Cum alegi jucăriile potrivite pentru micuțul tău?

Cum alegi jucăriile potrivite pentru micuțul tău?

Dacă ai ajuns aici, probabil ai dificultăți în alegerea jucăriilor potrivite pentru copilul tău. Însă, cum faci să te oprești asupra jucăriilor care i-ar stârni interesul cu adevărat și care nu vor ajunge să fie uitate într-un colț? Iată câteva sfaturi care să te ajute să alegi cele mai potrivite jucării:

Ține cont de vârsta micuțului și de nivelul său de dezvoltare

Joaca nu înseamnă doar distracție, ci și modul prin care micuții se dezvoltă și își însușesc numeroase abilități. De aceea alegerea jucăriilor potrivite reprezintă un pas important către viitorul lor. Citește întotdeauna etichetele jucăriilor pentru a te convinge că pot fi folosite de copilul tău fără să îi pună în pericol siguranța și sănătatea. De asemenea, dacă o jucărie nu este adecvată pentru vârsta sau nivelul lui de dezvoltare, aceasta îi poate produce frustrări pentru că este posibil ca el să nu înțeleagă cum trebuie să o folosească.

Alege materiale sigure și rezistente

Cele mai bine este să alegi jucării din lemn sau din alte materiale naturale. Cele din lemn sunt colorate cu vopseluri non-toxice, sunt plăcute la atingere, rezistente și se pot curăța foarte ușor cu o cârpă umedă. Nu trebuie să îți faci griji, așadar, dacă cel mic le mai ronțăie sau le trântește pentru că nu se vor sparge și nici nu îl vor răni. Altă variantă de jucării din materiale naturale sunt păpușile sau animalele din textile organice.

Caută jucării potrivite înclinațiilor copilului

Pentru a evita situațiile în care copilul este complet dezinteresat de jucăria pe care tocmai i-ai cumpărat-o, alege jucării care știi că l-ar amuza, i-ar stimula creativitatea și imaginația. Dacă preferă supereroii, optează pentru jucării cu supereroi; dacă știi că este creativ, există numeroase seturi de creație etc. Important este ca jucăria să îl provoace și să îl ajute în procesul de dezvoltare.

Combină utilul cu plăcutul

Când copilul tău nu mai este chiar mic, ci vine momentul în care trebuie să învețe cifrele, literele sau o limbă străină, cel mai ușor este să aibă jucării educative care să îl provoace să învețe. În funcție de vârstă, poți alege, de exemplu, jocuri cu magneți pentru copii, de tipul seturilor de numere magnetice, ori cu fructe și legume sau calendare magnetice în limba engleză. Astfel, cel mic se va distra în timp ce învață lucruri importante care îl vor ajuta în viitor.

Jucăriile deschid orizonturile micuților și le modelează dezvoltarea, dar sunt și o metodă grozavă de distracție. Așadar, ține cont de sfaturile de mai sus atunci când vrei să cumperi jucării și cu siguranță vei face o alegere foarte bună.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!