Ce trebuie să știi dacă vrei să îți construiești o piscină?

.

Dacă ai hotărât că acum este momentul oportun pentru a construi o piscină în curtea casei, este esențial să știi încă dintr-o etapă incipientă a proiectului care sunt costurile și cadrul legal de amenajare, precum și soluțiile pentru întreținerea pe termen lung a acesteia. 

Ținând cont de toate aceste detalii, vei putea construi un buget mult mai bine raportat la nivelul de complexitate al unui astfel de proiect, pentru ca toți cei dragi să se bucure mai apoi de toate beneficiile pe care le oferă o piscină. Iată cele mai importante informații:

Întregul proiect începe cu alegerea unui model de piscină

Alegerea unui anumit tip de piscină se poate realiza în funcție de nenumărate criterii: numărul membrilor familiei, spațiul avut la dispozitie în curte, preferințele estetice etc 

Principalele variante pe care le ai la dispoziție sunt: piscinele îngropate in beton, piscinele din fibră de sticlă, piscinele pe structură metalică, sau din blocuri și cofraje din polistiren. 

Orice model de piscină se poate personaliza în funcție de criteriile amintite puțin mai sus, însă poți miza și pe opțiunea achiziționării unui kit. Raportându-te la toate aceste alegeri, în această etapă a proiectului pui pe foaia de calcule și bugetul estimat pentru a duce la bun sfârșit acest proiect. 

Amenajarea piscinei decurge în baza unei documentații

Din punct de vedere legal, nu poți construi o piscină fără obținerea în prealabil a autorizației de construcție. Aceasta este eliberată de Primărie, după analizarea unei documentații pe care tu o depui, ce include și certificatul de urbanism sau dovezile de achitare a taxelor.

În același dosar se vor mai regăsi și dovada de proprietate asupra terenului, avizele validate de certificatul pentru urbanism, precum și proiectul pentru autorizarea executării lucrărilor de construcții. Ai nevoie de ajutor? Aquamar asigura consultanta, proiectare si constructie de piscine, pentru ca toate etapele acestei lucrări să atingă obiectivele avute în plan.

Proiectul va continua cu excavarea terenului din curte

De obicei, această etapă durează aproximativ 1-2 zile, iar costul aferent lucrărilor este compus din costul excavării propriu-zise (per oră) și costul debarasării pământului excavat (per metru cub). Acestui cost se mai adaugă costul de nivelare. 

Finisajele dau farmec întregului ansamblu final 

După ce spațiul excavat a fost nivelat corespunzător, se continuă cu etapa de montare a structurii piscinei, în funcție de natura materialului (oțel, beton etc). Imediat după montare, începe etapa finisării, una deosebit de importantă pentru aspectul final 

În zona de tranzit din jurul piscinei trebuie montată pe suprafața solului o membrană antiderapantă, pentru a reduce pe cât de mult posibil evenimente neplăcute, cauzate de alunecare. În privința plăcilor ceramice sau a altor materiale pentru placarea spațiului piscinei (granit, marmura etc), optează pentru nuanțe marine. 

În funcție de bugetul avut la dispozitie, poți opta pentru elemente de piscină suplimentare, ce asigură un nivel ridicat de confort si ambient plăcut, fie noapte sau zi: tobogane, sisteme de hidromasaj, cascade, perdele și umbrele de apă, trambuline, tobogane pentru cei mici etc 

Tratarea apei și menținerea unui nivel ridicat de igienă

După ce etapa de finisare a luat sfârșit, curăță foarte bine spațiul piscinei de reziduurile produse până în acest punct și umple apoi bazinul cu apă. Aplica tratamente pentru curățarea apei, precum electroliza cu sare, hidroliza, ionizarea sau sterilizarea.

De asemenea, poți opta și pentru dezinfectarea acesteia cu soluții pe bază de clor, însă este indicat să respecți întocmai instrucțiunile recomandate pe ambalajul acestora. Ex: nivelul de clor trebuie să aibă o valoare cuprinsă între 0.5 și 1.5 mg / l, în cazul bazinelor neacoperite.

În privința mentenanței, trebuie curățat cu regularitate calcarul depus pe finisajele metalice, așa cum sunt scara sau bara de suport. Săptămânal, apa din piscină trebuie curățată cu o plasă cu ochiuri cât mai mici, pentru frunze și insecte. În timpul sezonului rece, este indicat să golești apa din bazin și să îl acoperi cu o prelată speciala pentru piscine îngropate.

Ține cont de toate aceste sfaturi și apelează la serviciile oferite de Aquamar, în consultanță, proiectare și construcție de piscine, astfel încât să te bucuri de un rezultat pe măsura propriilor tale standarde. 

Sursa foto: shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton