Cum alegi cele mai bune lenjerii de pat pentru un somn liniștit?

De Unica.ro, pe

Odihna corespunzătoare este esențială pentru starea de spirit avută, randamentul oferit la birou, dar și pentru energia necesară în cazul unor activități ce implică efortul fizic. Așadar,  lenjeria ce acoperă patul tău trebuie aleasă astfel încât somnul să fie unul cât mai odihnitor. 

Materialul din care este realizată aceasta, dimensiunile sale și chiar densitatea țesăturii sunt  factorii determinanți pentru atingerea unui nivel ridicat de confort, în timpul somnului. Rămâi alături de noi până la finalul articolului, pentru a dezvolta împreună acest subiect interesant. 

Materialul lenjeriei de pat este foarte important 

Alegerea unei lenjerii de pat doar în funcție de modelul acesteia, sau pe baza prețului din dreptul produsului respectiv, reprezintă o greșeală pe care o poți evita cu simplitate. Criteriul esențial de alegere este materialul și suma de beneficii pe care le poate asigura.

Fie iarnă sau vară, fie că vorbim despre somnul din timpul nopții sau despre cel de prânz, lenjeria de pat dintr-un material calitativ contribuie la atingerea unui nivel cât mai ridicat de confort. Atunci când te bucuri de un somn confortabil, îți poți încărca la maximum bateriile. 

Cel mai bun material pentru lenjerii de pat este bumbacul. La fel ca în cazul articolelor de îmbrăcăminte, țesăturile obținute în urma prelucrării acestei fibre naturale permit pielii să respire în timpul somnului. 

Astfel, eviți senzația neplăcută de “prea cald”, care te face să te trezești de foarte multe ori și să te întorci de pe o parte pe alta, pentru a găsi o porțiune de cearșaf mai răcoroasă. Mai mult decât atât, lenjeriile din bumbac absorb foarte bine umiditatea cauzată de transpirație.

Lenjeria de pat din bumbac 100% de la somnia.ro garantează lejeritate  în timpul nopții, este hipoalergenică și asigură o rezistență ridicată în timp, atât în cazul utilizării propriu-zise, cât și la spălări multiple. Intră acum pe site și alege modelul potrivit. 

Dimensiunile corecte asigură un nivel ridicat de confort 

În cazul în care dimensiunile lenjeriei sunt mai mici decât cele ale patului, există riscul că aceasta să se strângă în timpul nopții, astfel ca tu să fii deranjat de acest aspect. Așadar, este esențial să alegi dimensiunile corecte, după cum urmează:

  • Cearșaful de pat trebuie să aibă dimensiuni suficient de mari, astfel încât marginile sale să poată fi încadrate sub saltea. 
  • Cearșaful pentru pilotă trebuie să fie cu cel mult 2-3 centimetri mai mare decât pilota. Dacă dimensiunile sale depășesc această marjă, va exista o senzație neplăcută la atingere. 
  • Fețele de pernă trebuie să fie cu cel mult 4-5 centimetri mai mari decât pernele. Dacă dimensiunile acestora sunt identice sau chiar mai mici, pernele vor fi tensionate, astfel că nu vei resimți acel confort pe care îl dorești. 

Urmarea instrucțiunilor de îngrijire reprezintă un factor esențial

Pentru a te bucura de un somn liniștit pentru cât mai mult timp, este important să știi cum trebuie întreținută lenjeria de pat achiziționată. În caz contrar, aceasta se poate deteriora după o anumită perioadă, existând riscul ca senzația de confort să dispară.

Instrucțiunile de îngrijire a lenjeriei pentru pat sunt menționate pe eticheta produsului. În general, astfel de produse se spală și se usucă acasă, fără a fi necesara o îngrijire specială, în cadrul unei curățătorii chimice. Însă acest aspect depinde foarte mult de materialul ales. 

Principalele informații de pe eticheta produsului indica valoarea optimă a temperaturii de spălare, detergentul recomandat sau numărul de rotații recomandat (în cazul țesăturilor delicate, numărul de rotații are valori mai mici).  

Dacă îți dorești lenjerii de pat pentru un somn odihnitor, începe chiar acum o sesiune de cumpărături pe somnia.ro! Ai parte de oferte pe care nu le poți ignora, la întreaga gamă de modele. Vezi ultimele promoții disponibile și comandă online soluții pentru nopți relaxante!

Sursa foto: shutterstock.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!