Cum amenajezi un spațiu de relaxare acasă? 3 soluții

De Unica.ro, pe Ultimul update Sâmbătă, 11 decembrie 2021, 22:35

Casa ta este locul în care întotdeauna îți găsești liniștea după o zi dificilă de muncă, iar amenajarea acesteia se face în concordanță cu nevoile tale de confort. Există însă câteva lucruri specifice pe care le poți face pentru a te bucura de o casă mai confortabilă, iar despre acestea vom discuta în cele ce urmează.

Amenajează un living pentru relaxare

Atunci când vii obosit de la serviciu tot ceea ce îți dorești este să te relaxezi în confortul casei tale și să te bucuri de starea de bine pe care ți-o oferă aceasta. Până să ajungi să te odihnești în patul tău, livingul este prima cameră cu care iei contact. Pentru a fi sigur că aici găsești relaxarea de care ai nevoie, amenajează livingul astfel încât acesta să îți ofere un mod plăcut să petreci timpul. Poți căuta comode TV pe care să îți amplasezi laptopul sau televizorul, astfel încât să poți urmări serialul preferat sau să asculți muzică liniștitoare. De asemenea, poți pune o canapea sau un colțar pe care să te poți întinde și relaxa musculatura, după o zi de efort.

O idee bună pentru amenajarea livingului este să folosești draperii și perdele, astfel încât să îți poți asigura un spațiu intim, fără grija privirilor curioase.

Dacă bugetul îți permite, poți crea un spațiu pentru bibliotecă, folosind mobilier potrivit și poți construi un șemineu, în fața căruia să amplasezi un balansoar de cameră. Îți vei putea petrece aici timpul citind, în timp ce te încălzești în fața șemineului, în lungile seri de iarnă. 

Pune la punct o baie relaxantă

Ordinea este de regulă un aspect care influențează senzația noastră de confort. Din acest motiv, specialiștii în amenajări interioare recomandă ca spațiul casei noastre să fie cât mai organizat. În cazul băilor, ordinea se reflectă în spațiul oferit și în ideea că fiecare obiect are locul său. Ca să te bucuri de o baie organizată, integrează un dulap înalt în care să depozitezi toate lucrurile care țin de confortul tău: de la prosoape la produse cosmetice, detergenți etc. De asemenea, pune o cadă free stand și obiecte sanitare cât mai simple, eventual suspendate, și vei crea impresia unui spațiu mai amplu. Iluminează cu lumină caldă și schimbă caloriferele vechi cu unele din oțel sau aluminiu, astfel încât să fii întâmpinat de o baie primitoare și călduroasă. 

Ai nevoie de un dormitor relaxant

Dormitorul este camera care îți poate oferi cel mai înalt nivel de relaxare, așa că aici va trebui să pui un foarte mare accent pe lucruri cât mai confortabile. Un covor pufos din materiale naturale și o cuvertură de pat călduroasă pot spori senzația de relaxare. De asemenea, vei avea nevoie de o saltea moale în care să te afunzi atunci când vrei să dormi și de un cadru de pat modern și rezistent.

Dormitorul nu trebuie să fie sufocat de mobilier, așa că mai ai nevoie de o noptieră și, eventual, de un fotoliu în care să te relaxezi în fața televizorului, înainte să adormi. Nu uita nici în acest caz de perdele; aici ar trebui să optezi pentru materiale cât mai naturale și pentru culori pastelate, care să îți ofere senzația de confort.

Amenajarea unei locuințe relaxante ține foarte mult de micile detalii, pentru că, în definitiv, acestea sunt elementele care contribuie cel mai mult la confortul nostru. Căldura, lumina, ordinea și liniștea sunt elemente-cheie în vederea relaxării totale, așa că amenajează-ți locuința în concordanță cu acestea.

Sursa foto: unplash.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!