Cum ne îmbrăcăm corect pentru mersul la sală? – Ponturi pentru alegerea echipamentului indicat pentru confort și siguranță

De Unica.ro, pe

Piața echipamentelor sportive este în deplină expansiune. Acestea au depășit sfera pentru care au fost concepute – antrenamentele fizice și s-au infiltrat în moda stradală. Cum arată echipamentul sportiv complet, ideal pentru sportivii începători sau experimentați deopotrivă?

Sănătatea pielii și libertate în mișcare: prioritățile echipamentului sportiv perfect

Echipamentele sportive au multe lucruri în comun, atât în privința femeilor, cât și al bărbaților. Pantaloni sport bărbați și femei care iubesc mișcarea sunt proiectați pentru a permite ventilația aerului în timpul efortului, pentru a împiedica transpirația, excesul de umiditate și în consecință, pentru a scade riscul problemelor de piele. 

Îmbrăcămintea sport ar trebui să fie cât mai ușoară, nici măcar să nu o simți. De exemplu, o pereche de pantaloni sport damă elastici nu restricționează mișcarea, se pliază după forma corpului, imită mișcările corpului fără nevoia de a fi ajustați. 

Alege să arăți și să te simți impecabil chiar și atunci când faci sport

După cum am menționat deja, hainele sport au acaparat inclusiv stilul stradal. Așadar, îți va fi simplu să alegi rapid o pereche de pantaloni bărbați la modă pe care să o incluzi în outfit-ul tău pentru școală, plimbare în parc sau ieșire cu prietenii, atunci când vrei să arăți chic fără efort.

Dacă ești femeie și îți dorești să te pui în valoare chiar și atunci când exersezi, optează pentru o pereche de pantaloni trening femei confortabili, tip colanți, în culori tari, care să îți sublinieze plăcut silueta în timpul sesiunilor de jogging prin parc.

Cum arată garderoba ideală pentru persoanele care includ sportul în rutina zilnică

Tricourile și maiourile pentru sală sunt un „must-have”. Tricourile de compresie pot fi utilizate lejer pe sub bluze un pic largi, având rol de strat absorbant al umezelii și care totodată, previn iritarea zonei de la sub-braț.

Pantalonii fitness sau pantalonii de jogging sunt adorați de femeile de toate vârstele. Astfel de pantaloni sport pentru femei active vizează colanții sau pantalonii un pic largi cu șnur. Colanții conferă avantajul de a fi purtați și ca îmbrăcăminte de stradă, într-o ținută casual, lejeră și de bun gust.

Pantalonii de trening damă vin într-o varietate de stiluri. Unii sunt prevăzuți cu buzunare laterale, cu elastic în zona gambelor pentru fixare comodă, sau în variantă cu lungime 7/8 pentru jogging sau activități intense în sezonul cald.

Evită șosetele din bumbac. Acestea au capacitate redusă de absorbție, se usucă greu și nu conferă protecție prea mare împotriva șocurilor. Materialele sintetice, precum poliesterul sunt recomandate în acest caz.

Purtând piesele sport potrivite vei putea să exersezi fără limite și să te concentrezi asupra exercițiilor fără să existe inconveniente care să te distragă.

Sursa de imagine:RomarioIen / Shutterstock.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!