Ce trebuie să știi înainte să zbori cu Ryanair?

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 15 octombrie 2021, 20:57

Ryanair este cea mai mare companie aeriană low-cost din vestul Europei, și care acum are o prezență serioasă și în România.

Ryanair este o companie pură de low-cost, ceea ce înseamnă că prețul biletului de avion, foarte atractiv de cele mai multe ori, nu include mai nimic altceva în afara unui foarte mic bagaj de mână (dimensiuni maxime bagaj de mana Ryanair 40x20x25 cm).

Evident, toate serviciile suplimentare sunt taxate separat și suplimentar față de costul biletului de avion. Indiferent că vorbim de bagaje de cală, îmbarcare cu prioritate, check-in la aeroport, băutură sau mâncare pe durata zborului.

Ryanair bagaj de mana pe scurt:

Bagajul de mână gratuit – cel pe care îl iei cu tine în avion – trebuie să se încadreze în 40x20x25 cm (dimensiuni totale, exterioare). Este permis un singur bagaj de mână gratuit per pasager. Pasagerii care achiziționează serviciul Priority Boarding pot aduce la bord un bagaj suplimentar de maxim 55x40x20 cm si 10 kg.

Bagajul de cala – cel pe care îl predai companiei aeriene pentru a fi plasat în cala avionului – este transportat contra cost. Bagajul de cala – cel pe care îl predați companiei aeriene pentru a fi plasat în cala avionului – este transportat contra cost. Prețurile variază în funcție de perioada de călătorie, fiind cuprinse între 8 și 60 Euro per bagaj și per segment de zbor. Asta înseamnă că pentru un zbor dus-întors veți plăti taxa de 2 ori iar dacă aveți un zbor cu conexiune, veți plăti pentru fiecare segment de zbor separat.

Vă recomandăm să achiziționați serviciul de transport al bagajelor de cală online, de preferat împreună cu biletele de avion, întrucât așa sunt mai ieftine. Dacă veți cumpăra bagajele de cală la ghișeul din aeroport sau telefonic, tarifele vor fi semnificativ mai mari, cu cca. 5-10 Euro / fiecare bagaj.

Dimensiunile bagajelor de cală Ryanair nu sunt limitate, ceea ce vă permite să călătoriți chiar și cu un troler XXL. Greutatea maxima acceptată a unui bagaj este de 20kg. RyanAir nu precizează câte bagaje are dreptul să ia cu el fiecare călător, deci teoretic numărul este nelimitat. Atenție, este important de rețiunut că greutatea unui bagaj se aplică strict pe fiecare piesă separată și nu poate fi cumulată pe mai multe piese sau pe mai mulți pasageri.

Ce poți aduce la bordul avioanelor Ryanair, în bagajul de mână?

Blue Air recomandă să păstrați în bagajul de mână toate echipamentele electronice fragile precum: laptop, tabletă și altele, pentru a le avea aproape și a le proteja de posibile deteriorări.

Lichidele trebuie transportate în recipiente de maxim 100ml, plasate într-o singură pungă transparentă resigilabilă de 1 Litru. Noțiunea de lichide include: apă, băuturi, supe, siropuri, creme, uleiuri, loțiuni, parfumuri, spray-uri, spume, geluri, paste (inclusiv pasta de dinți), mascara și orice alte obiecte cu consistență similară.

Lichidele, spray-urile, gelurile etc. achiziționate din magazinele duty-free din aeroport sau din avion trebuie ambalate într-o pungă securizată și sigilată iar produsele împreună cu chitanța trebuie să rămână în interiorul pungii pe durata călătoriei.

Medicamentele și mâncarea pentru bebeluși sunt premise în bagajul de mână dar e posibil ca pentru anumite medicamente să trebuiască să prezentați rețeta de la medic.

Având în vedere schimbările frecvente care afectează ofertele și regulamentele liniilor aeriene, pentru siguranță vă recomandăm să verificați și site-ul oficial al companiei Ryanair.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!