Ce trebuie să ai în vedere atunci când alegi un termostat pentru centrală?

De Unica.ro, pe

Fiecare român își dorește o locuință confortabilă, dar nu toți au aceeași definiție a confortului. Tocmai de aceea, se bucură de un mare succes dispozitivele care permit funcționarea personalizată a diferitelor echipamente, în acord cu preferințele utilizatorului. 

Din această categorie fac parte diferitele modele de termostat pentru centrală. Producătorii acestora înțeleg că fiecare consumator este unic și, de aceea, îi permit să creeze temperatura dorită în propria locuință.

Ce avantaje oferă un termostat centrala?

Un astfel de aparat permite reglarea temperaturii furnizate de o centrală termică, fie în întreaga locuință, fie separat pentru fiecare încăpere. El funcționează simplu, astfel încât nu ai nevoie de cunoștințe sau abilități tehnice deosebite pentru a-l folosi.

De fapt, tot ce trebuie să facă utilizatorul unui termostat pentru centrală este să regleze cu ajutorul acestuia temperatura pe care dorește să o aibă în locuință. Dacă, de exemplu, echipamentul este setat la 21 de grade Celsius, el îi va comunica centralei termice faptul că trebuie să încălzească încăperea sau casa respectivă până când este atinsă această temperatură. Odată ce se ajunge la 21 de grade, centrala se oprește și nu va începe să funcționeze din nou decât în momentul în care temperatura va scădea sub cea indicată. 

Datorită acestui mod inteligent de funcționare, utilizatorul beneficiază de avantaje multiple. În casă este menținută permanent o atmosferă plăcută, care generează o stare de bine pentru întreaga familie. De asemenea, consumul scade considerabil atunci când centrala lucrează pur și simplu pentru a menține constant o anumită temperatură, comparativ cu situația în care ar trebui să încălzească periodic o cameră rece sau cu aceea în care ar depăși limita dorită, generând căldură în exces și, automat, consum în exces. Acest aspect este cu atât mai important în contextul actual, în care prețurile la energie sunt extrem de volatile.

Ce trebuie să ai în vedere atunci când alegi un termostat pentru centrală?

Cum alegi modelul potrivit de termostat pentru centrală?

Aceste echipamente s-au dovedit foarte eficiente încă din momentul în care au apărut prima dată. Satisfacția și încrederea manifestate de consumatori au dus la creșterea cererii și la apariția unei oferte extrem de variate. Prin urmare, fiecare consumator poate să aleagă dintre mai multe modele, în funcție de preferințe și de buget.

Cele dintâi dispozitive apărute pe piață au fost termostatele ambientale mecanice, prevăzute cu un simplu disc care permite reglarea temperaturii. Ele au în continuare o fiabilitate deosebită și sunt folosite cu succes de numeroși consumatori, mai ales că se remarcă prin cele mai mici prețuri.

Treptat, au apărut și modele de termostat pentru centrală mai avansate, precum cele electronice sau digitale, cu un cost mai ridicat, dar și cu o precizie superioară atunci când vine vorba despre setarea temperaturii. Există atât echipamente cu fir, care costă mai puțin, dar implică acest dezavantaj al unui fir existent în cameră, cât și modele wireless, care depășesc impedimentul respectiv, însă costă ceva mai mult.

Termostatele smart pot fi conectate la un smartphone, astfel încât temperatura din locuință va fi controlată cât se poate de simplu, folosind telefonul. În plus, ele rețin preferințele utilizatorului și fac schimbări și în funcție de istoricul de folosire, în deplină armonie cu preferințele exprimate anterior.

Un termostat centrală îți va permite să ai control deplin asupra temperaturii din locuință și, în același timp, să faci economii consistente!

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!