Cum îți alegi telefonul mobil. Top 7 branduri renumite

Alegerea telefonului mobil este o provocare, mai ales când ofertele din piață sunt atât de variate. Dimensiunea, marca, funcționalitățile și bugetul sunt câteva dintre criteriile pe care le iei în considerare atunci când îți cauți telefonul visat. Chiar dacă ți-l alegi după design sau în funcție de necesitate, important e să cunoști câte ceva despre ce urmează să cumperi. Iată aici un top branduri telefoane în care îți vor fi prezentate șapte dintre cele mai cunoscute mărci existente la noi.

Samsung

Notorietatea acestui brand a crescut odată cu apariția smartphone-urilor pe piețele de profil din lume. Samsung a ținut pasul cu moda vremurilor și a mers pe ideea că funcționalitatea unui telefon trebuie precedată și de un aspect pe măsura așteptărilor. Ei sunt primii care au prezentat un telefon pliabil, ce poate fi și tabletă, la nevoie. Prețul de achiziție este pe măsura tehnologiilor implementate, mai ales la nivel de ecran, care nu suferă nicio modificare în momentul plierii.

Samsung este  un brand ale cărui telefoane folosesc sistemul de operare Android.  

Avantajul producătorului coreean în toți acești ani este că a scos la vânzare telefoane performante la prețuri accesibile, câștigând astfel reputația de marcă de calitate.

Apple

Primul iPhone a apărut în anul 2006. Sistemul de operare IOS a devenit preferatul publicului, într-un timp relativ scurt, datorită faptului că este foarte intuitiv și ușor de folosit. Un atu al acestor telefoane este asistența pentru clienți. Fiecare produs vândut are pe site-ul de origine instrucțiuni foarte clare de folosire. Mai mult decât atât, ei își îmbunătățesc mereu sistemul de operare în funcție și de feedback-ul clienților.

Apple poate fi considerat rockstarul telefoanelor mobile și pentru inovația tehnologiei 5G, în anul 2020 fiind producătorul care a vândut cele mai multe telefoane cu această facilitate. iPhone și toate produsele Apple sunt în zilele noastre un mod de viață.

Huawei

Este brandul care a avut o creștere semnificativă în ultimii ani, datorită calității camerelor foto de pe telefoanele comercializate. În urma unui parteneriat cu Leica, una dintre cele mai renumite companii din lume producătoare de lentile fotografice, Huawei a reușit să transforme un smartphone într-un aparat foto bun. Are propriul sistem de operare. Chiar dacă nu mai colaborează cu Google, acest brand a reușit să se situeze pentru o vreme în topul celor mai vândute telefoane mobile din lume. Huawei oferă  un raport bun calitate-preț.

Xiaomi

Un brand ce a câștigat treptat popularitate și continuă, până în zilele noastre, să fie unul dintre preferatele cumpărătorilor. Aprecierile clienților, performanțele camerelor foto, fiabilitatea  sistemului de operare, dar și prețul au făcut din acest brand unul foarte la îndemână.

Xiaomi impresionează de la o generație la alta, fie prin camera inovativă sau, cum s-a întâmplat de curând, prin lansarea primului lor model de telefon pliabil.

One Plus

Unul dintre brandurile mai puțin cunoscute pe piață, dar care se remarcă printr-un public foarte loial. Cu un sistem de operare performant, la un preț accesibil, existența telefoanelor OnePlus a fost pusă în evidență prin campania de marketing pentru lansare: trebuia să primești o invitație ca să îți poți cumpăra un telefon.

Sony

Deși un veteran pe piața telefoanelor mobile smart, acest brand a reușit să facă față cu greu concurenței. Telefoanele Sony sunt renumite pentru camerele foto Zeiss, procesoarele bune, designul inteligent și display-urile performante. Un minus al acestor telefoane este prețul destul de ridicat, ceea ce le face mai puțin accesibile unei mase largi de clienți.

Google Pixel

Android, sistemul de operare al acestui brand, atinge apogeul funcționalităților pe aceste device-uri. Excelează la tot ce înseamnă fotografie și aplicații, iar prețurile acestor telefoane sunt destul de avantajoase.

Indiferent ce brand de telefon alegi, ai grijă să se potrivească nevoilor tale zilnice, să ți-l poți permite fără să intri prea tare în bugetul personal și să aibă un design care să te inspire. Telefonul mobil este astăzi o carte de vizită a utilizatorului.

Sursa foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Mobiup

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!