City Break în Europa: 5 moduri de a te pregăti pentru vacanță

De Unica.ro, pe Ultimul update Sâmbătă, 23 octombrie 2021, 19:52

Planifici un city break pentru următoarea perioadă? Noi credem că orice lună din an este ideală pentru o mini-vacanță de doar câteva zile, alături de jumătatea ta, într-un oraș emblematic pentru continentul european. 

Pentru a simplifica pe cât de mult posibil procesul de pregătire ce precede această aventură, ne-am gândit că este oportun să îți venim în ajutor cu o serie de sfaturi. Iată cum te poți pregăti din timp și cât mai eficient pentru un city break: 

1. Confirmarea rezervărilor și realizarea check-in-ului 

Dacă rezervarea pentru cazare a fost realizată online, iar mailul pentru confirmarea acesteia a ajuns deja în inbox-ul tău, îți recomandăm să reconfirmi cu gazda / personalul hotelului acest lucru, înainte cu o zi de plecare. De asemenea, este indicat să printezi rezervarea, pentru a minimiza riscul de confuzie. 

Pot exista încurcături la cazare, în privința camerei pe care ai ales-o online, versus camera primită, așadar, este bine să îți iei cât mai multe măsuri, în privința unui astfel de scenariu. De asemenea, nu uita de check-in, în cazul în care călătorești cu avionul. Dacă pleci în vacanță cu mașina personală, asigură-te din timp că toate taxele aferente sunt plătite la zi. 

2. Schimbarea din timp a monedei naționale în euro

Dacă obișnuiești să plătești în cash, atunci când pleci într-un city break, alocă timp înainte de plecare pentru a schimba leii în euro. Este mai simplu să ai lichidități în multe contexte pe care le poți întâlni, atunci când călătorești în orașele din Europa: achiziționarea biletelor de autobuz / metrou, accesul la muzee și alte puncte de interes turistic, servirea meselor etc 

Îți recomandăm să nu ai foarte mulți bani cash la tine sau, cel puțin, să nu ieși pe străzile din orașele aglomerate cu o sumă foarte mare în portofel. Din păcate, securitatea din zonele turistice importante ale metropolelor europene se află sub semnul incertitudinii, așadar, poți scoate bani de la un ATM, atunci când nevoia o cere, direct în monedă europeană. 

3. Stabilirea unei liste cu bagaje simplu de pregătit 

Dacă vorbim despre un city break în Europa de doar câteva zile, pregătește-ți un troler ce include doar articole vestimentare esențiale, accesorii vestimentare, pentru orice tip de vreme, precum și o trusă de produse asociate igienei personale. 

Un astfel de sejur este descris de momente frumoase petrecute împreună, construite în jurul oportunității de a vedea un loc nou în doar câteva zile. Așadar, pregătește din timp doar strictul necesar, lăsând acasă haine, accesorii, electrocasnice și alte produse, pe cât de  voluminoase, pe atât de inutile în această ieșire. 

4. Încărcarea telefoanelor și a altor device-uri mobile

Înainte de plecare, acasă sau chiar în spațiile specifice din aeroport, asigură-te că îți încarci la maximum telefonul mobil. Mai târziu, după ajungerea voastră la destinație, disponibilitatea sa va permite contactarea rapidă a gazdei, sau orientarea fără probleme către hotelul la care stați. 

Evită să faci foarte multe fotografii, sau sa stai mult pe net, înainte de a ajunge la destinație, în cazul în care știi că bateria telefonului tău se consumă rapid. Preventiv, poți comanda online un charger portabil, pe care să îl încarci la capacitate maximă înainte de cursă. Un surplus de energie poate fi benefic, atunci când telefoanele s-au închis pe nepregătite.

5. Activarea unei opțiuni PrePay cu date roaming 

Dacă deții o cartelă SIM cu opțiuni PrePay, asigură-te că acestea sunt disponibile pe întreaga perioadă a mini-vacanței și că dispui de suficient de multe date mobile roaming SEE. În caz contrar, reactivează ofertele respective chiar înainte de plecare, sau explorează și alte opțiuni pe care la ei la dispoziție, în privința reîncărcării. 

Ai la îndemână o mulțime de pachete de reincarcare la cartela Orange, precum și alte opțiuni în Vodafone sau Telekom. Optează pentru o reîncărcare online a cartelei PrePay și bucură-te de date roaming pe întreaga durată a sejurului în Europa, pentru a rămâne într-o legătură permanentă cu cei dragi de acasă.  

Tu ce alte pregătiri consideri că sunt la fel de esențiale precum cele de mai sus, înainte de a pleca într-un city break de doar câteva zile, într-un oraș emblematic pentru Europa?

Sursa foto: shutterstock.com

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!