Comoda TV perfectă chiar există! Iată cum să o alegi

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 26 aprilie 2022, 23:13

Alegerea comodei pentru TV perfectă nu înseamnă doar căutări intense, ci și simt estetic dezvoltat. Dincolo de felul cum arată, este foarte important să te gândești la utilitate – această trebuie să îți permită să te uiți la Tv vreme îndelungată, fără să simți disconfort. Nici prea jos, nici prea sus, ci la o înălțime corespunzătoare și la dimensiunile potrivite, astfel încât să fie integrată cu succes în orice tip de design al livingului sau al dormitorului.

Din cele mai vechi timpuri, comodă a fost considerată o piesă de mobilier aristocrată, încă de la apariție fiind create în stil clasic. În zilele noastre acest trend nu mai este de actualitate, prin urmare meșteșugarii și companiile de mobilier au renunțat la aspectele de ordin nobil – picioare, sertare și blat.

Criterii pentru alegerea comode

Alegerea unei comode TV trebuie să plece de la ideea de confort vizual, indiferent de locul unde este plasat TV și de unghiul din care va fi vizionat. Recomandarea de înălțime standard pentru o comodă  este de 120 de centimetri de la nivelul pardoselii. Acesta este cel mai bun nivel de confort pentru ochi, care trebuie să fie relaxați în timpul vizionării.

Materiale moderne din care sunt create comodele TV perfecte

Cel mai adesea, în crearea comodelor se folosesc pal, MDF, lemn masiv sau metal. Cele mai des întâlnite modele de comode TV sunt realizate din PAL, având un raport calitate-preț foarte bun, câtă vreme materialul folosit are o grosime medie, iar asamblarea este corespunzătoare. De cealaltă parte, comodele TV din PAL au o stabilitate foarte bună și vin cu spații de depozitare generoase, deoarece pot fi compartimentate mult mai ușor, spre deosebire de modelele din lemn masiv. Un alt avantaj al PAL-ului este acela că vine într-o gama variată de culori și finisaje, astfel încât să se potrivească foarte bine cu restul mobilierului din încăpere.

Pentru persoanele care au o locuința creată în stil elegant, o bună opțiune este comodă TV realizată din lemn masiv. Deși calitatea este net superioară față de cea realizată din PAL, și prețul este pe măsură. La modă sunt comodele realizate din PAL, combinat cu lemn masiv, datorită faptului că sunt extrem de calitative, durabile, iar odată cu trecerea timpului capătă patina. În cazul comodelor din lemn masiv, acestea sunt realizate din fag, stejar, nuc sau cireș, peste care se aplică un strat protector, pentru a prelungi durata de viață a lemnului.

Un ultim tip de material folosit pentru comodele TV este metalul. Majoritatea comodelor realizate din metal al elemente de culoare neagră, atent finisate, pentru a contrasta cu materialele adiacente acestora. Din punct de vedere al prețului, comodele TV sunt aproximativ egale cu cele create din PAL sau MDF, cu mici excepții. 

Principalele tipuri de comode

În funcție de dorințe și stilul arhitectural al încăperii, se poate opta pentru comodă suspendată sau comodă TV prevăzută cu spații de depozitare.

Comodă TV suspendată necesită fixarea în perete prin șuruburi și dibluri și se recomandă a fi montate la o dimensiune cuprinsă între 2-25 de centimetri față de pardoseală. De cealaltă parte, comodele cu spații de depozitare sunt cele mai solicitate pe Hobby Mobila, pentru a economisi spațiu. Aceste modele sunt mai potrivite în cazul camerelor de living sau dormitor de mici dimensiuni, unde fiecare centimetru de spațiu contează. Se recomandă alegerea modelelor cu 1-2 spații de depozitare închise, iar restul deschise. 

Lățimea potrivită

La modul general, lățimea comodelor poate varia între 80-110 centimetri și poate ajunge până la 250 de centimetri, în funcție de tipul de televizor și de preferințele clientului. Pentru a stabili mărimea potrivită se recomandă calcularea unui raport între comodă și diagonală TV, astfel încât această să nu fie mai mică decât lățimea televizorului. 

Culoarea

Dată fiind evoluția materialelor din care sunt create comodele tv, și gama de culori este mult mai diversificată. Astfel, se poate opta pentru:

  • Culori întunecate – folosite că o reflecție a stilului și a rigurozitatii. Cea mai populară culoarea este wenge, dat fiind că se poate încadra cu succes în orice stil al camerei;
  • Culorile pastelate – extind vizual spațiul și se potrivesc un living de mici dimensiuni sau un camere de copil fără multă lumina naturală;
  • Alb – fiind o culoare neutră, această va mari vizual spațiul și se va potrivi în încăperile create în stil minimalist sau scandinav;
  • Culorile vii – o astfel de comodă este mai potrivită într-o casă modernă, îndrăzneață, care va adaugă prospețime camerei. Cele mai utilizate sunt portocaliul, albastrul sau culoarea lamaii, urmate de contrastele puternice dintre negru și alte culori.

Sursa foto: unsplash.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!