Cum alegi cel mai bun aspirator profesional pentru tine

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 28 februarie 2022, 17:07

Dacă te-ai decis să adaugi la categoria ta de echipamente curățenie, un aspirator profesional, iată un ghid cu cele mai importante aspecte pe care trebuie să le iei în calcul atunci cand vrei să faci o astfel de investiție:

  • Bugetul

Atunci când vorbim despre aspiratoare profesionale trebuie să știi că prețul pornește de undeva de la 150 euro și poate să depășească liniștit 1000 euro. Desigur, prețul este justificat de dotările, performanțele și firma aspiratorului. De aceea înainte să pornești căutarea este bine să știi cam care ar fi un buget estimativ pe care ești dispus să îl investești.  

  • Tipul de aspirare

După ce ți-ai stabilit bugetul este indicat să faci o analiză a casei și să iți dai seama care ar fi nevoile tale referitoare la aspirare și la suprafețele care trebuie aspirate. Ai mochetă pe jos, ai animale care lasă mult păr, ai pe cineva în casă care suferă de alergii, ai tapițerii de curățat? Răspunsul la aceste întrebări te vor ajuta să alegi unul aspirator profesional: pentru mediu uscat; pentru mediu uscat-umed; cu injecție-extracție; etc.

  • Nivelul de zgomot

Dacă locuiești la bloc atunci cu siguranță liniștea este o caracteristică importantă pentru tine. Ca să-ți faci o idee, nivelul de zgomot admis pentru case, blocuri și birouri este undeva între 50 și 65 dB. De aceea nu trebuie să îți faci probleme, aspiratoarele profesionale din ziua de azi sunt extrem de silențioase, nivelul lor de zgomot pornind chiar de la 49 dB. 

  • Puterea motorului și consumul

În funcție de suprafețele pe care dorești să le cureți, de timpul pe care ești dispus să îl aloci și de consumul tău mediu la energie, este bine să optezi pentru un aspirator care să-ți satisfacă pe deplin nevoile. Partea bună este că există și variante de aspiratoare profesionale economice a căror putere începe de la 340 W.

  • Greutatea

Tehnologia a evoluat atât de mult încât există chiar și aspiratoare profesionale pe care le poți căra în spate (la propriu) atât de ușoare sunt. Greutatea aspiratorului nu indică neapărat și performanța acestuia, de aceea află că pe piață există aspiratoare de la 4.2 kg și până peste 55 kg.

După ce ai bifat toate punctele de mai sus, ca bonus, asigură-te că viitorul tău aspiratorul are un design care să-ți placă, până la urmă este totuși o investiție pe termen lung.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!