brico Depot

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!