Cum amenajezi o baie completă pentru o familie numeroasă

De Unica.ro, pe

Cu siguranță nu este ușor să amenajezi o baie care să fie în același timp elegantă și să corespundă nevoilor unei familii numeroase. Va trebui să ții cont de cerințele specifice ale fiecărui membru al familiei, adăugând elemente practice, dar rafinate. Așadar, când vei începe amenajarea băii, trebuie să te asiguri că aceasta va rezista dinamismului vieții de familie. 

Conturează un loc de relaxare atât pentru adulți, cât și pentru copii: o zonă liniștită tip SPA pentru părinți, în timp ce funcționează și ca loc distractiv pentru copii. Echilibrarea acestor nevoi poate părea complicată, noi îți vom oferi însă câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți duci planurile la bun sfârșit. 

Ce aspecte trebuie să iei în considerare?

Spațiul disponibil 

Acesta este primul aspect la care trebuie să te gândești. Cu atât de multe cerințe impuse acestei încăperi, va trebui să analizezi cu atenție cum incluzi tot ceea ce ai nevoie în spațiul pe care îl ai la dispoziție. 

Dacă ești fericitul posesor al unei băi de dimensiuni mari, te bucuri și de posibilitatea de a integra în baie toate elementele pe care ți le dorești. De exemplu, poți stabili o zonă dedicată unei căzi freestanding și o zonă pentru cabina dus. De asemenea, nu trebuie să îți faci griji nici pentru spațiul de depozitare. Poți adăuga cât mai multe de dulapuri și etajere pentru ca fiecare membru al familiei să se bucure de spațiul personal de depozitare. 

Pe de altă parte, dacă baia ta are dimensiuni medii va trebui să iei deciziile cu atenție, astfel încât să reușești să integrezi toate elementele utile fiecărui membru în parte, fără să aglomerezi. Obiectele sanitare și piesele de mobilier suspendate sunt ideale din toate punctele de vedere în această situație. 

Stilul de amenajare

Ca punct de plecare, poți împărți stilurile de amenajare în două mari categorii: tradițional sau contemporan. Băile tradiționale conțin elemente atemporale, cum ar fi căzile roll top cu picioare, bateriile cu robineți și accesoriile elaborate, toate cu un ușor aspect vintage. Pe de altă parte, băile contemporane (moderne) conțin elemente care sunt de actualitate, au un design simplist și vin cu o abordare minimalistă, fără ornamente elaborate. 

Stilul pe care îl vei alege depinde în totalitate de preferințele personale ale tuturor membrilor familiei. Noi credem însă că stilul contemporan va fi apreciat atât de persoanele mai în vârstă, cât și de cei tineri. 

Cum amenajezi o baie completă pentru o familie numeroasă

Cadă/cabină de duș

Așa cum am menționat mai sus, în funcție de spațiul disponibil, poți monta o cadă și o cabină de duș sau doar o cadă suficient de spațioasă cu sistem de duș integrat. Căzile sunt imperios necesare, mai ales în cazul familiilor care au copii mici. În cazul bebelușilor, asigură confortul necesar în momentele dedicate băiței de seară, iar mai târziu, cei mici vor adora cu siguranță să se distreze în timp ce fac baie într-o cadă cu spumă și jucării.

Pereții și podeaua 

În timp ce copii adoră să se stropească în timpul băiței, pereții și podeaua s-ar putea să nu se bucure la fel de tare. Pentru ca baia ta să fie cu adevărat protejată, îți recomandăm să investești în plăci ceramice de calitate înaltă, care să acopere toată suprafața băii. De asemenea, pentru a evita accidente nedorite, alege gresie cu proprietăți antiderapante. 

Cum amenajezi o baie completă pentru o familie numeroasă

Urmează sfaturile noastre și vei reuși să creezi un spațiu menit să fie primitor, elegant, relaxant și distractiv pentru toți membrii familiei. În plus, acum este momentul oportun pentru achiziționarea articolelor preferate pentru baie, întrucât poți profita de campania specială de Black Friday oferită de magazinul online de obiecte sanitare GQS German Quality: în perioada 12 noiembrie – 15 noiembrie ai reduceri de până la 20% la majoritatea produselor de pe site!

sursa foto: www.germanquality.ro

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!