Cum Porți Rochiile Lungi Pentru a Avea o Apariție Unică?

De Unica.ro, pe Ultimul update Duminică, 30 ianuarie 2022, 11:31

Fiecare femeie merită să strălucească în cele mai frumoase rochii de seară. De altfel, o rochie lungă de seară este o piesă vestimentară indispensabilă pentru orice garderobă. Mai mult, acestea sunt veritabile investiții în rafinament și perfecțiune. Vei întâlni numeroase ocazii la care vei dori să fii o apariție în rochia de seară ideală – nunți, petreceri formale, cocktail ori aniversări.

Mai departe, îți punem la dispoziție o serie de ponturi despre cum trebuie să îți alegi rochia lungă de seară în care să captezi atenția oriunde și oricând.

Magazinele oferă rochii elegante, frumoase și convenabile ca preț, dar cele mai spectaculoase pot costa mai mult decât ți-ai planificat bugetul. Pentru a ști că mergi la sigur în orice context formal la care ești invitată, orientează-te către rochii lungi de seară care nu se vor demoda niciodată. Materialul precum mătasea, voalul, dantela, catifeaua, satinul și croiurile simple sunt câteva indicii care să recomande purtarea rochiei respective în repetate rânduri și chiar la diferite vârste. 

Caută design-ul care îți avantajează silueta

Nu orice tip de material este indicat pentru structura ta corporală sau culoarea pielii. Reține că rochia perfectă există! Dacă probezi un model și acesta se așază ca turnat, se pliază după formele tale și îți conferă o alură sofisticată, înseamnă că ai găsit ce trebuie. 

Așadar, determină ce culori te avantajează, care sunt materialele care îți oferă acel farmec aparte de care ai nevoie pentru o apariție desăvârșită.

Acordă atenție anumitor detalii

Rochiile elegante nu trebuie să excludă acele mici elemente care le scot din tiparul standard. Fă-te remarcată prin rochii de ocazie lungi care prezintă un detaliu unic, interesant și care le diferențiază de restul modelelor. 

Dacă te concentrezi pe acest lucru, atunci nu strica efectul și limitează-te la croiuri simple. Până la urmă, detaliile fac diferența, așa că, nu este necesar să exagerezi prin croiuri îndrăznețe pentru că aspectul va fi încărcat. Rochiile care conțin un element de design care le oferă o notă de originalitate trebuie automat să fie albe ori negre.

Criterii de selecție a rochiei mult visate de corpul tău

Înainte de a porni în căutarea rochiei de vis, ia în calcul câteva aspecte esențiale care să te scutească de riscul unei cheltuieli și anume:

Forma corpului

Frumusețea și farmecul unei rochii depind și de persoana care o poartă. Gândește-te că va trebui să reziști în rochia respectivă câteva ore, să te distrezi, să dansezi și să zâmbești. Nu vei reuși să duci până la capăt toate acestea cu brio într-o rochie incomodă. 

Dacă ai umerii lați, caută o rochie care să îi acopere și să camufleze lățimea acestora.

Dacă nu ești foarte înaltă, evită rochiile lungi sau largi. Rochia de care ai nevoie este cea puțin mai sus de glezne. Femeile înalte sunt cele mai norocoase. Acestea pot alege orice model de rochie preferă, de la modele scurte, midi sau lungi.

Dacă vrei să acoperi un gust generos, caută decolteuri pătrate sau rotunjite. 

Dacă ai câteva kilograme în plus, evită modelele cu linii sau dungi. Rochiile pentru femeile plinuțe trebuie să aibă culori închise. 

Natura evenimentului

Evenimentele pot fi casual sau formale. Contextul în care te afli este esențial pentru alegerea corectă. Fie că ne gândim la petrecerea aniversară a firmei, fie la nunta unor prieteni, în nici un caz nu compunem aceeași ținută pentru ambele. Un reper excelent sunt detaliile menționate pe invitația la eveniment.

Culoarea

Culoarea rochiei tale trebuie să scoată tenul în evidență. Dacă nu vrei să te complici sau ești în criză de timp, atunci negrul rămâne varianta clasică prin care mergi la sigur.

Lungimea rochiei

Rochiile lungi până la pământ sunt cele mai indicate evenimentelor formale. Acordă atenție și pantofilor pe care alegi să îi integrezi în acest outfit. Nu e prea plăcut ca rochia ta să pară scurtă.

Importanța accesoriilor

O rochie frumoasă este pusă în evidență de câteva aspecte: atitudinea femeii și accesoriile pe care le integrează la ținuta de ocazie.

Limitează-te la bijuterii mici și simple, dacă vei îmbrăca o rochie sclipitoare, care se face remarcată prin prisma materialelor din dotare.

Dacă ești adepta rochiilor simple și clasice, atunci poți purta liniștită accesorii mai flashy – lanțuri, cercei, brățări, curea cu detalii, poșetuță sclipicioasă, cu pietre sau într-o formă inedită (inimă, cufăr, etc.).

Nu e cazul să îți faci probleme că nu ai fost înzestrată cu acel fizic destinat oricărui tip de rochie. Această piesă vestimentară este renumită pentru versatilitate. 

Așa că, nu trebuie să îți faci griji că nu găsești ceva care să îți acopere elegant imperfecțiunile și să sublinieze părțile frumoase. Designerii și croitorii din toată lumea s-au străduit de-a lungul vremurilor să conceapă tipare potrivite pentru orice tip de siluetă.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!