Cum alegi cea mai bună placă de păr în 3 pași simpli

De Unica.ro, pe Ultimul update Duminică, 13 martie 2022, 20:23

Alegerea unei plăci de păr este o decizie importantă, deoarece un instrument bun te ajută să obţii o coafură reuşită în mod rapid, păstrând în acelaşi timp vitalitatea şi sănătatea părului. Placa de păr se poate încălzi până la 230 de grade Celsius, ajungând la o temperatură care poate deteriora calitățile firului de păr și îl poate arde.

De aceea este important, înainte să achiziționezi o placă de păr, să cercetezi piața și să te informezi cu privire la instrumentele care includ cât mai multe caracteristici. De obicei, acestea sunt mai costisitoare, dar nu ar trebui să-ți faci griji când ai un card de cumpărături fără acte. În continuare ți-am pregătit un mic ghid ca să alegi cea mai bună placă de păr în 3 pași simpli.

  1. Alege o placă de păr în funcție de tipul tău de păr

Ca să alegi cea mai bună placă de păr care să nu-ți deterioreze podoaba capilară, trebuie să determini ce tip de fir de păr ai și anume: grosimea, textura și condiția părului tău (dacă a fost decolorat sau a fost supus unor procese chimice puternice care au slăbit firul de păr).

De exemplu, pentru părul ondulat, lucios și fragil (fir de păr subțire) este indicată achiziționarea unei plăci ceramice care să îţi permită reglarea temperaturii, în funcţie de nevoile tale, şi care să nu se supraîncălzească. Pentru părul cu fir gros, aspru sau creț sunt indicate plăcile de păr din titan cu temperaturi ridicate. Pentru părul deteriorat și uscat sunt indicate plăcile ionice deoarece acestea produc o cantitate mai mare de ioni negativi ceea ce reduce efectul static și de încrețire a firului de păr.

  1. În funcție de posibilitățile de reglare a temperaturii

O placă de păr foarte bună trebuie să aibă mai multe setări sau posibilități de reglare a temperaturii. Găsirea și stabilirea temperaturii potrivite atunci când îți îndrepți părul sunt factori importanți deoarece o temperatură prea scăzută sau prea ridicată poate avea efecte negative asupra procesului.

În general, pentru părul lucios, fin și fragil, sunt preferate temperaturile mai scăzute (150 de grade Celsius) în timp ce, pentru părul gros și puternic este necesară o temperatură mai ridicată (180 – 210 grade Celsius) pentru ca îndreptarea să fie eficientă.

  1. În funcție de dimensiunea plăcii

Ai crede sau nu, dar dimensiunea plăcii este un aspect important pe care să-l iei în considerare. Plăcile largi sunt foarte utile pentru femeile care au părul lung și firul gros și tare, deoarece ajută la reducerea timpului pentru îndreptare și aranjate și oferă căldură uniformă pe toată lungimea părului. Plăcile mici și subțiri sunt ideale pentru persoanele cu părul scurt, fiind mult mai ușor de manevrat în timpul îndreptării.

Nu uita că o placă de păr trebuie să fie utilizată în condiții optime. De exemplu, încearcă să o folosești doar când ai părul uscat deoarece vei risca să-ți deteriorezi firul de păr dacă-l îndrepți cât este ud, imediat după baie. Totodată foloseşte cât mai des un spray de protecţie termică, dar şi un balsam sau mască nutritivă care să te ajute să menţii sănătatea şi strălucirea părului.

Sursa foto: shutterstock.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!