Cum a schimbat o femeie industria funerara din Romania (P)

Ultimul update Joi, 19 decembrie 2019, 15:04
Serviciile funerare din Romania se afla in mijlocul unei batalii a sexelor pe masura ce femeile tinere intra in forta in acest domeniu si darama stereotipurile unei profesii dominate, in mod traditional, de barbati.

Desi industria serviciilor funerare a fost istoric dominata de barbati – in mare parte pentru ca barbatii au fost considerati mai capabili sa gestioneze activitatea necesara in planificarea unui serviciu funerar – o noua generatie de femei se confrunta cu provocarea de a lucra in acest domeniu.

Gabriela Ruș este cel mai graitor exemplu in acest sens. Desi extraordinar de tanara (este nascuta la data de 19.12.1989), Gabriela Ruș a demonstrat ca o femei poate conduce o afacere atat de “dura” si ocolita, in general, de reprezentantele sexului frumos. Mai concret, ea este femeia din spatele Dispeceratului funerar Roman: 07funerare.ro. Aceasta “Doamna de fier” a serviciilor funerare conduce atat dispeceratul national, cat si pe cel international. Nu gresim cu nimic cand facem aceasta comparatie, pentru ca domeniul serviciilor funerare este unul complicat, delicat si extrem de solicitant.

Gabriela Ruș este raspunsul la intrebarea de ce femeile sunt nemaipomenite in serviciile de inmormantare. La urma urmei, unele dintre trasaturile care fac din femei mame, sotii si manageri uimitori sunt cele necesare intr-un astfel de domeniu atat de sensibil: compasiune, abilitati de comunicare, atentie la detalii, precum si abilitati de planificare si organizare.

In timp ce unele stereotipuri exista inca – femeile nu sunt suficient de puternice pentru a conduce o astfel de afacere sau femeile nu ar trebui sa fie expuse la asemenea situatii, femeile, precum Gabriela Ruș, au demonstrat ca pot excela in cadrul industriei.

Cum a schimbat o femeie industria funerara din Romania (P)

Alegerea unei astfel de profesii se datoreaza faptului ca natura fundamentala a industriei s-a schimbat de la o functie finita la o abordare mai centrata pe client. Curriculumul de stiinte mortuare de astazi include mai multe abilitati in psihologie, dinamica durerii, pe langa cunoasterea obiceiurilor si managementul afacerilor, cu scopul de a oferi empatie familiilor aflate in doliu – o calitate pe care majoritatea femeilor o poseda in mod natural.

Gabriela Ruș este si detinatoarea celei mai mari firme de repatriere decedati: www.repatriere-romania.ro. Acest lucru este impresionant din partea unei femei tinere, asa cum spuneam. La varsta la care multe dintre noi inca isi cauta scopul in viata, Gabriela Ruș stie precis ce isi doreste si isi asuma o meserie privita adesea cu scepticism, chiar si de catre cei mai duri dintre barbati.

Cea mai grea parte a jobului? O femeie trebuie sa-si depaseasca propria timiditate dupa ce-si asuma toate indatoririle unui director funerar. Aceasta meserie necesita multe abilitati sociale, si Gabriela Ruș stie ce sa faca pentru a tine pasul. Ea a demontat  stereotipul unui manager funerar, care a fost perpetuat mult timp la TV si in filme. Gabriela Ruș este o femeie calda si cu zambetul pe buze pentru ca doar asa poti sa razbati intr-o asemenea meserie.

Putem spune ca atat prin activitatea ei, cat si prin ceea ce a cladit, Gabriela Ruș a schimbat industria funerara din Romania. Si, pentru ca astazi este ziua ei, implinind frumoasa varsta de 30 de ani, ii dorim un sincer si calduros “La multi ani!”.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!