Cinci modalităţi inedite de a câştiga mai mult timp liber

Una dintre cele mai populare rezoluţii la început de an este legată de productivitate. Desigur, productivitatea îţi poate asigura evoluţia profesională, însă eficienţa cu care îndeplineşti anumite sarcini la serviciu, dar şi în viaţa personală înseamnă şi mai mult timp liber pe care îl poţi dedica activităţilor tale preferate sau familiei. Dacă nu ştii ce poţi face pentru a te bucura de mai mult timp liber, iată câteva sugestii inedite. 

  1. Schimbă mijlocul de transport

Mulţi dintre noi pierdem foarte mult timp în trafic. Sunt zeci de minute în care nu poţi face nimic altceva decât să aştepţi. Dacă ţi se întâmplă asta, este momentul să te gândeşti la o schimbare şi să testezi alternative. Mijloacele de transport în comun, în mod special metroul, pentru cei care locuiesc în Capitală, pot fi o modalitate mai eficientă de a ajunge la serviciu, de exemplu, deci merită testată. De asemenea, poţi lua în considerare o bicicleta electrica. Este un mijloc ecologic şi rapid de deplasare care ţi-ar permite să mai economiseşti timp. 

  1. Investeşte într-un somn de calitate

Atunci când dormi bine, eşti mult mai productiv. Lipsa unui somn de calitate îşi poate afecta semnificativ calitatea vieţii. Atunci când se întâmplă să nu te odihneşti cum trebuie mai multe nopţi la rând, poţi avea simptome precum ceaţă mintală, dificultăţi de concentrare sau stare generală letargică. Şi toate acestea se traduc prin necesitatea de a aloca mai mult timp fiecărui lucru pe care îl ai de făcut. Investind în produse care te ajută să beneficiezi de un somn de calitate, de exemplu, o saltea potrivită sau o pernă adecvată poziţiei tale din timpul nopţii, te ajuţi să ai o viaţă profesională şi personală mai bună şi să ai la dispoziţie şi mai mult timp liber. 

  1. Observă-ţi tiparele de funcţionare

Unii dintre noi funcţionează cel mai bine la primele ore ale dimineţii, în timp ce alţii sunt mai activi şi mai eficienţi după lăsarea serii. Ca să-ţi gestionezi mai bine activităţile şi să câştigi mai mult timp liber, este esenţial să ştii care sunt momentele din zi în care funcţionezi la parametri optimi. Odată ce ai identificat tiparul tău, împarte-ţi sarcinile de peste zi, astfel încât să le rezolvi pe cele mai dificile sau pe cele care necesită un grad sporit de atenţie în aceste momente de claritate şi dinamism. 

  1. Învaţă să spui nu

Uneori, nu avem suficient timp liber pentru odihnă, relaxare şi activităţi cu prietenii şi familia pentru că acceptăm şi preluăm prea multe responsabilităţi. Este în regulă să înveţi să spui „nu”, mai ales oamenilor care te caută doar atunci când au nevoie să faci ceva pentru ei.  Este perfect normal, pentru a avea o viaţă împlinită, să îţi stabileşti anumite priorităţi. Chiar dacă anumite sarcini îţi corespund şi nu le poţi refuza, există, cu siguranţă, şi situaţii în care poţi să spui „nu”. De asemenea, este în regulă să ceri ajutorul atunci când te simţi copleştită. Atât în echipa de la birou, cât şi în familie sau între prieteni, ai oameni care vor şi sunt gata să te sprijine atunci când ai nevoie.  

  1. Rezolvă problemele imediat ce apar

Din nefericire, situaţii neprevăzute care îţi dau programul peste cap apar tot timpul. Impulsul este uneori de a le amâna rezolvarea pentru o dată ulterioară când ai ceva mai mult timp liber. Pe lângă faptul că situaţia se poate complica sau efectele pot fi şi mai neplăcute, atunci când amâni, îţi scurtezi din timpul tău liber. În loc să te reîncarci cu energie, te ocupi de alte lucruri stresante. Încearcă să acţionezi imediat ce apare o problemă şi să identifici soluţiile cele mai rapide ca să îţi oferi ulterior şi bucuria unor momente de calm şi linişte pe care le meriţi.

Aşadar, eficienţa cu care ne gestionăm sarcinile de zi cu zi are un impact semnificativ asupra timpului liber. Făcând mici schimbări, poţi să te bucuri şi tu de mai multe clipe de relaxare alături de cei dragi

Sursă foto: Pexels.com

(P) Material publicitar realizat de Autoklass.ro

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!