Cum îţi regândeşti stilul de viaţă odată cu venirea toamnei, pentru o bunăstare fizică şi emoţională

Toamna este aici și odată cu ea revin şi zilele mai aglomerate la serviciu, vremea mai rece și noi provocări. În contextul în care anul acesta a fost unul dificil pentru toată lumea, iar începerea școlilor şi reluarea unor activități sociale şi profesionale în condiții foarte diferite ridică noi probleme, este cu atât mai important să ne regăsim echilibrul şi o rutină prin care să avem grijă de noi însene, astfel încât să fim mereu la înălțimea provocărilor şi să ne simțim cât mai bine în propria noastră piele. Iată câteva idei despre ce poţi face în acest sens.

Un alt fel de îngrijire pentru pielea ta

Schimbarea sezonului ar trebui să însemne şi o schimbare în rutina de îngrijire şi înfrumusețare. Pe măsură ce vremea se răceşte, treci de la cremele lejere de vară la unele mai puternic hidratante, pentru că pielea ta este sensibilă la astfel de schimbări şi are nevoie de o îngrijire adecvată. De asemenea, chiar dacă ţi se pare că soarele nu mai este la fel de puternic precum în miezul verii, nu omite să foloseşti crema de protecţie solară. Razele care sunt nocive pentru pielea ta acţionează şi în zilele în care este înnorat, iar dacă îţi doreşti să îţi păstrezi pielea cât mai tânără, crema de protecţie solară este aliatul tău.

Nu renunța la mișcare

Pentru că zilele sunt din ce în ce mai scurte, poate nu va mai fi la fel de uşor ca în timpul verii să faci mișcare în aer liber. În acest context, gândeşte-te la ce ai putea face în casă astfel încât să nu renunţi la acest bun obicei. Poţi să îţi faci un abonament la ședințe online de yoga sau aerobic sau poţi investi într-o bicicletă medicinală, orice îți face plăcere şi se potriveşte stilului tău de viaţă. În sezonul rece, când ne bucurăm de mai puţină lumină şi mai puţine zile însorite, este cu atât mai important să facem mişcare! Exerciţiile fizice au un puternic impact pozitiv asupra dispoziţiei, dar şi asupra sistemului imunitar, un alt motiv pentru care nu ar trebui să renunţi la mişcare în acest sezon.

Dieta contează

Ceea ce mâncăm ne influențează atât aspectul fizic, cât și sistemul imunitar şi starea emoțională, aşa că este bine să fii în continuare atentă la dieta ta, înțelegând prin asta nu un regim de slăbire, cât un stil alimentar, care ar trebui să fie cât mai echilibrat. Bucură-te de abundenţa toamnei, introducând în meniurile tale alimente precum dovleacul, merele, strugurii, conopida sau cartofii dulci. Foloseşte-te de blender, de storcătorul de fructe sau de alte astfel de electrocasnice pentru a găsi modalităţi cât mai simple de a introduce fructe şi legume proaspete în alimentaţia ta zilnică. Nu numai că îţi vor da energie, dar îţi vor stimula şi sistemul imunitar şi te vor ajuta să faci faţă zilelor mohorâte de toamnă.

Privilegiază ce te echilibrează

La fel ca sănătatea fizică, sănătatea ta mintală este foarte importantă. În sezonul rece, multe persoane trec prin ceea ce se numește astenie de toamnă, o stare de altfel trecătoare, dar care, în contextul actual al restricțiilor şi incertitudinii generate de epidemia de COVID-19, se poate accentua şi mai mult. Pentru a traversa cu bine o astfel de perioadă sau chiar în vederea evitării ei, este bine să îţi găseşti mereu puţin timp pentru activităţile care te fac fericită şi care te încarcă de energie pozitivă. Poate fi vorba de timp petrecut în aer liber cu familia, o întâlnire cu prietenii sau chiar o seară relaxantă în compania unei cărţi bune şi a unei căni aburinde cu ceai. Indiferent care este scenariul ideal pentru tine, asigură-te că îţi faci timp să te încarci pozitiv.

Trecerea la sezonul rece poate veni cu multe provocări, care nu sunt întotdeauna evidente, însă, ținând cont de sfaturile de mai sus, vei putea să te menții energică, sănătoasă și echilibrată, astfel încât să depășești cu zâmbetul pe buze orice obstacol.

Sursa foto: Unsplash.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Beko

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!