Cum îți regăsești liniștea în momentele de repaus

Când ai o viață agitată și îți petreci cea mai mare parte a timpului încercând să gestionezi totul, să reușești să te relaxezi, chiar și pentru o scurtă perioadă de timp, este departe de a fi un lucru ușor. Din fericire, există câteva soluții pentru a putea dedica câteva momente din viața ta relaxării și pentru a reuși să-ți găsești liniștea interioară.

Deconectează-te de la viața online

Cu fluxuri neîncetate de știri și notificări de pe Facebook, Twitter și Instagram, nu este de mirare că nu te poți relaxa. Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a-ți odihni creierul este să închizi telefonul. Conform studiilor, în medie, ne verificăm telefonul la fiecare 6 minute. Dispozitivele noastre portabile sunt, prin urmare, în mod clar obstacole în calea relaxării. 

Separat de rețelele sociale, telefonul te ține conectată și de stresul de la serviciu. La urma urmei, cine nu a fost tentată măcar o dată să își verifice e-mailul după terminarea programului de muncă? Așadar, dacă vrei să te relaxezi, ține laptopul și telefonul deoparte în afara orelor de serviciu.

Fii organizată și asigură-te că ești pregătită pentru orice situație

Ce port azi? Ce mănânc la micul dejun? Am timp să ajung la doctor? Sunt întrebări pe care ni le punem deseori și sunt un motiv real de stres. O viață organizată îți oferă posibilitatea să fii pregătită pentru orice situație și să revii la calmul de care ai nevoie zilnic. Așadar, asigură-te că ți-ai stabilit o rutină bună de viață. În plus, s-ar putea ca această organizare să te ajute și să îți gestionezi cheltuielile mai bine. 

De asemenea, încearcă să controlezi din timp lucrurile importante din viața de zi cu zi, începând de la plata facturilor și cheltuielilor lunare, la o dietă corespunzătoare, un program de muncă bine stabilit sau controalele periodice la medic. Nu uita de instrumentele de protecție financiară, foarte utile pentru liniștea ta. Alege o asigurare de sanatate potrivită pentru tine și familia ta, pentru a fi protejată în eventualitatea oricărui eveniment neprevăzut. Grija constantă pentru sănătatea noastră poate fi unul dintre cei mai stresanți factori din viața fiecăruia. Ia în calcul și asigurarea de locuință sau de alte bunuri, care să te ajute să faci față unor cheltuieli cu reparații sau înlocuiri de bunuri importante. Știind că ești protejată, te poți relaxa și te poți bucura de timpul tău liber. 

Descoperă hobby-uri noi

Dacă vrei să te deconectezi și să ai un moment de relaxare, ce altceva poate fi mai bun decât să descoperi un hobby nou? Sau mai multe. Nu doar că îți vor provoca o adevărată plăcere, dar vei învăța lucruri noi și îți vei stimula creativitatea și intelectul, și toate acestea în timp ce te relaxezi. Poate vrei să înveți o limbă străină nouă sau să faci un curs de realizat bijuterii handmade, quilling sau unul de pictură ori de olărit. La fel de interesante sunt și puzzle-uri sau grădinăritul. Plantele de apartament nu sunt doar excelente purificatoare de aer, ci te ajută și să te relaxezi. Cercetătorii au descoperit că doar faptul că stai în jurul plantelor este suficient pentru a declanșa un răspuns de relaxare. 

Fă-ți timp pentru prietene

Reconectarea cu cineva din trecutul tău poate fi emoționantă, nostalgică, puternică, dar și reconfortantă, în același timp. Prietenia este cheia fericirii. Să petreci timpul cu persoanele apropiate te face mai fericită și acest lucru este benefic pentru starea ta de bine. Așadar, găsește-ți timp pentru prietenii tăi, vechi sau noi, și petrece timp de calitate cu ei. Oferă-ți un moment de repaus și invită-ți o prietenă la o masă într-o pauză de la serviciu. Astfel te vei relaxa și vei fi și mai productivă în următoarele ore de muncă. Sau ieșiți împreună la o cafea sau la un restaurant după serviciu, vei putea astfel să te deconectezi după o zi grea și încărcată de sarcini.

Fă o faptă bună

Un mesaj trimis unei prietene într-o situație delicată, un compliment făcut unui coleg, un zâmbet pentru casiera de la supermarket, o mână de ajutor oferită unei persoane dragi care se mută, o oră de voluntariat la un centru pentru copii sau la o asociație pentru animale. Sunt mici fapte bune care nu te costă nimic, dar care te răsplătesc, emoțional, din plin. Ar trebui ca măcar o dată pe săptămână să faci un gest, cât de mic sau simplu, dar din toată inima. Sunt acțiuni care îți vor stimula stima de sine și care îți vor produce plăcere, iar tu te vei simți mai bine. Nu uita, fericirea stă în lucruri și fapte mici.

Fii bună cu tine și nu-ți refuza momente de relaxare și liniște. Ai dreptul la ele. Aceste momente în care îți permiți să încetinești ritmul și să te bucuri de clipa prezentă te ajută să te reconectezi cu tine însăți, să îți stimulezi creativitatea și imaginația și, mai ales, să-ți reîncarci bateriile.

Sursa foto: Shutterstock

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!