Cu ochii pe profilul tău din social media

De Unica.ro, pe

Text: Mihaela Pascari 

Rețelele de socializare ne oferă posibilitatea să fim oricine și să ne exprimăm opiniile. Totuși, e important să ne construim o imagine bună, având în vedere că recrutorii urmăresc viitorii angajați. Iată ce comportamente ar trebui să eviți în social media, dacă vrei să obții jobul mult dorit.

De ce te urmăresc recrutorii

Vor să vadă dacă nu ai postări compromițătoare

Dacă aplici pentru un post în finanțe, sales sau IT, spre exemplu, ținuta și comportamentul tău sunt esențiale. Poți veni îmbrăcat impecabil la interviu, dar dacă pe rețelele sociale ai poze compromițătoare, recrutorii se vor gândi cum ar putea influența această imagine compania, colegii și chiar clienții. Înainte de a aplica la un nou job, e indicat să îți revizuiești albumele foto și check-in-urile prin baruri ca să eviți orice posibilă neînțelegere din acest punct de vedere.

Dacă nu ai mințit în CV sau la interviul de angajare

Unul din motivele pentru care cei din HR verifică rețelele sociale este să se asigure că nu ai mințit în CV. Desigur, nu toate persoanele își adaugă joburile pe platformele de socializare, așa că acest lucru nu e întotdeauna reprezintă un factor esențial. Totuși, nu strică să confirmi pozițiile tale anterioare în companiile pentru care ai lucrat, în caz că nu ai făcut-o deja.

Dacă vei reuși să te integrezi în noua echipă

Nu poți să cunoști un om dintr-o singură discuție, iar uneori imaginea acestuia pe social media poate fi mai revelatoare decât un al doilea interviu, spre exemplu. Dacă ești o fire tristă, pesimistă sau agresivă, recrutorii s-ar putea să nu îți facă o ofertă de teamă să nu afectezi starea echipei cu care vei lucra. Iar dacă ai reacții negative dese în mediul online, angajatorii s-ar putea să se gândească că o astfel de atitudine va afecta compania și bunul mers al lucrurilor în departamentul la care ai aplicat. Oricât ți-ai dori să nu conteze felul în care ești în viața personală cu felul în care ești la job, recrutorii au devenit vigilenți și în această privință.

Așadar, înainte de a aplica pentru un job în IT, revizuiește-ți imaginea pe rețelele de social media. Șterge pozele compromițătoare și statusurile negative și construiește-ți profilul de în concordanță cu CV-ul tău. Apoi intră pe www.ejobs.ro și găsește joburile în IT care ți se potrivesc!

Dacă nu ai experiență în domeniu, dar vrei să demarezi o carieră în industria IT, atunci înscrie-te la cursurile gratuite în IT, organizate de eJobs România, printr-un proiect cofinanțat din Fondul Social European, parte a programului Operațional Capital Uman 2014-2020. Ce trebuie să știi despre ele:

Cursurile sunt 100% gratuite, finanțate prin fonduri europene

Au loc de luni până vineri, între orele 17:00 / 17:30 și 20:00 / 20:30 (ora de începere se stabilește la prima oră de curs)

Te ajută să faci reconversia către un job în domeniul IT

Se întâmplă 100% online

Te învață o abilitate practică, căutată pe piața muncii

Cursurile gratuite în IT sunt disponibile prin:

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe ID

proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

SILVIU PETRESCU

[email protected]

0729.729.843

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!