Cinci elemente esențiale pentru camera bebelușului

Venirea pe lume a unui copil reprezintă bucurie și împlinire, fiind în același timp o schimbare completă a vieții și a trăirilor noilor părinți. Apariția micului membru vine cu emoții, vise, dar și cu o mulțime de proiecte, printre care și amenajarea camerei bebelușului. 

Fie că vrei să abordezi un stil clasic sau modern, proiectarea unei camere pentru un nou-născut necesită atenție și creativitate astfel încât să fie un spațiu sigur și jucăuș. Cu cât va crește, prichindelul tău va petrece o mare parte din timp în această încăpere, atât pentru odihnă, cât și pentru momentele de joacă. Și cum tentația de a lua toate jucăriile și tot mobilierul din magazine este foarte mare, am schițat un plan care să te inspire. 

Cortul de indieni, zonă de citit

Poveștile sunt esențiale pentru cei mici și îi ajută să-și dezvolte imaginația, vocabularul și comportamentul. Așadar, citește-i bebelușului cât mai mult și dă naștere unui loc special pentru acest episod. Una dintre cele mai îndrăgite piese de către cei mici este cortul de indieni, care poate deveni foarte ușor spațiul preferat pentru lectură. Cu cât va crește, copilul va fi din ce în ce mai atras de cort și veți putea crea o mulțime de scenarii și jocuri, inspirate chiar din cărțile pe care le-ați descoperit împreună.

Găsește locul potrivit pentru un leagăn

Cei mici, mai ales bebelușii, iubesc mișcarea, așadar unul dintre produsele care trebuie să se regăsească în cameră este un leagan pentru copii. Dacă în primele luni vei avea nevoie de unul special, în care să stea pe spate, în timp vei putea schimba modelul. Leagănul este excelent pentru zilele în care există colici sau își fac apariția salturile mentale, acesta având capacitatea de a liniști.

Jucării colorate pentru copii curioși

Dacă pentru pereți ai optat pentru culori calme, jucăriile ar fi minunat să fie cât mai colorate. Acestea îl vor atrage, iar cel mic va descoperi forme, texturi și varietatea de nuanțe. Alege jucării care să conțină culorile curcubeului și să aibă forme de triunghiuri, cerc și pătrat. Cu cât face cunoștință mai devreme cu acestea, cu atât le va reține mai repede.

Caruselul, obiectul adorat de micuți

Fie că îl creezi chiar tu din diferite obiecte colorate sau animale din pluș, fie că achiziționezi un model din magazin, caruselul are un rol important atât în dezvoltarea atenției, cât și din punctul de vedere al stimulării vizuale. Cu cât cromatica, designul și forma sunt mai interesante, cu atât bebelușul va fi mai atras de ele și va încerca să le tragă spre el. Această acțiune va contribui la dezvoltarea abilităților motorii, dar și la starea de spirit a celui mic.

Saltea de activități, esențială pentru bebeluși

Timpul petrecut pe burtă este vital pentru dezvoltarea armonioasă a celui mic, iar o modalitate foarte simplă prin care îl poți atrage să stea cât mai mult în această poziție este joaca. Așadar, atrage-l cu o saltea de activități care să-l stimuleze și să reușească să-l țină cât mai mult pe burtă. Există foarte multe modele, din diferite materiale și care au desenate forme sau animale, elemente care îl vor captiva pe cel mic.

În plus, pentru un spațiu calm și liniștitor, alege pentru pereți nuanțe calde, precum roz, bej sau alb. Aceste culori îți vor oferi libertatea de a alege mobilier sau alte accesorii mai intense din punct de vedere cromatic.

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Elefant.ro

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!